Islam

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: Islam

Postaj by Mucenik on čet oľu 01 2007, 18:32

A da bar sacekamo objasnjenje onog ko ti je poslao te informacije.


Molim te, budi strpljiv dok ga ne cujemo. Jer sam siguran da to nisu njegove reci.

On je to odnekud skinuo.

Ne dao Bog da zelimo da te uvredimo. Bog ne gleda ko je ko. I pravo ce suditi. A i razumem tvoj stav.

Da sam na tvom mestu isto bih se bunio.
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by laodikejac on čet oľu 01 2007, 19:38

Wiklif nije takav čovek da od sebe nešto kaže, jer u to čvrsto verujem, jedino je izneo iz jedne knjige koja je poznata u svetu, a verovatno će i on sam nešto da kaže o tome! To što se ljutiš-nije pravedno, možda si mislio da je to neki atak na tebe ali nije! Čovek ima knjigu i napisao je jedan deo i sad svako ko je musliman osećaće se uvređenim, ali ako je to istina što piše...Šta onda? Ti iznosiš isto svoje argumenete, naravno reći ćeš da to nikad ne bi izneo o hrišćan.crkvi ili sl.da ne bi nikog uvredio, ali ovo ja ne vidim kao uvredu! Jer On to nije izneo iz svoje glave, kao što i ti ne iznosiš na ovom forumu sve iz svoje glave!
Ti se služiš Jasone isto mnogim stvarima koje su takođe smešne što ide u prilog da se Biblija opovrgava, pa ti se niko ne ljuti! Jer i to su samo izmišljotine (bar za mene), jer Biblija je ipak Knjiga nad knjigama i nijedna ljudska misao je ne može pobit!
Svako dobro u Gospodu
avatar
laodikejac
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 155
Age : 42
Registration date : 22.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by laodikejac on čet oľu 01 2007, 19:44

No Jasone da se malo otrgnemo ove teme, da te pitam nešto:

1. Kako ti kao musliman(Bogu Pokoran)vidiš plan spasenja za ljudski rod i kako ga Ku ran predstavlja?
2. Kako je otkrivena Božja ljubav prema čoveku u Ku ranu?
3.Koje rešenje ima Ku ran za izbavljenje iz Greha?

Jasone svako dobro u Gospodu
avatar
laodikejac
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 155
Age : 42
Registration date : 22.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Wiklif on čet oľu 01 2007, 23:55

victory Pozdrav Jasmine! Daleko bilo od toga da sam htio da te uvrjedim. Ja tebe cjenim kao čovjeka i znam da te Bog voli ko i mene jer je dao svoga sina
i za tebe vjerovao to ti ili ne.

Ako si napravio cpoy paste ,pa nisi to uvudio opraštam ti,ali ako je ovo tvoje dijelo sa tobom dalje neću razgovarati jer si me duboko uvrijedio!

Da posluzio sam se sa copy paste. Skinuo sam sa "Bosnjak.com." Da sam zapazio to o Dzamiji sigorno bi to izbrisao jer znam da bi te to uvrjedilo. Vjeruj mi da je tako. Da je drukcije reko bi jer sam iskren i ne plasim se. Kad idem Autoputem za Sarajevo bas je fino vidjeti onako Đamije na brdima sa strane.

Onome sto sam citirao vec sam dugo upoznat. Ja to nisam izmislio tako pisu istrazivaci, naucnici ili kako bi ih nazvo. To je jedna teorija koja kruzi svjetom koju sam ja htio navesti. Pa eto ti si tu da ukažes na nešto drugo. To što si rekao da i kršcani u Arabiji kažu Alah za Boga to je taćno. Baš sam bio upitao jednog Hafiza koji je prihvatio Krista kao svog spasitelja on je mi to potvrdio.
Nemoj misliti da sam ja ono naveo kao eto ja ljut na tebe sto nemam argumeneta pa ču eto tako nešto na pisati.
Sa Islamskim stavovima sam jako upoznat i vasi argumenti za mene nisu nista novo. Dosta je se puta moj Spasitelj vrijeđo i gazila njegov riječ a špekulacije zvali dokazima. Ja sam na to navikao. Ja ne trebam dokazivati Istinu ona nosi sama u sebi Božanski autoritet. Imam to unutrašnje osvjedočenje koje mi je sam Bog dao i samo može dati. Na osnovu Istine sve prosuđivam i ispitivam, zakljućujem da li je nešto od Boga ili ne. Nestavljam razum iznad Svetog Pisma nego se ponizujem da bi me Bog kroz njegovu riječ uveo u svu istinu. Ja vjerujem da je Bog jedan- Otac, Sin i Duh sveti. Da je to jedno biče. Kako to ide ja ne razumjem ali ja vjerujem. Ja vjerujem kako Sveto Pismo pise. Bog je za nas nedokučan ne svatljiv. Trebaš da razumiješ da je Bog svojim prorocima nadahnuo Božanske istine i oni su to ljudskim rjećima zapisali. Naravno da njihove rijeće su ogranićne bile da upišu bezgranićnog Boga. Biblija povezuje Božansko sa ljudskim. Riječ Trojstvo se ne spominje u Biblije to je samo pokušaj objasniti Boga kako se otkriva u Bibliji.
Knjiga kontra Bibliji i Biblijskom Isusu ima kolko hoces ali ima dosta sto govori u prilog Bibliji: Arhelogija, Prorocanstva, njena visoka moralna nacela, promjenila milijun ljudima zivot, hiljada i hiljada manuskripata koja su tacno prevedena (o tome ima cak i nauka), razni povjesnicari i od njiha paganci koja potvrđuju na primjer Isusovu smrt na Golgoti to su na primjer Tacitus (1 stoljece poslije Krista), 20 godina poslije kristove smrti palestinski Historicar Thallus potvrduje pomracinu u toku Kristove smrti. Zapazi isto da su uskrslog Isusa 500 svjedoka vidjeli da to nije bila istina bilo bi ih mnogu da otkriju tu laz. Nebi za laz bili spremni 11 apostala da ti zivot i ostali sljedbenici koji su umrjeli za njega nezna se broj.
Eto ja se malo raspisao.
cv Nadam se da smo rascistili. Nadam se da ces i dalje biti sanama.
avatar
Wiklif
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 38
Age : 42
Registration date : 25.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pet oľu 02 2007, 10:08

Wiklif__
Da posluzio sam se sa copy paste. Skinuo sam sa "Bosnjak.com." Da sam zapazio to o Dzamiji sigorno bi to izbrisao jer znam da bi te to uvrjedilo. Vjeruj mi da je tako. Da je drukcije reko bi jer sam iskren i ne plasim se.
Uredu Wiklif sada mi je jasnije,jer zaista nisam mogao vjerovati da bi na takav način mogao da razgovaraš na jednom vjerskom forumu.
Naime i pored toga treba da se pročita tekst koji će se nalijepiti ovdije zar ne?
Ako lijepimo tek tako postove a ne čitamo ih ,možemo da iznesemo nešto što uopšte ne želimo.Ja pročitam tekst prije nego što ga nalijepim na jedn vjerski forum.
Onome sto sam citirao vec sam dugo upoznat. Ja to nisam izmislio tako pisu istrazivaci, naucnici ili kako bi ih nazvo. To je jedna teorija koja kruzi svjetom koju sam ja htio navesti. Pa eto ti si tu da ukažes na nešto drugo.
To mogu da "tvrde" i "dokazuju" samo oni koji u svom srcu i duši nemaju trunku pravde i oni koji ne mogu da razluče relanost od sopstvenih iluzija koje su popračene mržnjom prema onome o čemu govore,kao u ovom slučaju islamom!
Ne treba tu biti previše pametan pa realno zaključiti da je džamija islamski vjerski objekat u kojem se ljudi klanjaju Stvoritelju nebesa i zemlje i onoga između njih!
Ona ima na sebi prozore ,vrata i ni po čemu se mnogo ne razlikuje od drugih vjerskih objekata,tako da su usporedbe sa "muškim udom" ništa drugo nego javne i otovorene uvrede na islam i muslimane.
U Kur´anu stoji da se tuđi vjerski objekti ne smiju rušiti niti omalovažavati.
I ja sam ponosan na svoju vjeru i svoj Kur´an koji me za razliku od takvih uči ljubavi i međusobnom poštivanju sa pripadnicima druge vjeroispovjesti.
Dovoljno smo odrasli i zreli da znamo da nikakva "teorija" niti bilo šta drugo nemogu razumno potvrditi takve sramne izjave,ali bolesna i nerazumna puna mržnje i nečasti može.
Može se bilo šta tvrditi ali treba imati argumente da se to dokaže,ali avaj ovakvi ne znaju šta su ustvari argumenti.
Nemoj misliti da sam ja ono naveo kao eto ja ljut na tebe sto nemam argumeneta pa ču eto tako nešto na pisati.
Sa Islamskim stavovima sam jako upoznat i vasi argumenti za mene nisu nista novo. Dosta je se puta moj Spasitelj vrijeđo i gazila njegov riječ a špekulacije zvali dokazima. Ja sam na to navikao.
Trebaš priznati da je ovdije otvorena tema između dvije različite religije,i ako si spreman voditi pošten dialog i iznositi argumente kojima češ dokazati ispravnost svojih vjerskih temelja,onda treba da znaš da razgovaraš sa muslimanom ,koji ima drugo gledište na Isusa ,i koji ga smatra samo za velikog Božijeg poslanika i ništa više.Prema tome na tebi je da li si spreman da razgovaraš na ovu temu samnom kao muslimanom,i ne možeš onda rećio da ti ja "vrijeđam" Isusa ,ako ga ja ne vidim kao Božijeg sina ili samog Boga!?
Niti ja od vas mogu očekivati da kažete da vjerujete da je on Božiji poslanik.Zar ne?
Ali uvijek se moglo u miru i toleranciji razgovarati na ovom polju.
Ali ako meni neko kaže da džamija liči na "muški ud" iako ona nema veze sa istim,to je onda čista uvreda i za nju nema opravdanja!Kako bi bilo vama da vam ja kažem na šta liči crkva?Priznajte da se tako ne vodi vjerski dialog,i to nisu nikakve činjenice niti argumenti nego sanjarije bolesih umova!

Ali ovoga puta se neću uvrijediti jer kažeš da si to samo uradio copy paste metodom od nekog drugog.
Nadam se da smo rascistili. Nadam se da ces i dalje biti sanama.
Raščistili smo ovu stvar,ali te molim da ubuduće paziš(kao što pazim i ja) šta piše u tekstovima koje namjeravaš nalijepiti na ovakovom jednom vjerskom forumu!
Pozdrav i svako dobro.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pet oľu 02 2007, 10:25

Laodikejac__
Wiklif nije takav čovek da od sebe nešto kaže, jer u to čvrsto verujem, jedino je izneo iz jedne knjige koja je poznata u svetu, a verovatno će i on sam nešto da kaže o tome!
Evo on je priznao da nije imao namijeru i da nije pažljivo provijerio šta se nalazi u tekstu koji je na brzinu nalijepio.Ovoga puta ću mu povjerovati!
Čovek ima knjigu i napisao je jedan deo i sad svako ko je musliman osećaće se uvređenim, ali ako je to istina što piše...Šta onda?
Knjiga ima raznoraznih,dijela ima raznoraznih,pa i autora ima raznoraznih na svim poljima pa i na ovom.
Po čemu bi ti eto mogao da zaključiš da je to istina?Jeli nama autor tog uvredljivog teksta,otkrio neki novi kontinent o kojem mi ništa ne znamo i ne vidimo,pa kažemo -"šta ako je to istina"?Svi imamo oči i sa njima iz dana u dan gledamo džamije i crkve i druge vjerske objekte,i uvidijeli bi našta liče do sada i bez takvih zar ne?
Šta to oni imaju da nam prikažu drugačijim,što mi nismo uspijeli da vidimo čitav svoj život?
Ima li "muški ud" na sebi vrata i prozore i ulazili se u njega da se klanja Bogu?
Budimo realni molim te,i priznajmo da ovakav način ispoljavanja mržnje prema drugim religijama nema nikakvog opravdanja.
Ne trebaju pametnom čovijeku naučnici koje uče mržnji i izazivaju istoj,tamo gdije za to nema nikakve potrebe.
I o Isusu su pisali razni "naučnici" da je "kopile",pa zdrav razum se samo može nasmijati takvim glupostima zar ne?
Prema tome nema ti šta da se "provijerava"jer mi vrlo dobro znamo tu materiju i gledamo je svaki dan svojim vlastitim očima.To je podlo i sramno,i ništa drugo osim toga.
Ti iznosiš isto svoje argumenete, naravno reći ćeš da to nikad ne bi izneo o hrišćan.crkvi ili sl.da ne bi nikog uvredio, ali ovo ja ne vidim kao uvredu!
Ti ako ne vidiš kao uvredu to je tvoje pravo,ali ja je vidim,jer u ovakvim tvrdnjama kao što sam već rekao nema realnosti,nego vlastitih iluzija autora kojem je cilj da se mrzi i vrijeđa druga religija,na jedan podal i ružan način.
Ako tebi nije uvreda onda ti nebi bila uvreda ni da se tebi crkva usporedi sa nečim tako ružnim!?Dali bi ti onda bila uvreda prijatelju?
Onda bi zar ne?Prema tome ja sa takvima uopšte neću da gubim vrijeme,jer ja cijenim realnost i poštenje,a ne podle uvrede i maštarije bolesnih umova.
Ako si uz takve onda nemoj moliću te samnom da pokušavaš da nastaviš slične razgovore,nego nađi nekoga ko će smatrati da je to nešto lijepo i da nije uvreda,kao što i ti tvrdiš da nije.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Wiklif on pet oľu 02 2007, 14:35

Jasmin pise:
Uredu Wiklif sada mi je jasnije,jer zaista nisam mogao vjerovati da bi na takav način mogao da razgovaraš na jednom vjerskom forumu.
Naime i pored toga treba da se pročita tekst koji će se nalijepiti ovdije zar ne?

Pa naravno. I bio sam ga procitao ali eto to nisam zapazio. Valjda sto sam bio umoran pa me popustila koncentracija. Naj manja mi je bila namjera da kroz onaj navedeni tekst provuciram. Zao mi je sto sam mozda ostavio dojam ne tolerantne osobe. Nije tako, jasam osoba koja visoko cjeni vjersku slobodu i slobodu savjesti. I ako neko drugacije vjeruje nego ja to mene nece sprjeciti da prihvatim osubu nakvu kakva jest. Nesme Religija jednog covjeka biti prepreka da ga ljubis kao samoga sebe. Dosta imam kontakta sa muslimanima pa tako nesto sebi nemogu dozvoliti. Ali eto sad smo rascistili to mi je drago. grli


Sve naj bolje ti zelim.
avatar
Wiklif
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 38
Age : 42
Registration date : 25.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Mucenik on pet oľu 02 2007, 14:41

Hvala Bogu.
avatar
Mucenik
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pet oľu 02 2007, 20:33

Wiklif__
Pa naravno. I bio sam ga procitao ali eto to nisam zapazio. Valjda sto sam bio umoran pa me popustila koncentracija. Naj manja mi je bila namjera da kroz onaj navedeni tekst provuciram. Zao mi je sto sam mozda ostavio dojam ne tolerantne osobe. Nije tako, jasam osoba koja visoko cjeni vjersku slobodu i slobodu savjesti. I ako neko drugacije vjeruje nego ja to mene nece sprjeciti da prihvatim osubu nakvu kakva jest. Nesme Religija jednog covjeka biti prepreka da ga ljubis kao samoga sebe. Dosta imam kontakta sa muslimanima pa tako nesto sebi nemogu dozvoliti. Ali eto sad smo rascistili to mi je drago.
Ma ja sam se iskreno bio iznenadio,i nisam mogao da vjerujem da bi mogao tako nešto da napišeš!
Već u ranijim postovima sam primijetio da si kulturna osoba i da nisi bilo čim pokazao da ti je cilj da vrijeđaš.
Prema tome radilo se o malom nesporazumu i sada se ja tebi izvinjavam što sam te prerano i pogrešno na momenat protumačio.
I meni je izrazito drago što je tako,prema tome idemo dalje u miru i toleranciji,i slijedimo ono što nam naše vjere nalažu a to je ljubav i međusobno poštovanje!
Svako dobro i tebi.Very Happy
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pet oľu 02 2007, 20:47

Jevrejin__
Hvala Bogu.
Very Happy
Baš tako Jevrejin.Mene je to jako povrijedilo,samo zbog toga što se to ne tiče naših tema,i što nema nikakvog smisla na taj način uspoređivati bilo koji vjerski objekat sa onako vulgarnim i ružnim stvarima.
Svaki čovjek može da uspoređuje bilo šta sa bilo čim,ali to je samo njegovo gledište koje nema veze sa realnim stanjem istih.
Međutim ni ja nisam mogao da vjerujem da bi Wiklif mogao biti autor tog dijela,i ti si Jevrejin bio u pravu kada si rekao da treba sačekati da čujemo njegov odgovor!To je bio i moj cilj i znam da sam malo požurio sa nekim izjavama,ali stvarno sam bio duboko uvrijeđen.
Ja se ne vrijeđam kada se postave pitanja koja imaju smisla,pa i kada se pita lično bilo šta u islamu što je ljudima nejasno,ali poređenje džamije na takav ružan način sa nečim sa čim ista nema nikakve veze,je vulgaran i podal napad na islam,od autora istih dijela.
Mnogi pitaju o Muhammedu a,s i njegovim ženama,i poligamiji itd.., i sve to ima smisla.Pitajte šta god poželite ja sam spreman da vam dam kvalitetne argumentovane dokaze za njih.Pa nebi posijetio ovakav forum da nisam spreman da me pitate bilo šta što ima smisla.
Ali kada se piše nešto što nema nikakvog smisla onda je to uvreda i ništa veće niti manje od toga.
Ipak pokazalo se da je to mali nesporazum,i hvala Bogu kao što i ti kažeš da je tako.
Pozdrav i svako dobro.Very Happy
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Wiklif on pet oľu 02 2007, 20:56

[quote]
Već u ranijim postovima sam primijetio da si kulturna osoba i da nisi bilo čim pokazao da ti je cilj da vrijeđaš.
Prema tome radilo se o malom nesporazumu i sada se ja tebi izvinjavam što sam te prerano i pogrešno na momenat protumačio.
I meni je izrazito drago što je tako,prema tome idemo dalje u miru i toleranciji,i slijedimo ono što nam naše vjere nalažu a to je ljubav i međusobno poštovanje!
Svako dobro i tebi.

to stari Jasmine! Taman posla da ti zamjerim.
avatar
Wiklif
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 38
Age : 42
Registration date : 25.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Gost on pet oľu 02 2007, 21:46

E sad vidim da ste i ti Wiklif i ti Jasmine pravi vjernici,ovo ste napravili i kao onaj koji se boji Boga i stuje Ga, i kao onaj koji se boji Alaha i stuje Ga.Pozdravljam obojicu i nadam se da cete i dalje njegovati duh tolerancije,bezobzira na razlicitost religije.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pet oľu 02 2007, 22:29

Dina__
E sad vidim da ste i ti Wiklif i ti Jasmine pravi vjernici,ovo ste napravili i kao onaj koji se boji Boga i stuje Ga, i kao onaj koji se boji Alaha i stuje Ga.Pozdravljam obojicu i nadam se da cete i dalje njegovati duh tolerancije,bezobzira na razlicitost religije.
Hvala na lijepim riječima Dino,a ja nisam ni sumnjao da mi to možemo.
On je pastirao nešto u čemu nije jednu spornu rečenicu primijetio,a ja malo prebrzo reagovao jer mi je teško palo,ali eto pokazalo se da je to bio samo mali nesporazum,pa Bože moj ljudi smo svi možemo pogriješiti.
Pretpostavljao sam ja da to nije Wiklifovo dijelo,i eto tako se i pokazalo,pa smo obojica sretni.
Svako dobro i pozdrav.Very Happy
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Wiklif on sub oľu 03 2007, 15:52

Dina je napisao/la:E sad vidim da ste i ti Wiklif i ti Jasmine pravi vjernici,ovo ste napravili i kao onaj koji se boji Boga i stuje Ga, i kao onaj koji se boji Alaha i stuje Ga.Pozdravljam obojicu i nadam se da cete i dalje njegovati duh tolerancije,bezobzira na razlicitost religije.

Pozdrav, Dina! Ona recenica sto je Jasona povrjedila stvarno i za mene ruzno zvuci. Potom ja nebi tako nesto naveo.

Pozdrav, Dina!
avatar
Wiklif
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 38
Age : 42
Registration date : 25.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Svjetlos on sri oľu 14 2007, 00:38

Jasmine, kako se moliti za izravnu, hitnu, direktnu pomoć Božju?
avatar
Svjetlos
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on sri oľu 14 2007, 01:34

Noemi__
Jasmine, kako se moliti za izravnu, hitnu, direktnu pomoć Božju?
Zasigurno je Bogu najdraža dova(molitva) kojom mu se Njegovo stvorenje obraća!
Na jednom mijestu u Kur´anu čitamo;
Gospodar vaš je rekao: "Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati!...
Isto tako može poslužiti i ovaj Kur´anski ajet od mnogobrojnih koji se u u njemu nalaze a tiču se molitve;
A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu.

Naime kao što vidimo molitva je izrazito vrijedna u islamskom učenju i čovijek će sigurno od nje imati velike koristi.Pogledajmo sada neke hadise koji govore o vrijednosti upućivanja dove našem Gospodaru.

Jedan hadis glasi;"Kada nastupi Kijametski dan ,Allah će izložiti svaku dovu (molitvu) koju Mu je Njegov rob uputio na dunjaluku(zemlji),a On mu je nije ispunio.Tada će reći;Robe Moj molio si Me tog i tog dana,a Ja sam ti dovu zadržao.Ovo ti je nagrada za nju.Čovijeku će toliko davati nagrade za njegove "neispunjene" dove da će ovaj poželjeti da mu nikada nijedna dova nije bila primljena"!

Tako se jasno da zaključiti, da niti jedna dova koja je srcem upućena ka našem Stvoritelju neće biti bezvrijedna,pa iako se to nama činilo u određenim situacijama na ovom svijetu drugačijim!
Najcijenjenija i najbolja od svih je svakako El -Fatiha koju si navodila i rekla da ti lijepo zvuči,i zasigurno se za nju kaže da otvara sva vrata i prevladava sve prepreke kada se srcem prouči.

Pozdrav i svako dobro Noemi.Smile
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by laodikejac on ned oľu 25 2007, 19:02

http://razotkrivanjeislama.blog.hr/
http://kraljtomislav.blog.hr/
http://islamu.wordpress.com/

da se ne nađe nitko uvrjeđen, svako neka pogleda i da svoje mišljenje, posebno me interesuju mišljenja onih koji pripadaju islamskoj veri! To ne znači da AKO SAM OVO POSTAVIO DA SA TIME I MISLIM DA SU SVI LJUDI U ISLAMI TAKVI! NE! ALI HTEO BIH JEDNO ZDRAVO RAZMIŠLJANJE DA MI NEKO IZNESE O OVOME!study
avatar
laodikejac
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 155
Age : 42
Registration date : 22.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Jasmin(Jason) on pon oľu 26 2007, 08:12

Laodikejac__
da se ne nađe nitko uvrjeđen, svako neka pogleda i da svoje mišljenje, posebno me interesuju mišljenja onih koji pripadaju islamskoj veri! To ne znači da AKO SAM OVO POSTAVIO DA SA TIME I MISLIM DA SU SVI LJUDI U ISLAMI TAKVI! NE! ALI HTEO BIH JEDNO ZDRAVO RAZMIŠLJANJE DA MI NEKO IZNESE O OVOME!
Baš mi je drago da si povukao ova pitanja vjeruj mi!Very Happy
Nema tu mijesta "vrijeđanju" i nemojte se ustručavati bilo šta da pitate što vas interesuje o Islamu!
Tako treba da se radi.Treba naime da se sve ispita i da se iznesu sve sumnje koje su vam trenutna teškoća pri shvatanju čistog Islama!

1:Razotkrivanje Islama je link koji mi nije nepoznat,i već ranije sam ga isčitao i da kažem,lijepo se ismijao autoru onog dijela!Very Happy
Zaista samo za smijeha,jer u onim tekstovima nema ni trunke istine,niti se nalaze argumenti koji onakve tvrdnje potkrepljuju.
Evo krenimo sa mojim protuargumentima o tekstovima na tom sajtu!
Neka neko od vas navodi priču po priču a tog sajta,i ja ću da odgovaram na svako ako Bog da!
Tada ćete da se uvijerite da je taj link zasnovan na izmišljotinama domenikanaca i njiohve istorije koja je bila bogata uvredama i lažima na Islam i život zadnjeg Božijeg poslanika na zemlji!Isti ti domenikanci su se morali između sebe izlajati i optuživati da iznose neistine o Islamu!
Izvolite počnite iznositi stvari sa tog linka koje vas najviše interesuju,i dobićete moj odgovor na iste!

2.Kralj Tomislav navodi sliku dijeteta kojem prelazi kamion preko ruke!?
Zašto autor onog teksta nije rekao,ko su ti ljudi?Reći ću ti ja Laodikejac,da su to šitti Iranci,koji nisu sunniti poput nas koji smo ispravni sljedbenici ehli sunneta
i oni su oduvijek bili islamska sekta i ništa više niti manje!
Prema tome ovdije je metak opaljen u prazno i na pogrešnu adresu,a žalosno je to što je autor onih tekstova to želio da zbog svog neznanja o Islamu i ispravnim muslimanima(ehli sunetta) prikaže kao "Islamsko dijelo"!?Jeli pošen ovakav način ,na koji jedna neznalica otvara link da vam okaže i poduči vas kao "Islamu"?

3.Islam word press u jednoj rečenici odmah čitam ovo ;Valjanost islama tijesno je povezana sa pouzdanošću njegovog proroka Muhameda. To jest, ako postoje valjani razlozi zbog kojih bi mogli zaključiti kako je Muhamed bio pouzdan Božji glasnik, razumno je pretpostaviti da je islam istinit. Međutim, ako postoje jaki razlozi da Muhamedovu vjerodostojnost dovedemo u pitanje, islam će se urušiti sam od sebe.Very Happy
Pa oduvijek je se Islam jedino mogu "rušiti" sa vaše strane na "životu Božijeg poslanika" i izmišljenim pričama o njemu!
O pričama čuo kazao,i izmišljenim hadisima ili onima koji su nepovjerljivi.
Inače svi hadisi su nstali oko 100 godina nakon smrti Muhammeda a.s i to je jedan dokaz da ko god ih je pisao nikada nije vidio očima Muhammeda a.s!
Hadisi su kod nas kao i kod vas Evanđelja koja su dijela ljudskih ruku,i u koja se ne može tek tako vjeovati ako se isti ne slažu sa glavnim temeljom Islama a to je Kur´an!

Pitanje je jasno;Zašto nikada niste mogli da rušite Islam preko Božije objave Kur´ana,i zašto su ti pokušaji bili uvijek na kojekakvim pričama o Muhammedu a.s(koje avaj niko ne može dokazati argumentima)?

Odgovor je kristalno jasan i glasi,da ste uvijek gubili debatu sa Kur´anom!

Otvoriću temu ovdije koja će da govori o direktnoj usporedbi Biblijskog teksta sa Kur´anskim tekstovima! Na polju nauke,izmišljenih priča Biblijskih i onda usporedba sa Kur´anskim tekstovima u kojima se jasno vidi da je čist od bilo kakvih greški kojih je Biblija prepuna!

Jedan primijer u vezi potopa u Bibliji i u Kur´anu!
U Bibliji čitamo da je čitav svijet potopljen zar ne?
Naučnici su danas jasno dokazali da je to jasna izmišljotina jer su u to vrijeme cvijetale civilizacije!???Danas imamo dokaze za to,i još se mogu pronaći istorijski spisi iz tog doba koji to obznanjuju.
Jasna izmišljotina u samoj "božijoj riječi"!?

Ako pak pogledate Kur´ansku priču o tom potopu vidjet ćete da je potopljen samo Noin narod i okolna mijesta,ali ne i čitav svijet!!!!

Imam namjeru da otvorim temu na ovom polju pa ćemo iznijeti more ovakvih argumenata koji će svakom razumnom i poštenom čovijeku pokazati da je Biblija iskrivljena i da se u njoj nalaze takve besmislice ljudske prirode da se moraju knjige i knjige o tome ispisivati!

P.S-Laodikejac kreni sada sa onim što te interesuje sa prvog sajta"Razotkrivanje Islama" jer ako se budemo držali njihovog izlaganja,nećeš imato potrebe da navodiš i druge linkove,pošto ćeti kroz ovaj sajt biti odgovoreno na sve laži o Islamu koje postoje!
Pozdrav i svako dobro.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by laodikejac on pon oľu 26 2007, 21:16

Jasone, pozdrav
za razliku sunnita i šitta, mi je pričo radni kolega sa posla-dolazi iz Iraka-Arapin! Pa sam sa time i upoznat, postoje i običaji kod šitta da se i noževima seku i mlataraju raznim sečivima! To ne vodi Bogu!
ako nije bitno ko je sunnit-ko šitt. onda nije ni bitno ko je protestant ko je katolik!

potop dokazuje nauka da je bio po celoj zemlji jer se je zemlja razdelila. I time nećeš uspeti da Bibliju opovrgneš! Mogu ti iskreno reći da se upuštaš u nešto što ne znaš i mnogo si samouveren po pitanju (kreacionizma). Jer da si malo pogledao kreacionističke emisije, ne bi tako govorio. Ali to što tako govoriš je zbog toga što slušaš samo predanja iz islama kako je Biblija lažna! Nadam se da nas neće sudnji dan zateći potpuno u neznanju!

Pozdrav
avatar
laodikejac
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 155
Age : 42
Registration date : 22.11.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by senka on pon tra 30 2007, 23:25

Što treba napraviti da bi se postalo muslimankom?
Eto nisu baš gore ljudi pisali o tome koja je najbolja crkva pa me zanima zašto je islam dobar i zašto ga preporučuju.
Budući sam žena to me zanima.

senka
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 18
Age : 44
Registration date : 28.04.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Svjetlos on uto svi 01 2007, 10:48

Nisam ti pisala koja je crkva najbolja. Pisala sam ti da nađeš: ko nahrani gladnog i napoji žednog, ko nikog ne osuđuje i ko brine o siročadi. To se odnosi na praktično bogoštovlje.
Dakle, ako to nađeš u islamu, dobro, ako to nađeš u kršćanstvu, dobro, ako to nađeš u budizmu, dobro.

Kome danas treba prazne priče? Svi znaju jako dobro pričati o Bogu, o pobožnom životu, ali od tih svih , jako ih je malo koji to praktično žive.

I sada velim, izražaj pobožnosti se očituje kroz ljubav, nenasilje i čistoću.

Javi kad nađeš gdje, u kojoj crkvi si srela praktične božje ljude, da se to snimi, slika, razglasi.

Da bi postala dobra muslimanka treba da voliš Sveblagoslovljenoga, stvoritelja svijetova.
avatar
Svjetlos
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by senka on uto svi 01 2007, 11:04

Noemi hvala na uputama. No kako i sama vidiš samo je jedna tema na kojoj je Hrvoje napisao zašto je u nekoj crkvi. Dakle ili drugi nisu našli pravu pa ne pišu. I ono dvoje mladih što su bili jučer kod mene. Mislim da su neki "svjedoci" e i oni su rekli da su u pravoj i to objasnili.
Sad ovdje pitam nekog muslimana za odgovor.
Jesi li ti muslimanka Noemi da znaš zašto je islam najbolji?

senka
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 18
Age : 44
Registration date : 28.04.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Mila on uto svi 01 2007, 12:26

senka je napisao/la:Noemi hvala na uputama. No kako i sama vidiš samo je jedna tema na kojoj je Hrvoje napisao zašto je u nekoj crkvi. Dakle ili drugi nisu našli pravu pa ne pišu. I ono dvoje mladih što su bili jučer kod mene. Mislim da su neki "svjedoci" e i oni su rekli da su u pravoj i to objasnili.
Sad ovdje pitam nekog muslimana za odgovor.
Jesi li ti muslimanka Noemi da znaš zašto je islam najbolji?
Senka nije islam najbolji. Islam je lažna religija! Isus je istina! Ja isto prije nisam znala u moru ''istina'' koja je prava, ali sam zamolila Boga da mi otkrije i otkrio je. Kad ti otkrije onda znaš - i znaš da je od njega, a ne od ljudi. MOLIM TE moli Boga, ljudske filozofije lako zavedu. Osobu koja ne pozna istinu je lako zavesti. Meni lako može netko prodavati priče o kvantnoj fizici kad je ne znam i ako je dovoljno uvjerljiv u svojim lažima povjerovat ću mu, ali jednog fizičara se ne može tako zeznuti jer on zna. Fizičar se postaje studiranjem fizike, a istina se upoznaje približavanjem Bogu. Zašto stalno inzistiram na tome? Zato što ti ja sad mogu reći to i to je tako, idi u crkvu (naravno u koju ja idem) i vjerovat ću da sam te uputila na pravo mjesto, a da sutra k tebi pokuca na vrata neki sektaš odeš ti ''k vragu'' nakon par sati ispiranja mozga, ali jednom kad ti Bog nešto otkrije, kad duboko u srcu znaš onda ljudske i đavoljske priče više nemaju efekta. Kužiš?
Zašto Hrvoje to piše? Zato što katolici misle da su oni najbolji, da je kod njih sva punina istine i slične laže. Protestanti najčešće nemaju tako ohol stav, ako je netko npr baptista neće misliti da mora pentakostalca uvjeriti da ide u njegovu crkvu i obratno da bi bio u ''pravoj'' crkvi jer on zna da su braća i da oboje pripadaju Kristu bez obzira na denominaciju.

Mila
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 247
Age : 39
Registration date : 23.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Svjetlos on uto svi 01 2007, 14:19

senka je napisao/la:Noemi hvala na uputama. No kako i sama vidiš samo je jedna tema na kojoj je Hrvoje napisao zašto je u nekoj crkvi. Dakle ili drugi nisu našli pravu pa ne pišu. I ono dvoje mladih što su bili jučer kod mene. Mislim da su neki "svjedoci" e i oni su rekli da su u pravoj i to objasnili.
Sad ovdje pitam nekog muslimana za odgovor.
Jesi li ti muslimanka Noemi da znaš zašto je islam najbolji?

Ja ti nisam uopće rekla da je islam najbolji, niti sam ti za neku kršćansku crkvu rekla : idi tamo. Samo sam ti pokušala dati smjernicu da gledaš na Boga i da nađeš narod božji koji živi vjeru. Pozdrav, Noemi

( nemam više strpljenja filozofirati o tome, jer da iskreno ljubiš Boga, pitanja bi ti bila drugačija, a sad se neću više igrati lol!
avatar
Svjetlos
Gost


[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by senka on uto svi 01 2007, 16:18

Mila je napisao/la:Senka nije islam najbolji. Islam je lažna religija!

Uh valjda će netko tko je musliman objasniti zašto on vjeruje.

senka
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 18
Age : 44
Registration date : 28.04.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Islam

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.