Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Stranica 4 / 13. Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Izrail on sri lip 13 2007, 07:51

Justin je napisao/la:
Može li netko od vas hrabrih (Konin, Izrail...) objasniti te "svete misli" koje imate dok masturbirate?
Smiješni moj prijatelju koji se pravi teologom, pa gdje se ja to zalažem za masturbaciju? Jasno sam kazao da me zanima objašnjenje onih koji su za sola skripta u ovakvim slučajevima kad nešto nije jasno rečeno u Bibliji. Po vašoj teoriji ovi poput Konina su potpuno legitimni u stavovima jer defakto nigdje ne piše osuda čina. Ja smatram masturbaciju grijehom i nije mi na kraj pameti da bi ju zagovarao ali mi je zanimljivo koprcanje ovih koji su doprije napuhano tvrdili da im je svejasno i kako vladaju pismom a ono dođe tip i sruši sve.
A Isus je rekao da ne gledamo ljude s požudom (ako nismo u braku s njima).
Netko je ovdje pitao što onda ako se mašta o osobi s kojom se je u braku. Što nije nemoguće. Što onda?

E sada budući da si si opet dozvolio bezobrazluk i ja ću se malo našaliti s ovim dolje:
Ja mislim da dok osoba (pogotovo dečki)masturbira, ona voli da si malo vizualizira neku privlačnu osobu suprotnog spola (a to najčešće radi tako da gleda slike neke već postojeće osobe).
Pa reći da predobro to znaš da bi sve bilo bez "prakse". Very Happy
avatar
Izrail
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 2080
Age : 48
Registration date : 14.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Bhakti on sri lip 13 2007, 11:02

nemojmo se praviti sveti... kladim se da je svako od nas to napravio barem jednom... al meni još uvijek nije jasno kako se može mastrubirati razmišljajući o nečijem karakteru... suočimo se s činjenicom: seks je zadovoljavanje fizičkog nagona... jedino što razlikuje ljudski seks od životinjskog je da se ti s tom osobom vežeš i mentalno i emotivno, pa je seks u tom smislu puno kompletniji, no ipak, osnovica samog seksa je čista fizika (ili biologija), i ako to oduzmemo, onda nema seksa... dakle, ne vjerujem da je moguće mastrubirati a da ne razmišljaš o tjelesnoj privlačnosti neke osobe...
avatar
Bhakti
Mod
Mod

Broj postova : 395
Age : 39
Localisation : ZGB
Registration date : 24.04.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Konin on sri lip 13 2007, 14:34

Bhakti je napisao/la:nemojmo se praviti sveti... kladim se da je svako od nas to napravio barem jednom... al meni još uvijek nije jasno kako se može mastrubirati razmišljajući o nečijem karakteru... suočimo se s činjenicom: seks je zadovoljavanje fizičkog nagona... jedino što razlikuje ljudski seks od životinjskog je da se ti s tom osobom vežeš i mentalno i emotivno, pa je seks u tom smislu puno kompletniji, no ipak, osnovica samog seksa je čista fizika (ili biologija), i ako to oduzmemo, onda nema seksa... dakle, ne vjerujem da je moguće mastrubirati a da ne razmišljaš o tjelesnoj privlačnosti neke osobe...

Sorry, ali ovo je jako primitivno razmišljanje.
Sve na ovom svijetu, pa tako i seks, se kreće od potpuno primitivnog (animalnog) do potpuno savršenog (duhovnog).
Svi smo mi negdje između, nitko nije potpuno svet, a na nama je da postupno odbacujemo ono animalno, a prihvaćamo duhovno, to se zove rast u Bogu. Moramo svaki aspekt našeg života produhovit, to je smisao svega.

Postoji jedan izraz "dotaknuti dušu", kada bi znao šta to točno znaći, shvaćao bi da i seks može biti potpuno duhovan.

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on sri lip 13 2007, 15:48

Izrail je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Može li netko od vas hrabrih (Konin, Izrail...) objasniti te "svete misli" koje imate dok masturbirate?
Smiješni moj prijatelju koji se pravi teologom, pa gdje se ja to zalažem za masturbaciju? Jasno sam kazao da me zanima objašnjenje onih koji su za sola skripta u ovakvim slučajevima kad nešto nije jasno rečeno u Bibliji. Po vašoj teoriji ovi poput Konina su potpuno legitimni u stavovima jer defakto nigdje ne piše osuda čina. Ja smatram masturbaciju grijehom i nije mi na kraj pameti da bi ju zagovarao ali mi je zanimljivo koprcanje ovih koji su doprije napuhano tvrdili da im je svejasno i kako vladaju pismom a ono dođe tip i sruši sve.

Ne znam zbog čega stalno toliko napadaš metodu za tumačenje Biblije "sola scriptura" ("samo Pismo"), ali smatram da ne možeš dokazati njezinu neispravnost pozivajući se na pitanje masturbacije. Dat ću i razloge.

Prvo, Katolici se također pozivaju na Pismo, kad daju argumente protiv masturbacije, npr. Efežanima 5:3, 1.Korinćanima 10:13, Rimljanima 14:23, 1.Korinćanima 6:19-20, itd.
Drugo, svima je jasno da ni Biblija ni crkveni oci ne govore direktno o masturbaciji. Međutim, Biblija ne govori direktno ni o pušenju, ni o drogama, ni o televiziji... Ali u Bibliji nalazimo jasne PRINCIPE o svim moralnim pitanjima, također po pitanju seksualnosti. S ovim se slažu svi kršćani.

Katolici su oduvijek imali vrlo konzervativno stajalište prema ljudskoj seksualnosti i držali su da je dopušteno upražnjavati seksualne odnose samo u svrhu prokreacije.
Još je Origen (veliki kršćanski mislilac 2. i 3. stoljeća) bio jako pod utjecajem grčke filozofije i stoga je prezirao svoje tijelo i kastrirao se. On je vidio tijelo sa njegovim željama kao smetnju za dobar duhovni život. Zanimljivo je da je Origen napisao vrlo dugačak komentar na Pjesmu nad pjesmama.
Jeronim (također veliki kršćanski učitelj, 4-5. st.) je bio pod utjecajem Origena. Kad god bi osjetio seksualnu želju, bacao se u trnovito grmlje.
Augustin (354-430) je bio crkveni otac koji je više nego bilo koji drugi crkveni učitelj utjecao na formiranje negativnog viđenja ljudske seksualnosti. On je rekao da seksualni odnos ne bi bio popraćen uživanjem i uzbuđenjem, da grijeh nije došao u svijet. Seksualni poriv je on nazvao požudom i rekao da je to nužno zlo za donošenje djece na svijet. Augustin je izjednačio prvotni grijeh sa seksualnim činom. Rekao je da je seks iz zadovoljstva grijeh. Ovakav pogled na seksualnost zahtijevao je uvođenje krštenja beba, kako bi se uklonila svaka mrlja prvotnog grijeha iz duše novorođenčeta.
Toma Akvinski (13. st.) je rekao da je Bog muškarcu dizajnirao penis sa samo jednim ciljem: da ubaci spermu u žensku vaginu. Rekao je da je svako drugačije korištenje spolnih organa kršenje prirodnog zakona. Iz ovoga logično slijedi da je i masturbacija kršenje prirodnog zakona.

Do današnjeg dana, Katolička Crkva smatra da je svaki seksualni čin koji ne dovodi do začeća, protivan prirodnom zakonu i grešan.
Katolici će reći da je njihov stav u potpunosti u skladu s Biblijom.
Međutim, u Bibliji postoji jedna zanimljiva knjiga, koja se zove "Pjesma nad pjesmama". Mogli bismo reći da je to hvalospjev ljudske seksualnosti. Ali Katolici su uvijek imali veliki problem s tim, jer bi to značilo da Biblija tvrdi da je ljudska seksualnost dobra i da muž i žena trebaju UŽIVATI u svojoj seksualnosti. Zato će Katolici reći da ovu knjigu trebamo tumačiti ALEGORIJSKI, odnosno reći će da knjiga opisuje ljubav između Boga i Crkve.

Moramo shvatiti jednu važnu stvar: pogrešno tumačenje Biblije dovodi do pogrešnog viđenja Božje volje i do pogrešnog načina života.
Zbog toga je Crkva o odnosu vjernika s Kristom govorila (i danas govori), često u vrlo erotičnim terminima. Imamo mnoge krćanske duhovne pjesme, koje na erotičan način govore o odnosu između Boga i Crkve. Mnoge moderne kršćanske pjesme za mlade čak ne spominju Božje ime, a i melodija je romantična. Netko je ovakvu duhovnost nazvao "Jesus-is-my-boyfriend" duhovnost. Izazivam svakog Katolika da uzme Pjesmu nad pjesmama i da ju ČITA! I dok ju čita, neka sve razgovore između zaručnika i zaručnice promatra kao razgovor između sebe i Krista (jer KC tako tumači tu knjigu). Zanima me kako će se osjećati. Osobno smatram da je vrlo glupo alegorijski tumačiti ovu knjigu, jer se dobiva dojam da bi vjernici trebali imati nekakvu erotičnu vezu s Isusom. Smatram to potpuno nebiblijskim i bogohulnim.

Ako ispravno shvatimo Pjesmu nad pjesmama, razumjet ćemo ljepotu biblijskog pogleda na seks. Shvatit ćemo da ne trebamo imati represivni i konzervativni pogled na ljudsku seksualnost, jer ova knjiga nam pokazuje da seks treba biti i za rekreaciju, uživanje i slavljenje divnog Božjeg dara.
S druge strane, ova knjiga nas čuva također od liberalnog stajališta, koje vidi seks kao čistu zabavu, jer ova knjiga lijepo objašnjava da seks treba slaviti, ali i poštovati. Jer, "ljubav je jaka kao smrt". Ona nas može uništiti, ako ju ne stavimo u pravi kontekst.

Gledajte ljudi, ja ne kažem da Crkva ne treba voljeti Isusa i da Isus ne voli Crkvu. Ja samo kažem da je izopačeno tvrditi da odnos između Krista i Crkve treba biti erotičan. Smatram da nam Biblija jasno daje do znanja da je erotična ljubav nešto što je normalno ("u skladu s prirodnim zakonom") samo unutar braka jednog muškarca i jedne žene. Isus nam kaže da je Bog to tako zamislio (Matej 19:4-6). Isus potvrđuje prva poglavlja Biblije i kaže da njih "dvoje" trebaju biti "jedno tijelo". O ovom izrazu bismo mogli napisati zasebnu poslanicu, ali nadam se da je svima jasno da je biblijski izraz "jedno tijelo" specijalno rezerviran za duboko i potpuno sjedinjenje jednog muškarca i jedne žene, koji su ušli u zajednicu braka.

Međutim, možda neki vjernici imaju problema s Efežanima 5:21-33, gdje Pavao kaže da muževi trebaju biti glava ženama, kao što je Krist glava Crkve. Kako razumjeti ovaj tekst? Možemo ga razumjeti na svakojake načine, doista. Netko može ovdje naći izgovor za patrijarhalno gospodarenje muževa nad ženama. Drugi pak mogu na temelju ovoga smatrati da vjernici s Kristom trebaju doista imati nekakav erotični odnos, kao što muž ima sa svojom ženom.

Međutim, ako želimo biti fer prema tekstu, moramo ga staviti u njegov kontekst. Pavao ovaj svoj govor o odnosima u obitelji ne počinje riječima: "muž treba biti glava žene", nego riječima: "podložni budite jedni drugima" (redak 21). Pavao dakle zastupa ideju UZAJAMNOSTI, čime u startu negira patrijarhalizam. Ovakvu ideju uzajamnosti Pavao ima i po pitanju seksualnosti u braku: 1.Korinćanima 7:3-5 ("Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena. Ne uskraćujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi."). Uzajamnost odnosa u braku podrazumijeva, dakle, uzajamnost gospodarenja. Uostalom, moramo razumjeti u kom smislu je Krist "Glava Crkve"? U Bibliji Krista vidimo ne samo kao gospodara nad Crkvom, nego i kao slugu Crkvi. Najispravnije je reći da je Krist gospodario svojim služenjem. Kritičari Biblije su u pravu kad kažu da Pavao zastupa gospodarenje muževa nad ženama; samo previđaju da on također zastupa gospodarenje žena nad muževima! Na kraju krajeva, zar itko misli da je Pavao ovom usporedbom htio reći da je muž ima ulogu Boga u braku?

A ako netko na temelju ove Pavlove usporedbe tvrdi da Biblija kaže da erotična ljubav muža i žene treba također biti prisutna u odnosu vjernika s Bogom, takav ne samo da nije dobro razumio ovaj tekst, nego nije razumio opći biblijski pogled na seksualnost. Kao što smo već vidjeli, alegorijsko tumačenje Pjesme nad pjesmama pridonosi ovakvom iskrivljenom viđenju odnosa između Boga i Crkve.
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Izrail on sri lip 13 2007, 15:57

Čuj jasan je stav Katolika prema neprihvatljivosti samozadovoljavanja.
Ali nije mi jasno tebi koji se zalažeš samo za sola skripta da možeš objasniti zašto je masturbacija u braku kad muškarac misli na svoju ženu grijeh?
Eto oprosti meni neznalici jer mi ove usporedbe s Pavlovim stavovima nisu dovoljne, je rti skrećeš raspravuod jasno postavljenog pitanja u napad na Crkvu što je po meni jeftino.
Dakle kako Justine?
avatar
Izrail
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 2080
Age : 48
Registration date : 14.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on sri lip 13 2007, 17:28

Izrail je napisao/la:Čuj jasan je stav Katolika prema neprihvatljivosti samozadovoljavanja.
Ali nije mi jasno tebi koji se zalažeš samo za sola skripta da možeš objasniti zašto je masturbacija u braku kad muškarac misli na svoju ženu grijeh?
Eto oprosti meni neznalici jer mi ove usporedbe s Pavlovim stavovima nisu dovoljne, je rti skrećeš raspravuod jasno postavljenog pitanja u napad na Crkvu što je po meni jeftino.
Dakle kako Justine?

Ne skrećem raspravu, nego smatram nužnim da imamo jednu širu sliku, kad raspravljamo o biblijskim principima o seksualnosti. Smatram da sam ti dao jasne razloge zbog čega ovo pitanje ne ukida "sola scripturu", naime u Bibliji pronalazimo principe, a ne sva pravila za sve situacije i vremena. A ti bi trebao shvatiti da ni crkveni oci nisu ništa određeno govorili o masturbaciji, nego se tek papa Pavao VI nedavno detaljnije osvrnuo na to pitanje, ali čini se da se njegova deklaracija "Persona Humana" danas baš i ne cijeni previše u krugovima katoličkog vjerništva.

Naravno da nisam još sve objasnio, ali volio bih čuti tvoj odgovor na ovo do sada. Ako ga imaš. Evo, sad je tebi dajem mikrofon. Smile

Pitaš je li grijeh masturbacija u braku, ako muž misli na ženu? Smile I ti i ja mislimo da je to grijeh, brate. Zašto se samo od mene očekuje odgovor? (naravno, ja ne mislim da je to tako strašan grijeh, kao ti... ali o tome ću malo kasnije...) Valjda i ti znaš ZBOG ČEGA vjeruješ da je to grijeh? Ili slijepo slijediš nauk svoje crkve? Volio bih da i Ti počneš davati neka svoja viđenja svega ovoga... Ako ih imaš. Question

Moja crkva svoj nauk o seksualnosti temelji na Bibliji. Vjerujemo da sve glavne principe moralnosti općenito i seksualnosti specifično, možemo pronaći u Bibliji. Pokazao sam u osnovnim crtama biblijsko viđenje ljudske seksualnosti. Mogao bih to još dosta proširiti.
U 1.Korinćanima 6:16-17 vidimo tri izraza za sjedinjavanje. U slučaju bludnice, u pitanju je riječ "soma", koja označava isključivo fizičko tijelo i ništa više. U slučaju Božjeg ideala da muž i žena budu "jedno tijelo", korištena je riječ "sars", koja označava puno više od fizičkog tijela, naime ta riječ uključuje i čovjekovu "unutrašnjost", njegovu narav, cijelog čovjeka.
U slučaju Boga, kaže se da čovjek s Gospodom treba biti "jedan duh". Ovo je riječ "pneuma", koja označava duhovno stanje čovjeka, njegovu "pneumu", rekli bi neki.
Dakle, na temelju samo ova dva redka jasno vidimo da Božja zamisao nije bila da čovjek ima isti odnos prema ženi kao i prema Bogu. S Bogom čovjek ne treba biti "jedno tijelo", nego "jedan duh".

Da se vratim na tvoje pitanje. Pitanje je zanimljivo, ali ako ćemo tražiti odgovor u nekom biblijskom principu, tada je stvar jasna: Bog nam kroz Bibliji kaže da On nije za čovjeka odredio drukčiji oblik seksualnosti, osim onaj "u dvoje", i to dvoje vjenčanih, i to vjenčanih "dok nas smrt ne rastavi". A ovakve situacije da su muž i žena odvojeni dugo vremena, nisu predviđene u Božjem prvobitnom planu. Ali Biblija nam također kaže da sve što činimo, činimo na slavu Božju i također da trebamo proslaviti Boga svojim tijelom. A ako je Bog zamislio da ljudska seksualnost bude izražena "u dvoje", da služi za POVEZIVANJE dviju osoba, da služi prvenstveno za DAVANJE, a ne za sebično uživanje, tada nam je jasno što jest Njemu na slavu, a što nije.

Mi smo svi grešna i sebična bića i imamo često svakojake želje... Ali smatram da se uvijek moramo pitati što je doista Božja volja. Jer, ako mislimo da su sve naše želje Božja volja, tada ćemo doći do svakojakih zaključaka, zar ne? Biblija nas poziva i na samokontrolu i na samodisciplinu. Rimljanima 12:1-2 nam kaže da se "ne vladamo po ovome svijetu, nego da se mijenjamo obnovom svoga uma", jer je to jedini način da "spoznamo što je volja Božja, što je dobro, ugodno i savršeno".

Dakle, mi kao grešni ljudi različito doživljavamo Boga, ali uvijek trebamo tražiti što je Njegova volja i moramo biti spremni da se mijenjamo i da "težimo prema onome što je gore" (Kološanima 3).

Mislim da su biblijski principi jasni.
Biblija, dakle, ne govori o svim detaljima, ali u principu imamo jednu jasnu sliku o tome što je Božja volja za čovjeka. Ako itko uzme iskreno i s vjerom čitati Bibliju, siguran sam da će mu Bog pomoći da razumije što znači "od mladenačkih strasti bježi" i "ne budite ljubav dok joj samoj ne bude volja". - ovo se inače odnosi na Konina... Ne znam Izraile kako bi Ti odgovorio na pitanje koje si meni postavio?? Molim te da odgovoriš, ako znaš ZBOG ČEGA što vjeruješ.

Naravno, moj stav se razlikuje od katoličkog stava koji kaže da je masturbacija smrtni grijeh, tj. da čovjek ne može ići u Raj, ako se prije smrti nije iskreno ispovijedio za taj grozni grijeh, a čak i nakon toga mora još neko vrijeme provesti mučeći se u Čistilištu, da bi mogao biti spreman za Raj. Ali zanimljiva je statistika da otprilike 90-95% muškaraca i oko 65-70% žena masturbira. Dakle, izgleda da će biti stvarno rijetki "Katolici posljednjeg vremena", koji neće morati proći kroz Čistilište. A također je zanimljivo da je II. Vatikanski sabor donio odluku da je spasenje moguće i za ne-Katolike. Ali onda se postavlja pitanje: Kako će se oni jadni spasiti, ako nisu dio Katoličke Crkve, koja im jedina može dati mogućnost da se ispovijedaju za te odvratne grijehe masturbacije? Izgleda da su ipak vrlo, vrlo rijetki ne-Katolici koji će se spasiti. Ako ste ne-Katolik, šanse za spasenje su vam doista MINIMALNE. Možda bi trebalo sazvati još jedan sveopći sabor, koji bi donio neku "pametniju" odluku o ovome...

Sorry što malo gazim Katolike, nije mi to cilj, ali što mogu kad je sve ovo tako povezano... Ali ti si me izazvao sa svojim gnjavljenjem oko sola scripture.busi
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on čet lip 14 2007, 13:59

...jer me ta narav podsjeća na Boga, a nema ništa privlačnije od Njega...

Konin, izgleda da ti miješaš kruške i jabuke. Ne možeš valjda imati s Bogom potpuno isti odnos kao sa svojom ženom??

Možda si pod utjecajem alegorijskog tumačenja Pjesme nad pjesmama... Smile

Kojoj ti zajednici pripadaš uopće (ako se smije znati)?

Pozdrav. victory
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Gost on čet lip 14 2007, 20:45

Gadna stvar, meni je dugo trebalo da se riješim tog smeća, ali uz Kristovu pomoć sve je moguće:D
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by dominik on pet lip 15 2007, 18:11

(osvrt na odgovore na moj prijasnji post od cesljugara, mile, mokija, daniela, dine i tresnje; a i svima ostalima koje se tice)

Jest strasno je sto sam napisao. I zao mi je sto je tako grupo napisano, da je bar bilo drugacije. Ali znate sto je najstrasnije? Sto je meni osobno najstrasnije?! Najstrasnije mi je to da nitko, apsolutno nitko nije mogao zanijekati moje rijeci! Koliko bi mi bilo drago da sam u krivu i da bez veze lupetam. Doista... Bar me ne bi toliko boljelo.

Znate, ne smeta mi sto me osudjujete. Ne smeta mi kamenje, jer znam da ga dobivam gdje god govorim bolnu istinu. Receno mi je da me gledate sada u drugom svijetu... I protiv toga nemam nista. Ne zelim lazno prijateljstvo i ljubav – naustrb vase buducnosti, Gospod me spasio od toga! Moj sudac je Gospodin, i ovo sto vama govorim u tom svijetlu i sam zivim. Kako govorim vama, tako i sebi. Ne stedim se nimalo. Ne mislim da sam nesto. Vjerojatno se ne mogu usporediti s mnogima ovdje. Ali sto vidim da vama, sto nama, nedostaje – to cu reci.

Da sam rekao da ste rasisti, nacisti, komunisti. Bi li vas boljelo? Ili bi se samo nasmijali na ono sto sam rekao? Kazete da vas osudjujem i sudim? Ja vas sudim? Moj sud je nistavan i nikome nista ne moze. Ali vasa savjest i Biblija te sto je u njoj opisano – sude li vas one? Tko je veci – ja ili Bog? Tko je sudac svemira? Ja sigurno nisam. Danijel me pitao: “pa tko si ti”? Tko sam ja? Nitko i nista. Ja sam samo prah i prasina i nista ne cinim. I ja vam nista ne mogu. Ali, tu je netko veci od mene. I zato ste poskocili.

Najstrasnije je sto je sasvim moguce da je sve to istina. To je nesto strasno. I to je nesto s cime se moramo suociti. Moramo se suociti da je grijeh dio naseg zivota. Moramo se suociti da nimalo ne slicimo onim ljudima koji su u Jeruzalemu nakon Isusovog uskrsnuca molili u onoj sobi. Nimalo ne slicimo onome Isusu – koji nam jer rekao: “Slijedi me!” Ne to nismo mi. Ali to nas ne sprijecava da si umisljamo da smo dobri krscani i da ovdje glumimo.

Mislim, vi znate o cemu pricam. Vasa savjest vas osvjedocava o tome gotovo svaki dan.

Ali znate sto? Nisam ovdje dosao niti ostao ovdje da vam solim pamet. Niti pisem ovo bez ikakvog razloga.

Ja vjerujem da stvari NE MORAJU BITI OVAKO!

Ja vjerujem da je Biblija vise od teoloske simbolicke knjige. Vjerujem da ono sto pise u Bibliji jest REALNO ZA MENE I TO DANAS.

I vas pitam – vjerujete li vi to?

Je li vam dosta zivota u porazu? Zivota u grijehu? Je li vam dosta praznih prica na forumu koje nicemu ne vode osim intelektualnim igricama? Je li vam dosta toga sto zivot nema nikakvog smisla? Je li vam dosta toga sto vas zivot ne lici Isusovom? Je li vam dosta toga da nemate cijelodnevne veze s Bogom? Je li vam dosta krscanstva koje nije Zivot? Je li vam dosta polaganog vucaranja do neba?

Ako vam NIJE, ako u tome zelite nastaviti, praznim religijskim formama i grijehu – prestanite citati i procitajte opet onaj moj prijasnji post.

Ali ako VAM JEST DOSTA. Tada nastavite citati.

Ja sam mladi krscanin. I nakon svog rodjenja ubrzo sam umro. Ponavljam, iako bio krscanin par dana, ja sam ipak umro i dobro znam sto je mlaki zivot, dobro znam licemjerno krscanstvo.

Ja sam vjerovao u Boga, citao Bibliju, smatrao se krscaninom, kasnije sam cak i isao u crkvu, pjevao, molio i mnogo pricao o Bogu. Ali i dalje je to bilo nekako mutno. I dalje sam cinio grijeh, cak ga nisam ni volio ali bio je dio mene. I dalje sam bio vise na sablazan nevjernicima i svojim prijateljima nego na osvjedocenje.

I bas zato, jer sam tako mlad, tako rano nakon sto sam susreo Boga opet pao u svijet i grijeh. Zato sam toliko agresivno raspolozen protiv toga. Jer znam sto je to. I prepoznajem to i stanja slicna tome u “krscanima”. Znak toga stanje je KOMPROMIS s GRIJEHOM. I LJUBAV prema SVIJETU.

I sve ovo govorim – jer me Bog iz tog stanja IZBAVIO! Bog to moze, Bog to zeli, Bog je spreman na to! I jedino sto prijeci jest cinjenica da ljudi to ne zele i nisu spremni na takvo sto!

Prigovara mi se sto sam u proslom postu bio grub. Kazete da treba ljudima dati prvo ljubav Bozju pa ce ga tada slijediti.

Bog je meni dao prvo svoju ljubav i milosrdje, ali mi je i rekao da ga slijedim. Ja sam uzeo prvo ali zanemario drugo – i postao licemjerni mlaki krscanin! Jer covjeku su misli od pocetka zle.

I znate kad je dosla REVOLUCIJA u moj zivot? Dosla je u trenu kada me je BOG OSVJEDOCIO O TO TKO SAM I STO SAM. Sjecam se toga kao da je bilo jucer.... Bio sam na jednom sastanku krscana i molilo se i Duh je bio prisutan. Ali kada sam trebao autobusom ici kuci i cekao sam ga na kolodvoru velika gotovo depresija me zahvatila. Poceo sam shvacati koliko moj zivot je licemjeran, koliki sam gad sto od Boga uzimam blagoslove a ne zivim ni 10% krscanstva. Da doista moj zivot ne slici Isusovom. I znate sto – NIJE MI BILO SVEJEDNO. Doista me boljelo i bilo mi je uzasno. I cim sam dosao kuci, nisam mogao biti miran. Vrlo rano sam otisao u svoju sobu i malo pokusao slusati propovjedi. I tad sam napokon se pustio. I plakao sam te noci kao nikad u svom zivotu. I kajao se za svoj pokvareni postupak prema svojem Bogu. Reci cu vam da sam plakao toliko da su plahte moga kreveta tamo gdje sam bio bile mokre od suza i bala. Pazite...to sam ucinio nakon kojih 2 godine krscanstva!!!

Znate sto sam osim kajanja rekao Gospodinu?

Da se OBRACAM od grijeha. I da predajem svoj zivot u Njegove ruke. Da sam 100% Njegov i da radi sa mnom sto god hoce. Predao sam sve. I Isus mi se u svojoj milosti smilovao. Toliko me ispunio i protresao Duhom kao nikada dotada u mojem zivotu...a nisam siguran jesam li do dana danasnjeg tako sto iskusio.

I ovo je sad poruka VAMA. Hocete nesto vise od svog zivota? Hocete Isusa Krista?

Sada je vrijeme da se pokajete i obratite. Idite iz ovih stopa Bogu, i pocnite se kajati za svaki grijeh, svaku mutnu stvar u vasem zivotu koje se sjetite. Osjetite se tuznim i zaplacite. Molite osvjedocenje Duha za grijeh u vasem zivotu, neka vas Bog istrazi i osvijetli vas najsjajnijim svijetlom i da se ocituje svaka OPACINA I SVJETOVNOST u vama. I placite i obratite se od toga. Placite i molite da vam se oprosti svaka neposlusnost i ignoriranje Duha u vasem zivotu. Svaka ljubav prema grijehu. Zamrzite grijeh.

I zazovite krv Isusa Krista – Janjeta, da vas ocisti od SVAKOG grijeha!

Takodjer i predajte svog zivot Bogu. Sve sto imate dajte Isusu. ODRECITE SE SEBE I SVEGA SVOJEG. Recite da dajete sve Bogu pa makar i teske i bolne stvari bile u vasem zivotu. Ne trazite nista od ovog svijet za sebe! Sve predajte Bogu, neka dodju i teske i bolne i mucne stvari u zivotu ali vi cete SLIJEDITI BOGA. Makar zivjeli samo jos 3 mjeseca, makar vam pomrli svi bliznji, pa da i ostali sami na svijetu – neka bude BOZJA VOLJA! Makar i na kraju svog zivota zavrsili u paklu ognjenom iz vatre cete slaviti Boga. Jer ne zasluzujemo bolje.

Podignite oltar molitve, od suza ga podignite, a ne od kamenih srca. I stavite gore svoj zivot - sebe. I zazovite Boga da spusti oganj – Duha - da prihvati vasu zrtvu.

Ovo vam je mozda poslijednja prilika. Ili cete se slomiti sada ili mozda cete otvrdnuti da vise nikada nece biti povratka.

I svatko tko to doista zeli, doista zeli slijediti ISUSA KRISTA na KRIZ i SMRT neka mi se javi na PM i ja cu dati sve od sebe i sve sto Bog moze kroz mene uciniti da vam se pomogne. Da cisti i bez mane, mocni u Duhu, mozete pristupiti Zarucniku i zivjeti zivot krscanina.

Tko ima usi neka cuje. Amen!
avatar
dominik
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 871
Age : 31
Registration date : 08.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on pet lip 15 2007, 18:39

Hvala ti što si podijelio s nama svoje iskustvo. Siguran sam da je mnoge dotaknulo. Mene jest.

Samo hrabro naprijed, brate. Čuj, vidim i ja probleme, vidim ih i kod sebe i kod drugih. I najvažniji cilj mi je da svi budemo svakoga dana potpuno Božji. Ali mislim da je važno da zapazimo: čovjekovo srce se ne može promijeniti u sekundi. Možda bi ti htio da budeš savršen karakterno, ali nadam se da razumiješ da to mora biti PROCES, da je potrebno da prođe vrijeme, da je potrebno USAVRŠAVANJE. Dakle, ako si ovo shvatio za sebe, tada te molim da shvatiš da je i svima drugima potrebno da prođe vrijeme, da se zaljube u Isusa, te da prođe vrijeme da Ga vole još više. Svakako, DANAS trebamo donijeti čvrstu odluku da ćemo biti potpuno Božji, ali moramo biti svjesni da DANAS nećemo moći biti savršeni. Koliko je god opasno ići u krajnost da kažemo da imamo vremena za odluku, toliko je opasno ići i u drugu krajnost, a to je da forsiramo kod sebe i drugih savršenstvo.

Samo to mi je bilo na srcu da ti kažem.
Neka te Bog u svemu i dalje vodi. cheers
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Daniel on pet lip 15 2007, 20:05

Da, u ovome osjećam Duha i kako je On govorio preko tebe dominik, ovo si i trebao napisati odmah, a ne ono...rekao sam ti zašto...i zašto ono nikada ne bi moglo biti od Duha...da, grešni smo i jadni pred Kristom, kao prljave krpe, i zaslužujemo vječni pakao, iako mnogi tako ne misle, čak i ja ponekad si mislim da ne zaslužujem vječni pakao, ali onda pomislim na svoju sebičnost, pa ipak to izjednači sve makar nema veze što se meni čini to nepravedno, moja pravednost ionako ništa ne znači...ovo što si poslao zaslužuje hvalu, a Gospodin neka u svojoj vječnoj milosti nam oprosti naše mane i grijehe koje činimo svakodnevno...i neka tako bude da je svaki čovjek lažac, a Bog istinit...amen

Daniel
team member
team member

Broj postova : 975
Age : 35
Registration date : 04.01.2007

Korisnički profil http://bozjeprorocanstvo.com/

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Gost on pet lip 15 2007, 22:18dominik je napisao/la:(osvrt na odgovore na moj prijasnji post od cesljugara, mile, mokija, daniela, dine i tresnje; a i svima ostalima koje se tice)

Jest strasno je sto sam napisao. I zao mi je sto je tako grupo napisano, da je bar bilo drugacije. Ali znate sto je najstrasnije? Sto je meni osobno najstrasnije?! Najstrasnije mi je to da nitko, apsolutno nitko nije mogao zanijekati moje rijeci! Koliko bi mi bilo drago da sam u krivu i da bez veze lupetam. Doista... Bar me ne bi toliko boljelo.

Znate, ne smeta mi sto me osudjujete. Ne smeta mi kamenje, jer znam da ga dobivam gdje god govorim bolnu istinu. Receno mi je da me gledate sada u drugom svijetu... I protiv toga nemam nista. Ne zelim lazno prijateljstvo i ljubav – naustrb vase buducnosti, Gospod me spasio od toga! Moj sudac je Gospodin, i ovo sto vama govorim u tom svijetlu i sam zivim. Kako govorim vama, tako i sebi. Ne stedim se nimalo. Ne mislim da sam nesto. Vjerojatno se ne mogu usporediti s mnogima ovdje. Ali sto vidim da vama, sto nama, nedostaje – to cu reci.

Da sam rekao da ste rasisti, nacisti, komunisti. Bi li vas boljelo? Ili bi se samo nasmijali na ono sto sam rekao? Kazete da vas osudjujem i sudim? Ja vas sudim? Moj sud je nistavan i nikome nista ne moze. Ali vasa savjest i Biblija te sto je u njoj opisano – sude li vas one? Tko je veci – ja ili Bog? Tko je sudac svemira? Ja sigurno nisam. Danijel me pitao: “pa tko si ti”? Tko sam ja? Nitko i nista. Ja sam samo prah i prasina i nista ne cinim. I ja vam nista ne mogu. Ali, tu je netko veci od mene. I zato ste poskocili.

Najstrasnije je sto je sasvim moguce da je sve to istina. To je nesto strasno. I to je nesto s cime se moramo suociti. Moramo se suociti da je grijeh dio naseg zivota. Moramo se suociti da nimalo ne slicimo onim ljudima koji su u Jeruzalemu nakon Isusovog uskrsnuca molili u onoj sobi. Nimalo ne slicimo onome Isusu – koji nam jer rekao: “Slijedi me!” Ne to nismo mi. Ali to nas ne sprijecava da si umisljamo da smo dobri krscani i da ovdje glumimo.

Mislim, vi znate o cemu pricam. Vasa savjest vas osvjedocava o tome gotovo svaki dan.

Ali znate sto? Nisam ovdje dosao niti ostao ovdje da vam solim pamet. Niti pisem ovo bez ikakvog razloga.

Ja vjerujem da stvari NE MORAJU BITI OVAKO!

Ja vjerujem da je Biblija vise od teoloske simbolicke knjige. Vjerujem da ono sto pise u Bibliji jest REALNO ZA MENE I TO DANAS.

I vas pitam – vjerujete li vi to?

Je li vam dosta zivota u porazu? Zivota u grijehu? Je li vam dosta praznih prica na forumu koje nicemu ne vode osim intelektualnim igricama? Je li vam dosta toga sto zivot nema nikakvog smisla? Je li vam dosta toga sto vas zivot ne lici Isusovom? Je li vam dosta toga da nemate cijelodnevne veze s Bogom? Je li vam dosta krscanstva koje nije Zivot? Je li vam dosta polaganog vucaranja do neba?

Ako vam NIJE, ako u tome zelite nastaviti, praznim religijskim formama i grijehu – prestanite citati i procitajte opet onaj moj prijasnji post.

Ali ako VAM JEST DOSTA. Tada nastavite citati.

Ja sam mladi krscanin. I nakon svog rodjenja ubrzo sam umro. Ponavljam, iako bio krscanin par dana, ja sam ipak umro i dobro znam sto je mlaki zivot, dobro znam licemjerno krscanstvo.

Ja sam vjerovao u Boga, citao Bibliju, smatrao se krscaninom, kasnije sam cak i isao u crkvu, pjevao, molio i mnogo pricao o Bogu. Ali i dalje je to bilo nekako mutno. I dalje sam cinio grijeh, cak ga nisam ni volio ali bio je dio mene. I dalje sam bio vise na sablazan nevjernicima i svojim prijateljima nego na osvjedocenje.

I bas zato, jer sam tako mlad, tako rano nakon sto sam susreo Boga opet pao u svijet i grijeh. Zato sam toliko agresivno raspolozen protiv toga. Jer znam sto je to. I prepoznajem to i stanja slicna tome u “krscanima”. Znak toga stanje je KOMPROMIS s GRIJEHOM. I LJUBAV prema SVIJETU.

I sve ovo govorim – jer me Bog iz tog stanja IZBAVIO! Bog to moze, Bog to zeli, Bog je spreman na to! I jedino sto prijeci jest cinjenica da ljudi to ne zele i nisu spremni na takvo sto!

Prigovara mi se sto sam u proslom postu bio grub. Kazete da treba ljudima dati prvo ljubav Bozju pa ce ga tada slijediti.

Bog je meni dao prvo svoju ljubav i milosrdje, ali mi je i rekao da ga slijedim. Ja sam uzeo prvo ali zanemario drugo – i postao licemjerni mlaki krscanin! Jer covjeku su misli od pocetka zle.

I znate kad je dosla REVOLUCIJA u moj zivot? Dosla je u trenu kada me je BOG OSVJEDOCIO O TO TKO SAM I STO SAM. Sjecam se toga kao da je bilo jucer.... Bio sam na jednom sastanku krscana i molilo se i Duh je bio prisutan. Ali kada sam trebao autobusom ici kuci i cekao sam ga na kolodvoru velika gotovo depresija me zahvatila. Poceo sam shvacati koliko moj zivot je licemjeran, koliki sam gad sto od Boga uzimam blagoslove a ne zivim ni 10% krscanstva. Da doista moj zivot ne slici Isusovom. I znate sto – NIJE MI BILO SVEJEDNO. Doista me boljelo i bilo mi je uzasno. I cim sam dosao kuci, nisam mogao biti miran. Vrlo rano sam otisao u svoju sobu i malo pokusao slusati propovjedi. I tad sam napokon se pustio. I plakao sam te noci kao nikad u svom zivotu. I kajao se za svoj pokvareni postupak prema svojem Bogu. Reci cu vam da sam plakao toliko da su plahte moga kreveta tamo gdje sam bio bile mokre od suza i bala. Pazite...to sam ucinio nakon kojih 2 godine krscanstva!!!

Znate sto sam osim kajanja rekao Gospodinu?

Da se OBRACAM od grijeha. I da predajem svoj zivot u Njegove ruke. Da sam 100% Njegov i da radi sa mnom sto god hoce. Predao sam sve. I Isus mi se u svojoj milosti smilovao. Toliko me ispunio i protresao Duhom kao nikada dotada u mojem zivotu...a nisam siguran jesam li do dana danasnjeg tako sto iskusio.

I ovo je sad poruka VAMA. Hocete nesto vise od svog zivota? Hocete Isusa Krista?

Sada je vrijeme da se pokajete i obratite. Idite iz ovih stopa Bogu, i pocnite se kajati za svaki grijeh, svaku mutnu stvar u vasem zivotu koje se sjetite. Osjetite se tuznim i zaplacite. Molite osvjedocenje Duha za grijeh u vasem zivotu, neka vas Bog istrazi i osvijetli vas najsjajnijim svijetlom i da se ocituje svaka OPACINA I SVJETOVNOST u vama. I placite i obratite se od toga. Placite i molite da vam se oprosti svaka neposlusnost i ignoriranje Duha u vasem zivotu. Svaka ljubav prema grijehu. Zamrzite grijeh.

I zazovite krv Isusa Krista – Janjeta, da vas ocisti od SVAKOG grijeha!

Takodjer i predajte svog zivot Bogu. Sve sto imate dajte Isusu. ODRECITE SE SEBE I SVEGA SVOJEG. Recite da dajete sve Bogu pa makar i teske i bolne stvari bile u vasem zivotu. Ne trazite nista od ovog svijet za sebe! Sve predajte Bogu, neka dodju i teske i bolne i mucne stvari u zivotu ali vi cete SLIJEDITI BOGA. Makar zivjeli samo jos 3 mjeseca, makar vam pomrli svi bliznji, pa da i ostali sami na svijetu – neka bude BOZJA VOLJA! Makar i na kraju svog zivota zavrsili u paklu ognjenom iz vatre cete slaviti Boga. Jer ne zasluzujemo bolje.

Podignite oltar molitve, od suza ga podignite, a ne od kamenih srca. I stavite gore svoj zivot - sebe. I zazovite Boga da spusti oganj – Duha - da prihvati vasu zrtvu.

Ovo vam je mozda poslijednja prilika. Ili cete se slomiti sada ili mozda cete otvrdnuti da vise nikada nece biti povratka.

I svatko tko to doista zeli, doista zeli slijediti ISUSA KRISTA na KRIZ i SMRT neka mi se javi na PM i ja cu dati sve od sebe i sve sto Bog moze kroz mene uciniti da vam se pomogne. Da cisti i bez mane, mocni u Duhu, mozete pristupiti Zarucniku i zivjeti zivot krscanina.

Tko ima usi neka cuje. Amen!
Dominice,ako si nam ovo iskreno napisao AMEN,ali pazi,ako si i trunke licemerja napisao,strasno je,ali ako si ovako samo ti odlucio zivjeti,mozemo ovaj topic mirne duse zatvoriti,hvala Bogu ,da te je promjenio Duhom svojim.Sto znaci ,i mi imamo sanse za promjenu u Kristu,ali moramo i biti tolerantni ,prema drugim patnicima grijeha.Jer kad takvog grijesnika trpi Krist,tko sam ja da ga zlostavljam,zaustavljam na putu spasenja,ako meni Krist daje prilike za spasenje,tko me ima prava na tom putu proklinjati?Iako su neki,otisli s foruma, zbog ove teme i homoseksualnosti,ali i danas im ne mogu reci,ljudi imali ste prava,ima samo onaj prava koji pridrzi,svog brata u grijehu da ne propadne.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Gost on pet lip 15 2007, 22:42

Katoličko gledanje :
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_razgovor.html?broj_ID=612
Pod masturbacijom ili samozadovoljavanjem treba razumjeti svojevoljno uzbuđenje spolnih organa radi postizanja spolnog užitka. Prema tom fenomenu, suvremeni se katolički moralni nauk odnosi u skladu sa stalnom predajom i crkvenim Učiteljstvom, te moralnim osjećajem vjernika koji su je »bez kolebanja smatrali činom koji je u sebi i teško neuredan«. Zato i naučava da, kakav god bio razlog tome (a Vi navodite, među ostalim, i napetost i nedostatak bračnoga druga), svojevoljno služenje spolnom sposobnosti izvan normalnog bračnog općenja bitno se protivi svrsi spolnosti same. Spolni se užitak tu traži izvan »spolnog odnosa što ga traži moralni poredak i po kojemu se, u okviru prave ljubavi, ostvaruje cjelovit smisao uzajamnog darivanja i ljudskog rađanja« (KKC 2352). Da se donese ispravan sud o moralnoj odgovornosti pojedinaca i da se usmjeri pastirsko djelovanje (i u ispovijedi), uzet će se u obzir čuvstvena nezrelost, snaga stečenih navika, stanje tjeskobe ili drugih psihičkih ili društvenih činilaca koji umanjuju ili svode na minimum moralnu krivnju. To znači da moralni teolozi preporučuju, prije nego se ocijeni spolno ponašanje pojedinaca, da prvo promotrimo proces razvoja.
......Moramo se pitati je li okolina, danas izuzetno erotizirana (pogledajmo oko sebe!), normalna i zdrava. Sindrom masturbacije osobito je ozbiljan ako pokazuje narcisizam, tj. utamničenje u egoističnom »ja«. Običajna autostimulacija kod odraslih, pak, može biti ozbiljan simptom koji možda označuje razne teškoće i razne promašaje, koje u obzir uzima i Vaše pismo. No, ako se tiče osoba koje se iskreno i plemenito trse, mora se pretpostaviti da subjektivno nije riječ o teškom grijehu, nego o zbrci patnje i još nesavladanog egoizma. Tada je moralni imperativ strpljivo primiti ono što se ne može ozdraviti i istodobno težiti s još većom plemenitošću za zrelošću i plemenitošću na svim područjima, posebno pak na području čistoće..."
Isus je čovjeku darovao pobjedu nad svakim grijehom..
Tjelesna moralna čistota je u obitelji zapostavljena, roditelji nemaju jasni kršćanski ideal moralne seksualne čistote..
Velike su opasnosti kriju u spolno neodgojenoj osobi..Kada demoni zavladaju sladostrašću takva je osoba sluga sila antikrista ...Umjesto da se širi kultura vječnogb života , prijelaz iz smrti u život vjerom Isusovom, širi se potrošački hedonizam koji zarobljava radnika i onesposobljava ga za kvalitetnu demokraciju..Liberalizam napreduje i sve što je nastrano dobija pravo građanstva te grijeh ima zaštitu "filozofije" ljudskih prava..
O opasnostima neobuzdavanja strasti po vječni život vidi knjigu Odgoj od E.G.W..
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Konin on ned lip 17 2007, 23:01

Justin je napisao/la:...jer me ta narav podsjeća na Boga, a nema ništa privlačnije od Njega...
Konin, izgleda da ti miješaš kruške i jabuke. Ne možeš valjda imati s Bogom potpuno isti odnos kao sa svojom ženom??
Možda si pod utjecajem alegorijskog tumačenja Pjesme nad pjesmama... Smile
Možda. Wink
Razmisli malo o ovome; S jedne strane imaš Isusa, čovijeka koji je u sebi u potpunosti utjelovio sve Božje kvalitete. S druge strane imaš jednu ženu, koja radi na spoznaji Boga, ispunjena je Duhom, privlači je sve što je od Boga i želi u sebi u potpunosti utjelovite Božanske kvalitete.
Kada takva žena traži sebi idealnog muškarca, vjerovatno će tražiti nekoga tko je što bliže Bogu, tko je u sebi utjelovio što više Božjih kvaliteta i tko je ispunjen Duhom. Ako mašta o takvom muškarcu, taj zamišljeni muškarac će biti jako sličan Isusu, a kada bi Isusa ili nekoga sličnog srela osobno i upoznala ga, vjerovatno bi prema njemu osjećala jaku bliskost, ljubav, a samim time i seksualnu privlačnost.

Sada okreni tu situaciju.

Ako u potpunosti težiš savršenstvu, svim pozitivnim kvalitetama i Bogu, zar ti nije onda i najprivlačnija žena koja je u sebi u što većoj mjeri utjelovila Božansku osobnost. Zar se kroz privlačnost prema toj osobi, ne diviš ustvari samom Bogu?

Ili možda imaš neke čudne ideje, poput toga da je Bog spolno određen?
Ili imaš problem u razumijevanju da seksualna privlačnost ne ovisi samo o fizičkom izlgedu? I da su u biti karakter i osobine neke osobe te koje u najvećoj mjeri određuju seksualnu privlačnost?

Justin je napisao/la:
Kojoj ti zajednici pripadaš uopće (ako se smije znati)?
Nije bitno, pošto teološki ne nalazim previše zajedničkih ideja sa nijednom postojećom kršćanskom zajednicom. Malo se širim izvan svih tih okvira koji u biti ograničavaju i sputavaju spoznaju Boga.Wink

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Želislav on pon lip 18 2007, 13:36

dominik je napisao/la:Uzasno je sto vi "krscani" radite.
Uzasna je sramota za Isusa Krista.
Sramite se!

Postali smo Sodoma i Gomora. I zovemo se Kristovi. Na ovom forumu malo ljudi uopce ima pojma o Isusu.

Vas bog ste vi sami.
Pijavica ima dvije kćeri:

"Daj! Daj!" (izr 30,15)

To ste vi. Jedina vasa pomisao u vezi Isusa je: Isuse - ja sam samo gresnik i volim svoj grijeh, opravdavam ga i ne zelim ga pustiti. Molim te Isuse spasi me od pakla, spasi me od muke i boli, daj mi raj, daj mi svoju ljubav, daj mi svoje zdravlje, prosperitet i uzitak. Daj mi Isuse sto vise od ovog grijeha na svijetu i uzitaka i spasi me pravedne kazne i muke koju trebam dobiti zbog svoje gresnosti.

Sablazan za moje oci je ovaj forum. Nije sablazan za Boga, On ionako ga ne gleda. Ne moze...
Prečiste su tvoje oči da bi zloću

gledale. (hab 1,13)
A na ovom "tolerantnom" forumu ima zloce na hrpe.

I iznimno rijetko tko svjedoci za istinu. Ti uglavnom su upozoreni na ponasanje ili izbaceni s foruma.

Homoseksualnost i mastrubaciju...spolne grijehe opravdavate. Sramota!
Jer ušuljali se neki, odavna već zapisani za ovaj sud, bezbožnici koji milost Boga našega promeću u razuzdanost... (jd 1,4)

Sve sto radite su besmislene i prazne rasprave o religiji. Price o Bozjoj ljubavi i milosti a kilometrima ste daleko od bilo kakve milosti Bozje. Ako se 5% ovog foruma uspije se provuci u raj - biti ce to doista cudo Bozje! I to mislim na aktivne clanove.

Prazne price i rasprave o teologiji, o nevaznim doktrinama i nekim prorocima i zabavna brbljanja i gledanje slikica i dicenje i radovanje jer ste krscani, te masovno lupetanje o divnoj ljubavi Bozjoj!! - a svi ste robovi grijeha i cinite grijeh na dnevnoj bazi - je li to ljubav Bozja? Je li to plod Duha Svetoga? Briga vas za Boga. Glavno da je vama lijepo i ugodno. Cim nije, cim je malo teze, placete i panicarite, dajte molite za mene, pomozite mi, gledam vapaje. Sto se ne oslonite na BOGA SVEMOGUCEGA? Zato jer ne mozete - neznate ga! Pa trebate ljude da vas podignu.

Ljubav i tolerancija. Ekumenizam i grijeh. Osuda i pakao.

"Amen, dođi Gospodine Isuse" - piše na vrhu ovog foruma. Da Isus Krist doista dođe - koliko bi od vas moglo stajati pred njim? Koliko od vas se ne bi posramilo svojih grijeha i opacina od kojih se ne zelite obratiti? Koliko bi od vas culo - "Odlazite od mene zlotvori - nikad vas nisam poznavao." Zovete i katolike bracom. Dok oni lijepo mole se "kraljici neba". Krasno, tako se lijepo ujarmljujete s njima i njihovim grijehom - idolopoklonstvom demonskim silama. Lijepo ga odobravate i vi sami tada postajete odgovorni! I sami hvatate prokletstvo na sebe.

Evo, ovo mi je dugo bilo na srcu da vam kazem. Nemam vise zelje biti ovdje. Samo me uzasava stanje koje vidim. Radite sa mojim racunom sto zelite. Bannajte me i vicite. No ne mozete poreci sto sam rekao. Mozete ustima, ali dobro znate u svojim srcima da govorim istinu. Osudjeni ste.

Pokajte se i obratite. Pocnite zivjet krscanstvo. Krscanstvo Isusa Krista. A ne, ovo danasnje licemjerno samougadjajuce krscanstvo. Obratite se, ili cete izginuti. Nece biti raja ni Isusa za vas.

Hm... doista istina!
avatar
Želislav
početnik
početnik

Broj postova : 84
Age : 45
Localisation : Modra, Slovakia
Registration date : 16.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Želislav on pon lip 18 2007, 14:15

dominik je napisao/la:(osvrt na odgovore na moj prijasnji post od cesljugara, mile, mokija, daniela, dine i tresnje; a i svima ostalima koje se tice)

Ali ako VAM JEST DOSTA. Tada nastavite citati.

Ja sam mladi krscanin. I nakon svog rodjenja ubrzo sam umro. Ponavljam, iako bio krscanin par dana, ja sam ipak umro i dobro znam sto je mlaki zivot, dobro znam licemjerno krscanstvo.

Ja sam vjerovao u Boga, citao Bibliju, smatrao se krscaninom, kasnije sam cak i isao u crkvu, pjevao, molio i mnogo pricao o Bogu. Ali i dalje je to bilo nekako mutno. I dalje sam cinio grijeh, cak ga nisam ni volio ali bio je dio mene. I dalje sam bio vise na sablazan nevjernicima i svojim prijateljima nego na osvjedocenje.

I bas zato, jer sam tako mlad, tako rano nakon sto sam susreo Boga opet pao u svijet i grijeh. Zato sam toliko agresivno raspolozen protiv toga. Jer znam sto je to. I prepoznajem to i stanja slicna tome u “krscanima”. Znak toga stanje je KOMPROMIS s GRIJEHOM. I LJUBAV prema SVIJETU.

I sve ovo govorim – jer me Bog iz tog stanja IZBAVIO! Bog to moze, Bog to zeli, Bog je spreman na to! I jedino sto prijeci jest cinjenica da ljudi to ne zele i nisu spremni na takvo sto!

Prigovara mi se sto sam u proslom postu bio grub. Kazete da treba ljudima dati prvo ljubav Bozju pa ce ga tada slijediti.

Bog je meni dao prvo svoju ljubav i milosrdje, ali mi je i rekao da ga slijedim. Ja sam uzeo prvo ali zanemario drugo – i postao licemjerni mlaki krscanin! Jer covjeku su misli od pocetka zle.

I znate kad je dosla REVOLUCIJA u moj zivot? Dosla je u trenu kada me je BOG OSVJEDOCIO O TO TKO SAM I STO SAM. Sjecam se toga kao da je bilo jucer.... Bio sam na jednom sastanku krscana i molilo se i Duh je bio prisutan. Ali kada sam trebao autobusom ici kuci i cekao sam ga na kolodvoru velika gotovo depresija me zahvatila. Poceo sam shvacati koliko moj zivot je licemjeran, koliki sam gad sto od Boga uzimam blagoslove a ne zivim ni 10% krscanstva. Da doista moj zivot ne slici Isusovom. I znate sto – NIJE MI BILO SVEJEDNO. Doista me boljelo i bilo mi je uzasno. I cim sam dosao kuci, nisam mogao biti miran. Vrlo rano sam otisao u svoju sobu i malo pokusao slusati propovjedi. I tad sam napokon se pustio. I plakao sam te noci kao nikad u svom zivotu. I kajao se za svoj pokvareni postupak prema svojem Bogu. Reci cu vam da sam plakao toliko da su plahte moga kreveta tamo gdje sam bio bile mokre od suza i bala. Pazite...to sam ucinio nakon kojih 2 godine krscanstva!!!

Znate sto sam osim kajanja rekao Gospodinu?

Da se OBRACAM od grijeha. I da predajem svoj zivot u Njegove ruke. Da sam 100% Njegov i da radi sa mnom sto god hoce. Predao sam sve. I Isus mi se u svojoj milosti smilovao. Toliko me ispunio i protresao Duhom kao nikada dotada u mojem zivotu...a nisam siguran jesam li do dana danasnjeg tako sto iskusio.

I ovo je sad poruka VAMA. Hocete nesto vise od svog zivota? Hocete Isusa Krista?

Sada je vrijeme da se pokajete i obratite. Idite iz ovih stopa Bogu, i pocnite se kajati za svaki grijeh, svaku mutnu stvar u vasem zivotu koje se sjetite. Osjetite se tuznim i zaplacite. Molite osvjedocenje Duha za grijeh u vasem zivotu, neka vas Bog istrazi i osvijetli vas najsjajnijim svijetlom i da se ocituje svaka OPACINA I SVJETOVNOST u vama. I placite i obratite se od toga. Placite i molite da vam se oprosti svaka neposlusnost i ignoriranje Duha u vasem zivotu. Svaka ljubav prema grijehu. Zamrzite grijeh.

I zazovite krv Isusa Krista – Janjeta, da vas ocisti od SVAKOG grijeha!

Takodjer i predajte svog zivot Bogu. Sve sto imate dajte Isusu. ODRECITE SE SEBE I SVEGA SVOJEG. Recite da dajete sve Bogu pa makar i teske i bolne stvari bile u vasem zivotu. Ne trazite nista od ovog svijet za sebe! Sve predajte Bogu, neka dodju i teske i bolne i mucne stvari u zivotu ali vi cete SLIJEDITI BOGA. Makar zivjeli samo jos 3 mjeseca, makar vam pomrli svi bliznji, pa da i ostali sami na svijetu – neka bude BOZJA VOLJA! Makar i na kraju svog zivota zavrsili u paklu ognjenom iz vatre cete slaviti Boga. Jer ne zasluzujemo bolje.

Podignite oltar molitve, od suza ga podignite, a ne od kamenih srca. I stavite gore svoj zivot - sebe. I zazovite Boga da spusti oganj – Duha - da prihvati vasu zrtvu.

Ovo vam je mozda poslijednja prilika. Ili cete se slomiti sada ili mozda cete otvrdnuti da vise nikada nece biti povratka.

I svatko tko to doista zeli, doista zeli slijediti ISUSA KRISTA na KRIZ i SMRT neka mi se javi na PM i ja cu dati sve od sebe i sve sto Bog moze kroz mene uciniti da vam se pomogne. Da cisti i bez mane, mocni u Duhu, mozete pristupiti Zarucniku i zivjeti zivot krscanina.

Tko ima usi neka cuje. Amen!

Btate Dominik,

BOG NEKA TE BLAGOSLOVI.

AMEN!!!

Želislav
avatar
Želislav
početnik
početnik

Broj postova : 84
Age : 45
Localisation : Modra, Slovakia
Registration date : 16.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Želislav on pon lip 18 2007, 14:28

Dina je napisao/la:Dominice,ako si nam ovo iskreno napisao AMEN,ali pazi,ako si i trunke licemerja napisao,strasno je,ali ako si ovako samo ti odlucio zivjeti,mozemo ovaj topic mirne duse zatvoriti,hvala Bogu ,da te je promjenio Duhom svojim.Sto znaci ,i mi imamo sanse za promjenu u Kristu,ali moramo i biti tolerantni ,prema drugim patnicima grijeha.Jer kad takvog grijesnika trpi Krist,tko sam ja da ga zlostavljam,zaustavljam na putu spasenja,ako meni Krist daje prilike za spasenje,tko me ima prava na tom putu proklinjati?Iako su neki,otisli s foruma, zbog ove teme i homoseksualnosti,ali i danas im ne mogu reci,ljudi imali ste prava,ima samo onaj prava koji pridrzi,svog brata u grijehu da ne propadne.

Draga sestro,

Kako te nije sramota? Šta je još potrebno, da bi bio čovek kod vas iskren?
Pa ako iskrenom čoveku kojeg vidite ne verujete, pa KAKO JE MOGUĆE da verujete Bogu koga ne vidite???

Sramota... I tko je proklinjao??? Proklet da je jedino GREH. Koliko sam video Dominik nije nikog spomenuo jedino GREH. I rečeno je POKAJTE SE. Uistinu vikao je kao Jovan Krstitelj.

Želislav
avatar
Želislav
početnik
početnik

Broj postova : 84
Age : 45
Localisation : Modra, Slovakia
Registration date : 16.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Gost on pon lip 18 2007, 16:23
Želislav je napisao/la:
Dina je napisao/la:Dominice,ako si nam ovo iskreno napisao AMEN,ali pazi,ako si i trunke licemerja napisao,strasno je,ali ako si ovako samo ti odlucio zivjeti,mozemo ovaj topic mirne duse zatvoriti,hvala Bogu ,da te je promjenio Duhom svojim.Sto znaci ,i mi imamo sanse za promjenu u Kristu,ali moramo i biti tolerantni ,prema drugim patnicima grijeha.Jer kad takvog grijesnika trpi Krist,tko sam ja da ga zlostavljam,zaustavljam na putu spasenja,ako meni Krist daje prilike za spasenje,tko me ima prava na tom putu proklinjati?Iako su neki,otisli s foruma, zbog ove teme i homoseksualnosti,ali i danas im ne mogu reci,ljudi imali ste prava,ima samo onaj prava koji pridrzi,svog brata u grijehu da ne propadne.

Draga sestro,

Kako te nije sramota? Šta je još potrebno, da bi bio čovek kod vas iskren?
Pa ako iskrenom čoveku kojeg vidite ne verujete, pa KAKO JE MOGUĆE da verujete Bogu koga ne vidite???

Sramota... I tko je proklinjao??? Proklet da je jedino GREH. Koliko sam video Dominik nije nikog spomenuo jedino GREH. I rečeno je POKAJTE SE. Uistinu vikao je kao Jovan Krstitelj.

Želislav
Ali,Zelislave,kad ti ne bi svojim d u h o m,pokvario svaku radost koja se moze podjeliti,s bratom,koji govori iz srca-mislim da je ovdje,veci problem istok-zapad konverzacije.Ne moras,svoju netrpeljivost,prema meni kao clana druge denominacije,na ovakav nacin izraziti.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Želislav on uto lip 19 2007, 09:02

Dina je napisao/la:Ali,Zelislave,kad ti ne bi svojim d u h o m,pokvario svaku radost koja se moze podjeliti,s bratom,koji govori iz srca-mislim da je ovdje,veci problem istok-zapad konverzacije.Ne moras,svoju netrpeljivost,prema meni kao clana druge denominacije,na ovakav nacin izraziti.

Draga sestro Dina,

Nisi shvatila, to što mi smeta je Greh. Kada kažem greh, pitanje je šta je greh. Pa greh je neverovanje Božje Reči.
Moram da se izvinim da je to zvučalo oštro, ali protiv Greha nikako drugačije. Nema kompromisa. Jednostavno nema.
Pokvariti radost,... kakvu radost da se na forumu koji je Hrišćanski pišu kojekakve gluposti, (sada nemislim samo na ovaj post već uopšteno) a GDE JE TU BOŽJA REČ. Koliko puta je bilo osuđenjo ono što je meni dao Bog i ja sam to izložio Rečju.
Braćo, Sestre, nemojte to raditi, već se okrenite ka Reči a ne glupostima.
Radost je u Gospodu!
Da li si pročitala šta sam napisao na postu o homoseksualnosti kad sam rekao Araratu, da je homoseksualnost duh...
Pa ako bude on pod tim duhom onda će ga Bog zajedno s njim osuditi, ali ako on dozvoli da ga Bog oslobodi tog duha onda će Bog osuditi samo tog duha, ali ta osoba može da bira koji duh će je voditi.
To isto važi i za sve denominacije. Ako neka ne propoveda čistu Božju Reč onda LJUDI BEŽITE OD NJE, jer će biti osuđena i spaljena.
A to se ne odnosi na tebe sestro već na sistem koji prevrće originalnu Božju Reč.

Verovali ovo ili ne,... TO JE ISTINA.

Želislav
avatar
Želislav
početnik
početnik

Broj postova : 84
Age : 45
Localisation : Modra, Slovakia
Registration date : 16.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on čet lip 28 2007, 16:52

Konin je napisao/la:
Justin je napisao/la:...jer me ta narav podsjeća na Boga, a nema ništa privlačnije od Njega...
Konin, izgleda da ti miješaš kruške i jabuke. Ne možeš valjda imati s Bogom potpuno isti odnos kao sa svojom ženom??
Možda si pod utjecajem alegorijskog tumačenja Pjesme nad pjesmama... Smile
Možda. Wink
Razmisli malo o ovome; S jedne strane imaš Isusa, čovijeka koji je u sebi u potpunosti utjelovio sve Božje kvalitete. S druge strane imaš jednu ženu, koja radi na spoznaji Boga, ispunjena je Duhom, privlači je sve što je od Boga i želi u sebi u potpunosti utjelovite Božanske kvalitete.
Kada takva žena traži sebi idealnog muškarca, vjerovatno će tražiti nekoga tko je što bliže Bogu, tko je u sebi utjelovio što više Božjih kvaliteta i tko je ispunjen Duhom. Ako mašta o takvom muškarcu, taj zamišljeni muškarac će biti jako sličan Isusu, a kada bi Isusa ili nekoga sličnog srela osobno i upoznala ga, vjerovatno bi prema njemu osjećala jaku bliskost, ljubav, a samim time i seksualnu privlačnost.

Sada okreni tu situaciju.

Ako u potpunosti težiš savršenstvu, svim pozitivnim kvalitetama i Bogu, zar ti nije onda i najprivlačnija žena koja je u sebi u što većoj mjeri utjelovila Božansku osobnost. Zar se kroz privlačnost prema toj osobi, ne diviš ustvari samom Bogu?

Ili možda imaš neke čudne ideje, poput toga da je Bog spolno određen?
Ili imaš problem u razumijevanju da seksualna privlačnost ne ovisi samo o fizičkom izlgedu? I da su u biti karakter i osobine neke osobe te koje u najvećoj mjeri određuju seksualnu privlačnost?

Justin je napisao/la:
Kojoj ti zajednici pripadaš uopće (ako se smije znati)?
Nije bitno, pošto teološki ne nalazim previše zajedničkih ideja sa nijednom postojećom kršćanskom zajednicom. Malo se širim izvan svih tih okvira koji u biti ograničavaju i sputavaju spoznaju Boga.Wink

Ma ne mogu se pomiriti s ovakvim stavom.
Nemaš valjda prema Bogu seksualne osjećaje??
Kao što je Bakhti rekao, seksualna privlačnost podrazumijeva i tijelo, a ne samo karakter. Razmisli o tome.
Seks je i TJELESNA stvar, a ne samo duhovna. Ili i ti misliš, poput mnogih crkvenih otaca, da je seksualno uzbuđenje posljedica grijeha i da ga ne bismo osjećali da nismo sagriješili?
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Konin on čet lip 28 2007, 17:42

Justin je napisao/la:
Ma ne mogu se pomiriti s ovakvim stavom.
Nemaš valjda prema Bogu seksualne osjećaje??
Kao što je Bakhti rekao, seksualna privlačnost podrazumijeva i tijelo, a ne samo karakter. Razmisli o tome.
Seks je i TJELESNA stvar, a ne samo duhovna. Ili i ti misliš, poput mnogih crkvenih otaca, da je seksualno uzbuđenje posljedica grijeha i da ga ne bismo osjećali da nismo sagriješili?

Ma seks može biti svašta, od čisto fizičkog zadovoljavanja nagona, do potpuno duhovnog isustva u kojem se sjedinjavaju duše.
Znači seks može biti samo fizička, može biti samo duhovna praksa, a u najvećem broju slučajeva je nešto između.
Ja to govorim iz vlastitog iskustva, doživio sam slučajeve u kojem je neka cura bila meni fizički seksualno neinteresantna, dok je nisam upoznao, tada je postala iznimno seksualno poželjna, imao sam i obrnutih slučajeva, gdje je cura bila fizički iznimno lijepa i seksualno privlačna, nakon što sam je upoznao, odjednom mi više nije bila seksualno interesantna. Isto tako nisam još sreo curu koja mi je fizički odbojna, da bi postala seksualno privlačna. Tako da bi neki zaključak bio da su duhovne osobine vrlo bitne, čak i više nego tjelesne , a tjelesne su bitne u samo u onoj mjeri da ne smetaju. Prava seksualna privlačnost dolazi iz duha. Što više djelujem iz takvih postavki, to mi je tijelo sve manje važno, a duh sve bitniji.
Recimo trenutno sam potpuno indiferentan prema samom izgledu pravih ljepotica naspram cura koje su sasvim obične (onih "simpatične"), što definitivno nije bio slučaj dok sam seksualno privlačnim smatrao samo žensko tijelo. Nekako imam osjećaj, da što više rastem u duhu, sve više ga percipiram i u sebi i u drugima, samim time duh mi je sve važnija ljudska komponenta, toliko da u prisutnosti velikog duha, skoro u potpunosti zanemarujem tijelesni oblik.
Toliko o tome, iz toga dalje slijedi sve rečeno....

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Justin on čet lip 28 2007, 20:41

Ok, slažem se da je jako značajna ta duhovna komponenta, jer se bez nje sve svodi na životinjske nagone. Međutim, pitanje koje ti ja postavljam indirektno je glasilo: Čovječe, možeš li svršiti bez TJELESNOG podražaja? A čak i ako možeš, čemu uopće služe naša tijela? Zašto nismo samo nekakvi bestjelesni duhovi?
A ako ćemo prihvatiti činjenicu da smo tjelesna i duhovna bića, tada ne možemo razdvajati duh od tijela, jer bez samo jedne od tih komponenti osoba ne postoji. Hoćemo li kriviti Boga što nas je "zarobio" u tijelo? Misliš li da je tijelo nešto loše u svojoj biti?
Ako se slažeš sa mnom da je tijelo esencijalno dobro i ako vjeruješ Bibliji da nam ga je Bog stvorio, tada je veoma čudno tvrditi da je seksualni odnos koji trebamo imati s ženom isti odnos kao i odnos koji trebamo imati s Bogom, zar ne?? Samo to te pitam.
avatar
Justin
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 1309
Age : 33
Localisation : Slavonski Brod
Registration date : 09.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Bhakti on čet lip 28 2007, 21:33

mislim da je pogrešno ovo platonističko shvaćanje da je tijelo grešno a duh bezgrešan... imo, i duh i tijelo mogu biti i grešni i bezgrešni. a to što ti konin pričaš o duhovnom seksu stoji, ali ipak mislim da kad kažeš da seks može biti i samo duhovna stvar nisi u pravu... miješaš seks sa delirijom... čovjek u delirij može ući čisto na duhovnoj bazi, ali to nije seks. ako ipak uspiješ svršiti u takvoj situaciji, javi nam, pa možda promjenim mišljenje... ali ustvari, ne, kad bolje razmislim. jer i tada je svršavanje posljedica fizičkog uzbuđenja, a samo svršavanje, vjerujem da ni ne moram govoriti koliko je fizičkog karaktera... a opet, kako se onda manifestira čisto duhovno uzbuđenje? opet tu dolazi fizika - osmijeh, za početak... dakle, po mojem mišljenju su tijelo i duh previše isprepleteni da bi se uopće mogli odvojiti (iz tog razloga ne vjerujem da duše poslije smrti odlaze u raj ili pakao, a tijelo ostaje, po tom pitanju mi je puno logičnije naučavanje adventista, i sličnih denominacija)... moje mišljenje je da su i tijelo i duh sposobni biti savršeni i bezgrešni... i ako postoji taj raj, vjerujem da ćemo tamo biti ista bića kao i sada - i tjelesna i duhovna, samo u naprednijem obliku...

sorry na digresijama
avatar
Bhakti
Mod
Mod

Broj postova : 395
Age : 39
Localisation : ZGB
Registration date : 24.04.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Konin on čet lip 28 2007, 22:49

Justin je napisao/la:Ok, slažem se da je jako značajna ta duhovna komponenta, jer se bez nje sve svodi na životinjske nagone. Međutim, pitanje koje ti ja postavljam indirektno je glasilo: Čovječe, možeš li svršiti bez TJELESNOG podražaja? A čak i ako možeš, čemu uopće služe naša tijela? Zašto nismo samo nekakvi bestjelesni duhovi?
A ako ćemo prihvatiti činjenicu da smo tjelesna i duhovna bića, tada ne možemo razdvajati duh od tijela, jer bez samo jedne od tih komponenti osoba ne postoji. Hoćemo li kriviti Boga što nas je "zarobio" u tijelo? Misliš li da je tijelo nešto loše u svojoj biti?
Ako se slažeš sa mnom da je tijelo esencijalno dobro i ako vjeruješ Bibliji da nam ga je Bog stvorio, tada je veoma čudno tvrditi da je seksualni odnos koji trebamo imati s ženom isti odnos kao i odnos koji trebamo imati s Bogom, zar ne?? Samo to te pitam.

Šta točno podrazumijevaš pod tjelesnim podražajem?
Ako misliš da li mogu svršiti bez da mi se u glavi ijednom stvori slika ženskog tijela? Teško za objasnit, u biti ja zamišljam žensku osobu, ali uopće ne obraćam pažnju na tijelo. Recimo da mogu.
Ako misliš da li mogu svršiti bez da ja ili netko drugi dotakne moje tijelo? Odgovor je ne, ali isto tako mislim da je to moguće, npr. noćna polucija. Isto tako mislim da je moguće doživjeti orgazam čisto na duhovnoj razini.
Ja ne smatram da sam tjelesno biće, ja za sebe mislim da sam duhovno biće, kao što ne smatram da je odjelo koje nosim dio mene, isto tako mislim da postojim potpuno neovisno o tijelu. Druga stvar je koliko to stvarno znam... još neznam, ali vjerujem.
Tjelo služi svojoj svrsi, kada prestane služiti, više nam nije potrebno.
Ne bih rekao da je tijelo nešto loše, ali bi rekao da je tijelo primitivni i vrlo ograničen oblik postojanja.
Na ovo zadnje pitanje sam ti već objasnio, ako može jedna žena u mislima voditi ljubav maštanjem i predavnjem jednom Isusa, a kod tog Isusa su joj sigurno najprivlačnije duhovne osobine, zašto ja ne bih mogao voditi ljubav u mislima sa ženskim utjelovljenim božanstvom?

Konin
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 371
Age : 35
Registration date : 19.05.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by dominik on čet lip 28 2007, 23:10

Na ovo zadnje pitanje sam ti već objasnio, ako može jedna žena u mislima voditi ljubav maštanjem i predavnjem jednom Isusa, a kod tog Isusa su joj sigurno najprivlačnije duhovne osobine....

uzas. cuo sam za to. "romantic jesus". uzas i strava.

bjezi od toga Konine...bjezi koliko te noge nose...
avatar
dominik
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 871
Age : 31
Registration date : 08.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Masturbacija - da li je grijeh ili ne

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 4 / 13. Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.