Dar jezika

Stranica 6 / 23. Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Next

Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Gost on sri sij 10 2007, 22:29

Krizostom je napisao/la:Dar govorenja u jezicima je dar Duha Svetoga...a na jednom mjestu je receno da Duh Sveti upucuje na svu istinu...kako to da dar jezika imaju svi krscani, koji se pak razlikuju po doktrinama...jeste li kad razmislili o ovom pitanju...

1.Korinćanima 12,7:"A svakome se daje očitovanje Duha na korist"
Slijedi lista darova:........ = udovi jednog tijela , to je tijelo Kristovo, naglašavamo -tijelo Kristovo , uporedba sa tijelom je kod Pavla samo usoredba sa harmonijom tijela, međutim - radi se ovdje o tijelu Krista koji je Duhom uskrišeno, Duhom oživljen Rimljanima 1,4.., prvina 1.Korinćanima 15,23..Zajednica Kristovog tijela 1 Korinćanima 10.16, nakalamljeni : Rimljanima 8,11 po krštenju: 1 Korinćanima: 12,13 tj postaju Njegovim udovima: 1Korinćanima 6,15 - povezani sa Njegovim tijelom koje je raspeto - svi koji se u Njega krstiše su surazapeti..No Duhovni darove Duh daje za rast tijela tj. radi izgradnje --u kojoj se razvija težnja k ljubavi a iz nje šežnja za darima, tj Krist Duhom koji oživljava hrani svoje tijelo- sklop udova po Duhu..Onaj tko govori jezikom kojeg nitko ne razumije/samo onaj koji prevodi/ govori Bogu stvari tajanstvene 1Korinćanima 14,2..Tko govori takvim jezicima/jezikom sebe izgrađuje i po prevoditelju - crkvu.Tko prorokuje - izgrađuje crkvu.Prorokovanje je više od govorenja po koristi osim ako govorenje ima tumača..Dakle nastojmo obilovati darovima za izgradnju crkve..Kada je u pitanje darova danih u crkvama različitih doktrina - dani su iz razloga upučivanja na jedinstvo Kristova tijela - na jedinstvo Duha ... Duh otkriva vjernicima zablude doktrina ili istinitost..
Ako imamo Kristov um -um izrastao u izgradnji Duhom tada imamo na istoj visini rasta veoma male doktrinalne razlike..u odnosu na potrebnu spoznaju za sadašnji posao ...
nastavljam..
Težimo imati doktrinu Duhovno zasnovanu..težimo ljubavi Kristovoj , čeznimo da dostignemo u visinu rasta Kristova ...
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Mucenik on sri sij 10 2007, 23:50

Ja sam dugo vremena molio se za moju porodicu kada bi se razbolela. Ne ono molio se, nego stavljao ruke verom na njih kada ih je nesto bolelo, i molio se. Naravno, molio sam se pri tom cinu, isticuci cinjenicu da sam ja samo gresnik, pa sam se pozivao na Hristove zasluge, Njegovu prolivenu krv, a moji su ozdravljali.

Nekako sam bio kukavica da to pokusam da ucinim i drugima. Zato su moji ustajali zdravi posle molitve koje sam molio za njih, polagajuci ruke.

Da li ja to imam dar isceljitelja? Mogu li tako gledati na to?
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Mucenik on sri sij 10 2007, 23:57

Palo mi je na um jos jedno pitanje.

Mozda mi zato Bog ne daje dar jezika, jer me je Sveti Duh odredio kao coveka u Crkvi sa Njegovim darom isceljenja. Darovi su razliciti, a Duh je jedan, zar ne?


Imam jos jedan dar, to je dar propovedanja, i kada sam to radio u Madjarskoj, ljudi su se obracali. Osecao sam pristunost Svetoga Duha kada bih govorio o spasenju koje nam omogucava vera u Hrista.
Jedan prijatelj pentekosltalac mi je rekao da on prepoznje darove, ukazavsi mi da imam dar ucenja. Stvarno to sam prepoznao kod sebe, posebno kada sam u jednom kampu za izbeglice dobio prostoriju za bogosluzenje, i tu poucavao decu, mlade i ljude.
Kao sto rece brat Abraham, mozemo mi da razmisljamo i o ostalim darovima.
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Ruta on čet sij 11 2007, 04:28

Dragi moj brate Jevreine svakako da imas dar iscjeljenja ako vjerujes u tom momentu da tu osubu moze Hrist iscjeliti.Pa sam znas kad je Hrist prije uznesenja,obratio se ucenicima i dao im naredbu.Mar 16;15 Idite po svem svijetu i propovjedate Radosnu vijest svakom stvorenju.Tko bude vjerovao i pokrstio se spasiti ce se.Ova cudesa pratiti one koji budu vjerovali:pomocu mog imena izgoniti ce zle duhove;govoriti ce novim jezicima;zmije ce uzimati u rukema,ako popiju sto smrtonostno nece im nauditi,na bolesnike stavljati ce ruke i oni ce ozdraviti.
Sam vidis brate Jevreine da ti je to Bog obecao i dao.Ne samo tebi nego svakome onome koji vjeruje.
avatar
Ruta
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 495
Age : 60
Registration date : 20.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Anonymou on čet sij 11 2007, 06:12

samarjanka je napisao/la:Ne samo tebi nego svakome onome koji vjeruje.

Amen.
avatar
Anonymou
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Gost on čet sij 11 2007, 12:27
Feba je napisao/la:
samarjanka je napisao/la:Ne samo tebi nego svakome onome koji vjeruje.

Amen.


Imajmo vjeru koja kroz ljubav radi.
Bog želi usmjeriti pažnju svog naroda na 13 . poglavlje poslanice Korinćanima.Tu nalazimo utjehu i novu snagu.Bez te ljubavi sve druge osobine su bezvredne.Žestoki govor rječitog i vrlo vrlo talentiranog govornika koji nema vjernosti, postojanost namjere, čistota i požrtvovnost - zvuči kao prazan sud ili zvono - praporčevo...
Svjedočanstvo srca bez lukavstva, srce puno i prepuno vjere u ljubavi sa Križa - ima dar/darova Duha - svjedočanstvo je za ovo vrijeme.Mi nismo dovoljno duhovno napredovali u duhovnim spoznajama da bismo shvatili tajne Božje..., ali kada nas Jagnje koje je posred prijestolja napase i uputi na izvore žive vode tada će nam mnogomnogo biti otkriveno o tim tajnama...Iskoristimo težnju prema ljubavi, kako ona raste i čežnja raste, napredujemo iz ljubavi u ljubav .. jer je ljubav Kristova beskonaćna,
prema ljubavi dobijamo Božju mjeru Duha ..!
Kad smo obliveni ljubalju Božjom kroz Isusa - Bog nas obliva Duhom - ljubav se ne odvaja od Duha jer vjerujemo vjeru Isovu - ako imamo tu vjeru sve nam je na izgradnju sve do pašnjaka Jaganjčevih..Idemo na posao ljubavi..
U čemu je posao ljubavi?
Ivan 17!Idemo na posao!
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Ruta on čet sij 11 2007, 17:42

U svakom slucaju Abrahame da si u pravu jer i neprijatelj vjeruje ali nema ljubavi.Svakako da sve je uprazno bez ljubavi.Bog nam govori kroz pjesmu nad pjesmama da sve ce proci a da ce samo ljubav ostati a to je sam Bog,jer On je ljubav.U novom Jeruzalemu nece biti jezika ili prorostva... ali ce biti Ljubav (Nas Hrist u sredini) a mi oko Njega.Ni sunce nam nece trebati jer On ce biti nase sunce i izvor energije.Daj nam Boze ljubavi i snage da istrajemo na tvom putu.
avatar
Ruta
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 495
Age : 60
Registration date : 20.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Mucenik on čet sij 11 2007, 18:42

AMIN! ALILUJA!


Molimo se jedni za druge da se ispunimo LJUBAVLJU!
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Gost on čet sij 11 2007, 20:32

samarjanka je napisao/la:U svakom slucaju Abrahame da si u pravu jer i neprijatelj vjeruje ali nema ljubavi.Svakako da sve je uprazno bez ljubavi.Bog nam govori kroz pjesmu nad pjesmama da sve ce proci a da ce samo ljubav ostati a to je sam Bog,jer On je ljubav.U novom Jeruzalemu nece biti jezika ili prorostva... ali ce biti Ljubav (Nas Hrist u sredini) a mi oko Njega.Ni sunce nam nece trebati jer On ce biti nase sunce i izvor energije.Daj nam Boze ljubavi i snage da istrajemo na tvom putu.

Amen ,
Do tada treba raditi, govoriti .....prorokovati dokle se god može, do kraja vremena milosti, da do tada kroz sve probe ne sustanemo, već izdržimo snagom Božjom , ruke da nam pridržava Duh Sveti u Isusu Kristu
-Ljubavi Bozjoj
u punini Evanđelja koje se u nama neprestano obnavlja.
Još nismo do kraja obradili - razradili ovaj dar jezika, u svezama kako se on sklapa sa drugim darovima, u sklopovima poslova i svagdašnjim okolnostima
velikih i malih gradova , po naseljima i zaseocima , medju ogradama -
Svi smo tako nađeni , proviđenjem Božjim, nadjeni Duhom Svetim...
Potrebno nam je posvećenje sadašnjom istinom - istinom koja obuhata
složenu opomenu i poruku iz Otkrivenja 14 - opravdanje vjerom i posredovanje Isusa Krista na Nebeskom , predadventnom sudu..
Dakle kad smo obliveni ljubavlju - i Duhom smo Svetim obdareni darovima za posao u posvećenju sadašnjom istinom..To je osnova sklopa - potka duhovnih darova za svaku okolnost poslova -- metodom usrdnosti - :
idemo redom po Pavlovoj listi
po shemi težite i čeznite..
Kako tko teži i čezne?
Na tom putu nalazimo snagu za svladavanje prepreka.
Prva smo mi prepreka.Za savladavanje te prepreke sagledavamo sebe - da smo mrtvi grijehu a živi Bogu..
Apostol Petar nam je pkazao put razvoja vrlina
i umnožavanje blagodati rasta.
Svaki dar bi trebao biti u ljubavi - neodvojiv od ljubavi..
Na primjer , za svaki nam je dar potrebno poznanje osnovnih istina Svetog pisma, živo iskustvo evanđelja kako bi naša služba bila živo svjedočanstvo
pred Kristov dolazak..
Kada težimo proroštvu na pr. ne možemo zapustiti istinu i reči ne treba nam istina , ona je eto poznata.
Kako će se obaviti popravljanje, izgradnja ako izgraditelj nije izgrađen da izgrađuje.
(Koji je to minimum istine za obavljanje poslova svakoga dara?
Mjera nam je dana - količina svjetlosti za naše vrijeme.
To je sadašnja istina - živo poznanje sadašnje istine-)
Kome prorokujemo?Što prorokujemo.Proštvo - Opće , posebno, pojedinačno?
Idemo na dar iscjeljenja--za mnoge bolesti nema lijeka.
Mnogi ne mogu doći do lijeka.Nemaju sredstava..
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by forestsilvy on pon sij 22 2007, 14:25

avatar
forestsilvy
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 316
Age : 33
Registration date : 22.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Tabita on sri vel 14 2007, 21:22

pozdrav svima koliko vas ima. nisam sve pročitala o ovoj temi ali bi rado podjelila s vama jedno iskustvo. srela sam jednog brata u Kristu i u razgovoru pitao me jesam li krštena Sv. Duhom? malo me iznenadilo to pitanje jer nisam točno znala na što se to odnosi. Pa valjda jesam. znači govoriš u jezicima. ne rekla sam. Bi li htjela govorit u jezicima? Bila sam jako uzbuđena zamišljajuči kako propovjedam kinezima na kineskom pa talijanima na prekrasnom talijanskom...bi naravno uskliknula sam. položio je ruke na moju glavu i počeo moliti na nekom čudnom jeziku kao da priziva indijske bogove...bila sam pomalo iznenađena i uplašena. pitala sam ga zašto nije molio na našem jeziku da ga ja razumijem ovako nema nikakve koristi. poznato mi je da se u Bibliji spomonju u Kor.anđeoski jezici na vlastitu izgradnju i u Djelima dar jezika da propovjedamo svim narodima na njihovom materinjem jeziku. Zašto se on tako molio za mene a u biti na vlastitu izgradnju? može li mi tko objasniti? ima li tko dar jezika da govori na stranim jezicima i propovjeda turcima grcima japancima...kao što su to činili apostoli...hvala..i pozdrav svima
ISUS DOLAZI
avatar
Tabita
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 4
Age : 43
Registration date : 10.02.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by forestsilvy on čet vel 15 2007, 10:03

treba moliti na i na izgradnju , a kad govoris u jezicima tvoj duh moli zajedno s D.Svetim, a to sto je u jezicima molio jeste normalno jer Duh Sveti zna najbolje sto treba moliti a to pise i u Bibliji.
Jesi li progovorila? Naime masa ljudi misle da ce se soba tresti ili nesto ali to dolazi vjerom, ti sama moras poceti ako si krstena Duhom Svetim, na temelju Bozje Rijeci. Znaci..Bog je rekao tako i ja njemu vjerujem i ...
avatar
forestsilvy
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 316
Age : 33
Registration date : 22.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by dominik on čet vel 15 2007, 19:10

tabita, upozorio bih te da ne dopustas svakom da polaže ruke na tebe - samo osobi kojoj vjerujes! mnoge lose stvari se tako mogu dogoditi jer osoba koja polaze ruke na neku drugu prenosi toj osobi samo ono sto ima, a time sto osoba na koju se polazu ruke na to pristaje da je autoritet toj osobi da to cini. nikako nemojte svakome dopustati da polazu ruke na vas! Samo za osobe koje znate da su pune Duha i imaju dobro svjedocanstvo. I ne dajte katolicima-karizmaticima da polazu ruke na vas!

Takodjer nije biblijski govoriti na sastancima u jezicima bez tumacenja! Naprotiv - ap. Pavao savjetuje da se to ne radi. Ali u privatnosti je govoriti u jezicima dobro. Samo treba biti u Duhu, a ne napamet i na "suho" govoriti.

Eto, toliko od mene i mog ogranicenog iskustva i znanja o tom daru. Smile
avatar
dominik
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 871
Age : 31
Registration date : 08.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Tabita on pet vel 16 2007, 16:12

zahvaljujem dominiku na upozorenju nisam bila svjesna opasnosti.hvala Bogu ništa se nije dogodilo ni promjenilo u mom krščanskom hodu.može li mi forest ili možda netko drugi reči gdje nas u Bibliji stihovi upućuju da bi se Sv.Duh tj. mi trebali moliti u jezicima jedan za drugog za njihovu izgradnju? mislim da su neke vjerske zajednice krivo upučene tj.izmanipulirane. uz pomoć Sv.Duha istražujte Bibliju,nedajte se prevariti braćo draga!!!

ISUS DOLAZI
avatar
Tabita
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 4
Age : 43
Registration date : 10.02.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by forestsilvy on sri vel 21 2007, 10:11

postoje 2 razl.dara govora u jezicima, jedan se daje u crkvi i obicno ide tumac uz njega,to je jedan dar(1kor. 14:26-28), takorec da se izrazim, a drugi je dan svakom koji vjeruje zeli etc... d.a 2:4, 1kor. 14:2,4,5,14,15,16,22,
Rim. 8: 26-27
Propovjedanje je bitno jer izgraduje(vezano na 1kor 14) pojednice, ali molitva u jezicima jaca tvoj duh.

p.s vidim da nitko nije odgovorio na tvoje pitanje, treba paziti kad netko nesto baca ili peca a nema znanja. U svojoj Rijeci Bog kaze "Moj narod gine jer nema znanja"
avatar
forestsilvy
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 316
Age : 33
Registration date : 22.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by JoPlus & on sub oľu 03 2007, 18:59

Govor u jezicima ne postoji. Taj dar se takode nije nikad ni odnosio na "brbljanje" nego su slavili Boga na stranim jezicima.

Djela apostolska 2,11-13:

11 Židova i obraćenika na židovsku vjeru, Krećana i Arapa, a svi mi čujemo te ljude kako na našim jezicima govore o veličanstvenim Božjim djelima!"
12 Stajali su zaprepašteni i pitali jedni druge: "Što bi to moglo značiti?"
13 Drugi su se pak rugali: "Pijani su od slatkoga vina!"

Kako mozete procitatitu tu su se nalazili Krecani (Grci) i Arapi.


Kao drugo danas postoju biblijski prevodi u vise nego 2500 jezika koji Dobru vijest sire svijetom.

Kao trece nitko nije sposoban da "brbljanje" prevodi. To samo moze biti sama interpretcija ili pokusaj toga.

Kao cetvrto Bibliji kao Bibliji se ne trebaju dodavati nikakve vanbiblijske poruke.

Kao peto "brbljanje" je poznato po tome da se izrazi cesto ponavljaju, ali tumacenje se ne ponavlja. Vec to razotkriva mnogo toga.

Kao sesto "brbljanje" ne sluzi nikome, nego vec samo ljude stavlja u zabludu.


Kao sedmo vam zelim jos pokazati interesantan stih iz knjige

Isajia 28,13

I bit će im riječ Gospodnja: zapovijed po zapovijed, zapovijed po zapovijed,
pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, malo ovdje, malo ondje. Da idu i padaju
nauznak, da se razbiju, da se zapletu i uhvate.

---
(na engleskom)

Therefore shall the word of Jahve be unto them precept upon precept, precept
upon precept; line upon line, line upon line; here a little, there a little;
that they may go, and fall backward, and be broken, and snared, and taken.


Pozdrav svima


Zadnja promjena: ; ned oľu 04 2007, 09:58; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
JoPlus &
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Mucenik on sub oľu 03 2007, 19:02

Dragi brate, ovde nas ima i pentekostalaca, razumem sta hoces reci, ali taj izraz "brbljanje" je malo pretezak.

Mozemo to nazvati drugacije.

Naravno to ja molim zbog dobrog duha na ovom forumu.
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by cubela on ned oľu 04 2007, 00:58

Jevrejin je napisao/la:Dragi brate, ovde nas ima i pentekostalaca, razumem sta hoces reci, ali taj izraz "brbljanje" je malo pretezak.

Mozemo to nazvati drugacije.

Naravno to ja molim zbog dobrog duha na ovom forumu.

Amen brate!
avatar
cubela
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 170
Age : 54
Localisation : Paradiso (CH)
Registration date : 14.12.2006

Korisnički profil http://pentekost.editboard.com

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by JoPlus & on ned oľu 04 2007, 10:24

Izvolite procitati knjigu

"Iscjeljenje molitvom, govorenje u jezicima, znakovi i cuda u svjetlu Svetoga Pisma" od H.L. Heijkoop

http://www.gbv-dillenburg.de/downloads/cr0003.pdf


Pozdrav
avatar
JoPlus &
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Mucenik on ned oľu 04 2007, 11:18

Nije problem,

Ali aj sad ti to dokazi sto si kazao.
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Svjetlos on ned oľu 04 2007, 11:29

molim se i svojim srcem, i umom, i u jezicima koje u meni potiče Duh Sveti. I ne samo to, ovakvoj meni Gospod jako pomaže u življenju jer Mudrost njegova vidi iza,ispred,gore,dolje...što sam ja bez njega? Bez Krista sam gomila kostiju i mišića, vreća "buha".
avatar
Svjetlos
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by No Nick on ned oľu 04 2007, 12:47

ja sam vise no vreca buha bez Isusa...Smile Ako govorim andjeoskim jezicima, a nemam ljubavi, nista sam...Ako imam svo znanje ovoga sveta i tresem sve iz rukava, a ljubavi nemam, nista mi ne vredi...
avatar
No Nick
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1236
Age : 42
Localisation : Beograd
Registration date : 15.02.2007

Korisnički profil http://www.svetlostistine.com

[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by JoPlus & on ned oľu 04 2007, 13:07

Halo Jevrejin i ostali,

jako rado cu da ti obrazlozim sve sta se tice oko "brbljanja" ili kako to pentakostalci nazivaju "govor u jezicima".

1. Biblija uci da je taj jezik bio strani, razumljiv jezik (Djela Apostolska 2:8: Pa kako mi čujemo svaki svoj jezik, u kojem smo se rodili?

1.2 Pentakostalci se sluze sa neznanim jezicima.

---
2. Biblija uci da najvise prisustvuje troje ljudi, jedan tumac (1.Kor. 14:27: Ako govori tko jezikom, po dvojica, ili najviše po trojica i po redu, a jedan neka tumači)

2.1 Kod Pentakostalaca svi pricaju istovremeno, a tumac i ne postoji, sem mozda osobe koja se pokusava u tome da bi intepretirala to sta se govori. Sve u svemu reda da najvise troje pricaju (i to jedan nakon drugoga) a jedan tumaci se ne pridrzava.

---
3. Biblija uci kada nema tumaca da se suti na sastanku (1.Kor.14,28: Ako li nema tumača, neka šuti na sastanku crkve, a sebi neka govori i Bogu)

3.1. Tumac nije ni prisutan.

---
4. Biblija uci da je govor jezika bio bitan znak za nevjernike, ne za vjernike. (1.Kor. 14,22: Dakle Su jezici za znak ne onima, koji vjeruju, nego onima, koji ne vjeruju; a proročanstvo ne onima, koji ne vjeruju, nego onima, koji vjeruju.)

4.1 Pentakostalci se sluze pricati svoje nepoznate jezike medu vjernicima.

Bitno je pomenuti da je Biblija danas prevedena u vise nego 2500 jezika koji donose narodima Dobru vijest.

Pricanje u takozvanim jezicima nikome ne sluzi vise, niti li se taj tako reci "jezik" danas sluzi poznatim jezicima koji bi nekome prepricali evandelje.

Vec je stavljen link za knjigu - "Iscjeljenje molitvom, govorenje u jezicima, znakovi i cuda u svjetlu Svetoga Pisma" od H.L. Heijkoop koja se sa tom tematikom pozabavlja.


Pozdrav
avatar
JoPlus &
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Svjetlos on ned oľu 04 2007, 13:20

meni brbljanje u jezicima puno pomaže, taj direktan odnos, živi odnos sa mojim Voljenim Isusom olakšava mi moj duhovni put, razna proživljavanja, od žalosti do radosti, pogotovo kad je netko u molitvenoj potrebi i u toj hitnosti, molim se za drugoga i pređem spontano u jezcima molitvu, osjetim kako Bog šalje snagu. Duh Sveti bolje od mene zna što treba toj osobi.Jezici me izgrađuju, pogotovo u dubljoj spoznaji Gospoda, i onoj Radosti koji nije od ovoga svijeta, nego iz Kraljevstva Božjega.
avatar
Svjetlos
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Gost on ned oľu 04 2007, 13:29

Tabita je napisao/la:zahvaljujem dominiku na upozorenju nisam bila svjesna opasnosti.hvala Bogu ništa se nije dogodilo ni promjenilo u mom krščanskom hodu.može li mi forest ili možda netko drugi reči gdje nas u Bibliji stihovi upućuju da bi se Sv.Duh tj. mi trebali moliti u jezicima jedan za drugog za njihovu izgradnju? mislim da su neke vjerske zajednice krivo upučene tj.izmanipulirane. uz pomoć Sv.Duha istražujte Bibliju,nedajte se prevariti braćo draga!!!

ISUS DOLAZI
U spiritističkom priručniku str 37. kojeg citira Rene Noorbergen, u svojoj knjizi Glosolalija stoji:
"Fenomen spritizma sastoji se od proricanja, vidovitosti, dara jezika, polaganja ruku, ozdravljenja, vizija, transa, lebdenja u zraku, tajanstvenog kucanja, automatskog i nezavisnog pisanja i risanja, glasova, materijalizacije, fotografije, psihometrije i drugih manifestacija koje dokazuju kontinuitet života , što je potvrđen putem tjelesnih i duhovnih osjetil i čovjekovih sposobnosti."
Koliko se karizmatski pokreti razlikuju od spiritizma?
Đavo je siloviti navalio da omete falsifikatima Drugu Pedesetnicu - buduću koja će obaviti posao Moćnog anđela iz Otkrivenja 18.
Povijest će se ponmoviti- a rezultate nitko neće zaboraviti.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Dar jezika

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 6 / 23. Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.