Abortus

Stranica 2 / 9. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Re: Abortus

Postaj by Istina on pet stu 16 2007, 14:41

Dina je napisao/la:DVA PITANJA IZ ETIKE
Upucena mudrima i onima koji bi to zeljeli postati
PRVO PITANJE Predpostavimo da poznajete trudnu zenu
- vec ima osmoro djece od kojih su troje gluhi, dvoje slijepi i jedno umno zaostalo
- ona boluje od sifilisa

Preporucujete li joj pobacaj?
Odgovorite za sebe i citajte drugo pitanje
DRUGO PITANJE
Vrijeme je da se bira predsjednik svijeta. Vas glas je odlucujuci. Ovo su podatci o trojici glavnih kandidata
1. KANDIDAT
-Udruzen je s trulim politicarima i konsultira astrologe
-Ima dvije ljubavnice
-Pusi kao dimnjak i pije 8-10 martinija dnevno
2.KANDIDAT
-Vec je dva puta dobivao otkaz
-Spava do podne
-U koledzu je pusio opijum a pije 1/4l viskija svako vece 3. KANDIDAT
-On je ratni heroj s odlikovanjima
-Vegetarijanac je
-S vremena na vrijeme popije po pivo a nikad nije imao vanbracnih avantura
Od ta tri kandidata, koga bi ste izabrali, posteno govoreci? Izaberite i procitajte sto slijedi:

1. kandidat je: Franklin D. Roosevelt

2. kandidat je Winston Churchil

3. kandidat je ADOLF HITLER
Kako bi se reklo, treba se paziti ljudi koji imaju suvise uredan zivot!!!
A u vezi prvog pitanja, sto se odnosilo na abortus,ako ste odgoborili "DA", upravo ste ubili BETHOWENA


Mr. sc. Igor Djurcik

Bravo Dina.Super primjer lako je suditi za ili protiv abortusa dok se ne nades u toj situaciji i nisi opterecena upravo ovakvim problemima recimo o kojima pises...
avatar
Istina
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 452
Age : 38
Registration date : 12.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on sub stu 17 2007, 23:04

Kad počinje život?

Razvoj čovjeka počinje odmah nakon oplodnje. On traje deset lunarnih mjeseci ili 280 dana. Začeće je proces, a ne trenutačni događaj. Međutim, čim dođe do začeća, do spajanja ženskog jajašca i muškog spermija u prikladnim uvjetima, moguće je da se jedan ljudski život potpuno razvije. Iz toga proizlazi da život čovjeka, pa tako i njegova prirodna prava, počinju začećem. Nedvojbeno je da to čudesno združivanje muških i ženskih gameta, u trenucima oplodnje, predstavlja život. No, je li to doista i osoba?

Fetus, dijete u majčinoj utrobi od osam tjedana, može se uznemiriti zvukovima, svjetlom i dodirom. Sredinom trudnoće potpuno je razvijeno djetetovo unutarnje uho, zbog čega fetus reagira na širok spektar zvukova. Ugledna audiologinja Michele Clements tvrdi da fetusi najviše vole glazbu Mozarta i Vivaldija. To su pokazali smirenim pokretima i pravilnim otkucajima srca. Rock glazbu, Brahmsa i Bethovena fetusi nisu osobito voljeli, a pokazali su to snažnim gibanjem nogu. "Fetus posve jasno reagira na svjetlosne podražaje. Rukama i nogama može doticati dijelove svojeg tijela, a devet tjedana nakon začeća beba je već dovoljno formirana da savija prste oko predmeta na dlanu svoje ruke ... Osjeća i bol."


Roditelji odgajaju svoje dijete još prije rođenja
Poznat je slučaj djevojčice koja je, čim se rodila, počela neobično vikati čim bi čula očev glas. Prestala bi plakati kad se otac nije više čuo, ali čim je progovorio, nastavila je plakati.

Ispitivali su roditelje. Priznali su da su se tijekom trudnoće često svađali, pri čemu je muž glasno vikao. Ta mala, jadna djevojčica došla je na svijet već sa strahom u svojem malom srcu jer se bojala i strahovala od glasa rođenog oca dok je bila još u majčinoj utrobi.

Dok očekuju dijete, roditelji bi trebali gajiti odnose pune ljubavi. To ne koristi samo majci da se što bolje pripremi za porođaj, već i nerođenom djetetu. Budući da dijete još u majčinoj utrobi može razlikovati visinu i dubinu tonova, svakako može razlikovati i glasove svoje majke i oca. Nerođeno dijete koje tako sluša ljubazne tonove i razgovor svojih roditelja već je, na neki način, "programirano" da zauzme pozitivna gledišta prema drugima.

Zdravstveni problemi tijekom trudnoće mogu nastati i kod majke i kod fetusa. Bolesti očiju mogu nastati između 3. i 10. tjedna trudnoće, bolesti srca između 3. i 15. tjedna, a smetnje u unutarnjim dijelovima uha između 4. i 14. tjedna. Uzroci mogu biti nedostatak vitamina A i D, rendgenske zrake, nesretni slučajevi, krvarenja, nedostaci u prehrani, narkotična sredstva, nesvjestica.


Slavna umjetnica
Mlada žena je žarko željela djecu. Zajedno s mužem odlazila je k liječnicima, uzimala je sve lijekove koji su joj bili preporučeni, a sada se napokon nalazila pred porođajem. S obzirom na neke komplikacije, porođaj je vodio specijalist porodničar. Nije posebno poznavao rodilju, ali je obećao da će joj u svemu pomoći. Pri porođaju je odmah uočio da se dijete, djevojčica, rađa bez lijeve noge. Uzrok tome bili su neki lijekovi. Odjednom je u liječniku nastala borba. Sjetio se, naime, slučaja kad je rođeno dijete sa sličnim nedostacima, a majka, vidjevši svoje novorođenče, od razočaranja i boli je poludjela. U prvi je mah pomislio da je bolje mrtvo dijete nego ovakvo, bez noge, te da bi bilo dovoljno pritisnuti pupčanu vrpcu. Nitko ne bi primijetio, a možda bi se izbjegla drama kao kod one mlade majke koje se sjetio. Međutim, odbacio je takvu pomisao te je djevojčica rođena takva kakva je bila. Majka je bila žalosna i očajna, ali je preboljela bol, pritisnula svoje čedo na grudi i zahvalila Bogu na ispunjenoj želji za djetetom. Bila je pobožna. Smatrala je da joj je i takvo dijete Božji dar što ga joj je Bog dao da se brine za njega u ljubavi.

Dvadeset godina poslije osvanuli su plakati o koncertu slavne violinistice, mlade djevojke koja je gostovala u gradu. Na koncertu je bio i onaj specijalist porodničar. Umjetnica se pojavila, burno pozdravljena, i pred punom dvoranom održala koncert. Dok je izvodila divne klasične melodije uz pratnju orkestra, liječnik je primijetio da ona neznatno hramlje. Razmišljao je o toj djevojci i sjetio se djevojčice koja se rodila bez noge. Nakon prvog dijela koncerta došao joj je čestitati. Kraj nje je stajala njezina majka. Prepoznao ju je i pozvao da je nešto upita. Da, i majka je njega prepoznala. Kako je bio sretan što nije popustio onom prvom dojmu i uskratio život djevojčici! Nije joj smetao onaj nedostatak. Ona i njezina mati uzdale su se u Boga koji nadoknađuje sve nedostatke onima koji se u Njega pouzdaju.


Biblija govori o djetetovom životu prije rođenja

"Izak se obrati Jahvi za svoju ženu, jer je bila nerotkinja. Jahve ga usliša, te njegova žena Rebeka zače. No djeca su se u njenoj utrobi tako sudarala te ona uzviknu: ‘Ako je tako, zašto ću živjeti!’" (Postanak 25,21.22) A psalmist kaže: "Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu ... Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga." (Psalam 139,13-16) Bog bira čovjeka još prije njegovog rođenja: "Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije no što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te." (Jeremija 1,4.5)


Nasilni prekid trudnoće (abortus)
"Indukcija porođaja (abortus)", kaže dr. Kurjak, "provodi se u slučajevima kada bi daljnji razvoj trudnoće ugrozio život, bilo djeteta, bilo majke ... Zatim u slučajevima bolesti majke, na primjer kad boluje od šećerne bolesti, krvarenja, raznih srčanih bolesti, težih kroničnih bolesti, akutne infekcije, rubeole, ili u slučajevima silovanja ili incesta."

U dokumentu komisije o nasilnom prekidu trudnoće dr. Albert S. Whiting izlaže kršćansko gledište o abortusu. Nasilni prekid trudnoće, stoji u njegovom izvještaju, uvijek nosi teške posljedice te se ne smije obavljati bez vrlo ozbiljnih razloga. Kršćani trebaju izražavati sućut s onima koji su donijeli odluku o abortusu te ne smiju zauzeti stav osude. Kao kršćani, želimo biti zajednica vjere koja pruža duhovnu potporu onima koji prolaze kroz krizu kad moraju donositi odluku o prekidu trudnoće.

Premda ne ohrabrujemo nasilne prekide trudnoće, ipak prihvaćamo činjenicu da postoje iznimni razlozi i prilike u kojima se može uzeti u obzir prekid trudnoće. U takvim slučajevima konačna odluka o nasilnom prekidu trudnoće leži u rukama majke i liječnika. Jasne upute o biblijskim načelima i utjecaj Svetoga Duha pomoći će trudnici da donese konačnu odluku.


Kršćansko trpljenje
žena je u svojoj 46. godini života saznala da će opet dobiti dijete. Već je imala odraslu djecu te je ovo bilo doista nepoželjno. K tome, imala je bolesno srce i visok tlak. I u toj životnoj dobi još jedno dijete! Pala joj je na um pomisao da pobaci, što bi bilo moguće i razumljivo. Ali bila je kršćanka, vjerna žena, i odagnala je tu pomisao. Pisala je svojem pastoru iz bolnice:

"Tri tjedna prije vremena došao je na svijet naš sin. Nazvali smo ga Filip, ali je dijete bolesno. Mongoloidno je, ima i srčanu manu. Muž i ja volimo svoje dijete i nadamo se da će ozdraviti. Sad prolazim kroz dolinu suza i tame, ali vjerujem da je Gospodin naš Pastir ..."

Tko je tješio ovu majku da je tako mogla pisati? Još smo čuli da je, uza sve, morala trpjeti majčine i svekrvine prijekore. Morala je tješiti muža i podnositi bolne, uvredljive riječi i dobacivanja rodbine i znanaca, čak i braće i sestara u crkvi. Tko je nju mogao tješiti i hrabriti u njezinoj samoći i jadu? Nalazila se u zatvorenom krugu velikog straha i dugog čekanja. Samo se molila Bogu, a kao
uslišenje molitava došlo je ovo teško bolesno dijete. Međutim, ono što je za svu njezinu obitelj i rodbinu bilo nenormalno, za nju je njezino dijete postalo stvorenje na koje je usredotočila svoju majčinsku ljubav namjesto boli.

J.N. Slankamenac
preuzeto www.adventisti.info
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on ned stu 25 2007, 12:36

Čišćenje!
tako se moderno terminološki naziva abortus iliti pobačaj.

jadno i bijedno neznanje je upravo kod ovog pitanja meni najodvratnije, jadan i bijedan
čitaj-mrtav
onaj koji u neznaju čini!!

vidi pa znaj:
http://www.silentscream.org/video1.htm

Zatim proklet svijet koji nije od Krista i nije Kristov!!

a znate li da svijetovni ZAKON dopušta abortus a donesen je u Hrvatskoj 1978. a nazvan je elegantisch:
"U K A Z o proglašenju Zakona o
zdravstvenim mjerama za

ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"


Bog s vama i svim majkama i očevima!!

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on ned stu 25 2007, 14:12

Istrazitelj srca naglasava:
a znate li da svijetovni ZAKON dopušta abortus a donesen je u Hrvatskoj 1978. a nazvan je elegantisch:
"U K A Z o proglašenju Zakona o
zdravstvenim mjerama za

ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"


Evo , pogledajmo ove videe sa adrese:
http://www.silentscream.org/video1.htm
u engleskoj verziji:Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6

hvala Istrazitelju Srca

Molimo, pogledajmo i ovaj video:

http://https://www.youtube.com/watch?v=IReZ2B3tQ2M

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on ned stu 25 2007, 14:31

Procitajmo Psalam 139 i vidimo ovaj video:


avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on ned stu 25 2007, 14:52

Poziv ne samo zenama:

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on ned stu 25 2007, 14:57

Ne smijemo Bogu oduzimati ni jednu ovcu Njegovog stada,
jer on ju je oblikovao od postanja svijeta...radi nje je bio razapet da bi ona mogla prijeci iz smrti u zivot..ne biti ubijena u utrobi...

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Istina on uto stu 27 2007, 12:18

Lako je to reci Abrahame...Nisi zena i nisi nikad bio silovan, iamo bolesno dijete i milion drugih stvari...Gdje Biblija izricito govori da je protiv abortusa?
Ja isto ne podupirem abortus,ali eto zanima me gdje pise, tko je to rekao?
avatar
Istina
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 452
Age : 38
Registration date : 12.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on uto stu 27 2007, 16:24

Vidio sam svega i svega..
Zaista je to tragicno za savijest i tesko za mnostvo zena..i oceva i u ratu , logorima i u miru..
Majke Srebrenice:
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,11,27,majke_srebrenice,99688.jl

U bibliji nigdje nisam nasao da pise izricaj protiv pobacaja
ali ne pise ni za...O silovanju pise..

Radio Vatikan:
U Latinskoj se Americi sve više usvajaju pobačajni zakoni: pobačaj je legaliziran u tri države, u šest država više nije kažnjiv, dok je u sedam država ilegalan.U Latinskoj se Americi sve više usvajaju pobačajni zakoni: pobačaj je legaliziran u tri države, u šest država više nije kažnjiv, dok je u sedam država ilegalan. Neke vlade nastoje usvojiti zakon o nekažnjavanju dragovoljnoga prekida trudnoće. U Urugvaju je Senat izglasao zakon o nekažnjavanju pobačaja, koji mora proći glasovanje u zastupničkom domu. Urugvajski su biskupi na zakon reagirali objavljivanjem dokumenta o zaštiti života.
Osvrnuvši se na dokument urugvajskih biskupa u razgovoru za našu radio postaju kardinal Alfonso López Trujillo, predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj, rekao je kako se u nekim državama nekažnjavanjem želi legalizirati pobačaj. Ti zakoni nemaju snagu zakona! Stoga su biskupi objavili dokument naslovljen: Braneći ljudski život dobivamo svi“. To je čista istina, a u tome smislu biskupska poduka je aktualna i veoma duboka. Očekujemo da će Urugvajci dobro prihvatiti dokument, a nadamo se – kako se govori – da je Predsjednik protiv pobačaja i da neće prihvatiti zakon: tome se nadamo, a to bi bio lijep primjer – kazao je kardinal. Na upit zašto se javno mnijenje protivi smrtnoj kazni, a ne brani početak života, kazao je kako valja promisliti zašto neki vidici smrtne kazne pokreću javno mnijenje, a to se vidi u Ujedinjenim narodima. Čudno je da se javno mnijenje ne pokreće kada je u pitanju „smrtna kazna“ koja se izvršava nad nevinim djetetom, dok je još u majčinome krilu. Dijete nije ništa skrivilo, dakle ne može biti žrtva, a pobačaj je kazna protiv djeteta: uništava se dijete, a uništiti jedan život –već se govori u Talmudu – isto je kao da se kaže kako treba uništiti čitavi svijet. Nadamo se da će u Parlamentima drugih država prevladati zdrav razum, te da se tamo gdje već postoje permisivna zakonodavstva pokrene novo razmišljanje. Nikada ne treba zaboraviti da se katolici i svi ljudi dobre volje uvijek mogu pozvati na priziv u savjesti – zaključio je kardinal Trujillo.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by ILIJA on sri pro 12 2007, 19:20

Istina je napisao/la:Lako je to reci Abrahame...Nisi zena i nisi nikad bio silovan, iamo bolesno dijete i milion drugih stvari...Gdje Biblija izricito govori da je protiv abortusa?
Ja isto ne podupirem abortus,ali eto zanima me gdje pise, tko je to rekao?

Rekao je Bog -osobno:

Onda Bog izgovori sve ove riječi: ………..

Ne ubij!

Izlazak 20,1……… Izlazak 20,13
avatar
ILIJA
senior
senior

Broj postova : 696
Age : 31
Registration date : 26.06.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by UČENIK10 on sri pro 12 2007, 19:29

svaka krscanka nebi smijela uciniti abortus, sto god se dogodilo, jer bi tada ucinila grijeh.
avatar
UČENIK10
senior
senior

Broj postova : 713
Age : 31
Localisation : Zagreb
Registration date : 09.12.2007

Korisnički profil http://www.creation6days.com

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Konin on sri pro 12 2007, 21:59

ILIJA je napisao/la:
Rekao je Bog -osobno:

Onda Bog izgovori sve ove riječi: ………..

Ne ubij!

Izlazak 20,1……… Izlazak 20,13

A 5 minuta kasnije kaže ubij:
Izlazak 24:13-14 Onda Jahve reče Mojsiju: "... A onda neka ga sva zajednica kamenuje."

Očito nije upitno da li se smije ubiti, nego koga i iz kojih razloga. Ubojstvo je zlo, ali kada je alternativa veće zlo nego samo ubojstvo, tada je dopušteno. Da ne ulazim sada u rasprave da je ubojstvo ponekad čak i znak vrline, a ne samo manje zlo....

P.S. To što si nešto napisao većim slovima ne znači da je i veća istina. Wink

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by UČENIK10 on sri pro 12 2007, 22:08

ubojstvo je grijeh, nema nagadjanja s Bogom!
avatar
UČENIK10
senior
senior

Broj postova : 713
Age : 31
Localisation : Zagreb
Registration date : 09.12.2007

Korisnički profil http://www.creation6days.com

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Konin on sri pro 12 2007, 22:13

UČENIK10 je napisao/la:ubojstvo je grijeh, nema nagadjanja s Bogom!

Naravno da nema nagađanja s Bogom i naravno da ubojstvo nije grijeh. Ubojstvo je neutralno samo po sebi, okolnosti određuju da li je grešno ili ne.
Kako inače objašnjavaš da se u Bibliji u jednom kontekstu govori o ubojstvu kao grijehu, a u drugom kao o ispunjenju Božjih zapovijedi?

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by UČENIK10 on sri pro 12 2007, 22:22

Bog je tako odredio i tako je bilo.

ali nemoj to usporedjivati s abortusom, jer to majka sama odlucuje slobodnom voljom, ubija namjerno.
avatar
UČENIK10
senior
senior

Broj postova : 713
Age : 31
Localisation : Zagreb
Registration date : 09.12.2007

Korisnički profil http://www.creation6days.com

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Konin on sri pro 12 2007, 22:29

UČENIK10 je napisao/la:Bog je tako odredio i tako je bilo.
ali nemoj to usporedjivati s abortusom, jer to majka sama odlucuje slobodnom voljom, ubija namjerno.

Pa i ovi što su kamenovali su odlučivali svojom voljom, ista stvar. Wink
Nego šta je onda sa samoobranom? Šta je sa ubijanjem životinja?

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by UČENIK10 on sri pro 12 2007, 22:35

ali bog je naredio kamenovanje, Bog je dozvolio jesti meso
avatar
UČENIK10
senior
senior

Broj postova : 713
Age : 31
Localisation : Zagreb
Registration date : 09.12.2007

Korisnički profil http://www.creation6days.com

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Medeni on sri pro 12 2007, 22:56

UČENIK10 je napisao/la:ali bog je naredio kamenovanje, Bog je dozvolio jesti meso

Zato ga i volimo. Very Happy

Medeni
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 930
Age : 51
Registration date : 17.09.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by UČENIK10 on sri pro 12 2007, 23:17

dali je meso potrebno po tebi ljudskom organizmu, dali ga covjek mora jesti???
avatar
UČENIK10
senior
senior

Broj postova : 713
Age : 31
Localisation : Zagreb
Registration date : 09.12.2007

Korisnički profil http://www.creation6days.com

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by jakob on sri pro 12 2007, 23:27

Konin je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:ubojstvo je grijeh, nema nagadjanja s Bogom!

Naravno da nema nagađanja s Bogom i naravno da ubojstvo nije grijeh. Ubojstvo je neutralno samo po sebi, okolnosti određuju da li je grešno ili ne.
Kako inače objašnjavaš da se u Bibliji u jednom kontekstu govori o ubojstvu kao grijehu, a u drugom kao o ispunjenju Božjih zapovijedi?

Konine, "relativiziranje" ubojstva -kao sto Ti sugeriras -moze uciniti samo onaj koji je apsolutan, a da ne proturijeci svome karakteru tj zakonu lujubavi tj. zakonu svetosti, to nije covjekovo pravo niti u njegovoj moci..Rat protiv Amorejaca bila je bozja zapovijest upravo zato sto su Amorejski grijesi prevrsili mjeru..Oni su cinili gad pred Bogom..Na pr. danasnji Americki predsjednik izmislio je da Irak posjeduje oruzje za masovno unistavanje , a takodjer i Iran..On si dopusta ubijanja radi odrzavanje demokracije u kojoj su mnostvo protestanata i katolika kao i drugih krscana..Realtivizacija ubistva je karakteristika fasizma, nacizma, rasizma, staljinizma...
avatar
jakob
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 185
Age : 59
Registration date : 22.10.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by jakob on sri pro 12 2007, 23:31

UČENIK10 je napisao/la:ali bog je naredio kamenovanje, Bog je dozvolio jesti meso

Ritualno jedenje mesa iz Levitskog zakona nema veze sa abortusom..Isto tako strahote jedenja djece o cemu je pisao prorok nije bilo dopusteno kao ni kanibalizam u bilo koje vrijeme..
avatar
jakob
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 185
Age : 59
Registration date : 22.10.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Medeni on sri pro 12 2007, 23:39

UČENIK10 je napisao/la:dali je meso potrebno po tebi ljudskom organizmu, dali ga covjek mora jesti???
Naravno. mudri

Medeni
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 930
Age : 51
Registration date : 17.09.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Gost on čet pro 13 2007, 00:12

Pilula za pobačaj RU486 je opasna

[/font][/color][/size]Udruga europskih liječnika pristupila je dokumentu koji upozorava na opasnosti farmakološke metode prekida trudnoće. Opasnosti povezane s pilulom RU486, kako je prenijela agencija Zenit, iznesene su u studiji Medicinsko-znanstvenog interdisciplinskog društva 'Promed Galileo', koja je prošli tjedan predstavljena u talijanskome zastupničkom domu.

Studija dokazuje kako je farmakološki prekid trudnoće manje siguran od kirurškoga, da je manje podnošljiv i da ne olakšava nadzor nad mogućim komplikacijama. Osim toga u dokumentu se tvrdi da je stopa mortaliteta ovisna o piluli RU486 deset puta veća u odnosu na kiruršku metodu, te da su se u nekim slučajevima negativne posljedice pojavile dugo vremena nakon prekida trudnoće.

Osim spomenute udruge, Udruga talijanskih katoličkih liječnika, Forum Zdravstvenih katoličkih udruga i Talijansko društvo za bioetiku i etički odbori pristupili su dokumentu.Radio Vatikan
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by ILIJA on čet pro 13 2007, 01:22

Konin je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
Rekao je Bog -osobno:

Onda Bog izgovori sve ove riječi: ………..

Ne ubij!

Izlazak 20,1……… Izlazak 20,13

A 5 minuta kasnije kaže ubij:
Izlazak 24:13-14 Onda Jahve reče Mojsiju: "... A onda neka ga sva zajednica kamenuje."

Očito nije upitno da li se smije ubiti, nego koga i iz kojih razloga. Ubojstvo je zlo, ali kada je alternativa veće zlo nego samo ubojstvo, tada je dopušteno. Da ne ulazim sada u rasprave da je ubojstvo ponekad čak i znak vrline, a ne samo manje zlo....

P.S. To što si nešto napisao većim slovima ne znači da je i veća istina. Wink
Pogledajmo kako je to izgledalo;

"Metnuše ga međutim u zatvor, dok im onaj ne presudi po riječi Gospodnjoj.


I Gospod zapovjedi Mojsiju:

"Izvedi psovača van pred tabor, i svi, koji su čuli, neka metnu ruke svoje na glavu njegovu, i neka ga kamenuje sva zajednica. Levitski zakonik 24,12-14

Ovdje Bog Mojsiju zapovjeda za razliku od onih koji uzimaju sebi za pravo da odlucuju u Bozje ime.

I kad širite ruke svoje zatvaram ipak oči svoje od vas, i kad molite još toliko, ne slušam vas: ruke su vaše pune krvi. Izaija 1,15

Zadnja promjena: ; čet pro 13 2007, 09:19; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
ILIJA
senior
senior

Broj postova : 696
Age : 31
Registration date : 26.06.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Konin on čet pro 13 2007, 07:35

UČENIK10 je napisao/la:ali bog je naredio kamenovanje, Bog je dozvolio jesti meso

Kako je naredio kamenovanje, ako je naredio da se nesmije ubijati? Postoje dva zaključka, ili je Bog neodlučan i/ili proturječan ili je zakon o zabrani ubojstva relativan, odnosno ovisi o kontekstu. Samo si dokazao ono što ja tvrdim, relativnost ubojstva. Naravno sada možemo raspravljati u kojim slučajevima je dopušteno, a u kojim nije, ali argument "Bog je naredio; ne ubij" protiv abortusa ne vrijedi...

jakob je napisao/la:
Konine, "relativiziranje" ubojstva -kao sto Ti
sugeriras -moze uciniti samo onaj koji je apsolutan, a da ne
proturijeci svome karakteru tj zakonu lujubavi tj. zakonu svetosti, to
nije covjekovo pravo niti u njegovoj moci..Rat protiv Amorejaca bila je
bozja zapovijest upravo zato sto su Amorejski grijesi prevrsili
mjeru..Oni su cinili gad pred Bogom..
"Relavitiziranje ubojstva može učiniti samo onaj koji je apsolutan" .... Oksimoron Wink
Ne da je relavitiziranje u čovjekovoj moći, nego mu je dužnost i kao takvo je neophodnou duhovno rastu i približavanju Bogu. To proizlazi ih slobodne volje, a zamjena pisanih "božjih" zakona osobnim moralom je bit Isusovog nauka. Naravno taj osobni moral mora biti ispunjen prisutnošću Duha, inače vodi u propast. Ali "pisani zakon" vodi u stagnaciju, a dalje isto tako propast....

jakob je napisao/la:
Realtivizacija ubistva je karakteristika fasizma, nacizma,
rasizma, staljinizma...
...judaizma Wink

UČENIK10 je napisao/la:
dali je meso potrebno po tebi ljudskom organizmu, dali ga covjek mora jesti???

Naravno da nije!
(P.S. Autor nije vegetarijanac...) pig

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Abortus

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 9. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.