Kršćanska Adventistička Crkva

Stranica 8 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on sub srp 03 2010, 13:03

Nova priopćenja Adventistističke crkve o društvenim i vjerskim pitanjima02. 07. 2010.

ATLANTA, SAD [AP] – Kršćanska adventistička crkva izdala je u nedjelju pet priopćenja o najvažnijim temamama – nasilje nad ženama i djecom, stvaranje svijeta i globalno siromaštvo.

"Priopćenja su dana u okviru borbe protiv ekstremnog siromaštva", rekao je Lowell C. Cooper, novoizabrani podpredsjjednik crkve. Svetske protestantske crkve podržavaju cilj Ujedinjenih naroda za smanjenje svjetskog siromaštva barem za 50 posto do 2015. godine, dodao je on.

Lowell je ukratko iznio stav zastupnicima na 59. zasjedanju Generalne konferencije na sastanku u Georgia domu u Atlanti. Izjave koje je izvršni odbor prihvatio 23. lipnja predstavljene su informativno.

Adventistička crkva je ponovno potvrdila svoju podršku biblijskom izvještaju o stvaranju, svoje napore da "vodi brigu i čuva djecu i mlade od osoba … čije djelovanje predstavlja bilo koju vrstu zlostavljanja i nasilja protiv njih", i svoje vjerovanje u važnost slobode vjerskog izražavanja, uz ograničenja vlasti isključivo u određenih situacijama.

"Adventisti smatraju da neistinit govor o religiji može biti vrlo nepredvidiv i opasan problem u čitavom svijetu", rekao je Cooper. "Moramo naučiti kako da koristimo slobodu govora kad govorimo o vrijednostima i vjerovanjima drugih ljudi."

Ostala priopćenja Adventističke crkve govore o globalnom siromaštvu i pozivaju na prestanak nasilja nad ženama i djevojkama. Označen kao suputnik priopćenja o sigurnosti djece, stav Crkve u pogledu nasilja nad ženama je namjerno usmjeren prema ženskom spolu jer "svjetske statistike pokazuju da su u svim društvima žene i djevojke česte žrtve nasilja", rekao je Cooper.

Ovo priopćenje usmjereno je na takav način s ciljem da se razumije da je riječ o svjetskom problemu o kojem Adventistička crkva ima jasno stajalište.
Stajalište Crkve u pogledu stvaranja "predstavlja temelj Adventističke crkve za razumijevanje ne samo pitanja podrijetla već i mnogo više od toga", rekao je Cooper.

[Arin Gencer]
http://www.adventisti.info/index.php?itemid=1728
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on sub ruj 25 2010, 15:02

Adventisti iz Loma Linde najdugovječniji


Pripadnici Adventista sedmog dana iz kalifornijskoga grada Loma Linde najdugovječnija su skupina u SAD-u i u prosjeku žive 12 godina dulje od ostalih građana Amerike, čiji je očekivani životni vijek 78 godina. Jedna su od najdugovječnijih skupina na svijetu. Znanstvenici smatraju da stanovnici Loma Linde svoju dugovječnost i dobro zdravlje duguju navikama koje nameće njihova crkva Adventista sedmog dana.
Pripadnicima te crkve zabranjeno je pušiti i piti, a preporučuje se i da jedu vegeterijansku hranu te da izbjegavaju kavu i napitke s kofeinom. Svi redovito idu u crkvu subotom, kada se opuštaju od tjednih poslova i potpuno su posvećeni Bogu. Smatra se da im takav način života pomaže da se lakše nose sa stresom i životnim izazovima. ( T. Rudež)
http://www.jutarnji.hr/dr--christopher-scheitle--okrenuli-ste-leda-bogu--platit-ce-vase-zdravlje----/889488/
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on sub ruj 25 2010, 17:24

Ovo su odnosi adventista sedmog dana s drugim vjerskim zajednicama;

Odnosi s drugim kršćanskim crkvama i vjerskim organizacijama
Da bismo izbjegli nesporazum i trzavice u našim odnosima s drugim kršćanskim crkvama i vjerskim organizacijama, objavljujemo sljedeće smjernice:
1. Odajemo priznanje onim institucijama koje pred ljudima uzdižu Krista kao dio božanskog plana za evangeliziranje svijeta; stoga visoko cijenimo kršćane i kršćanke drugih vjerskih zajednica koji se posvećuju zadobijanju duša za Krista.
2. Kad radom među divizijama dođemo u dodir s drugim kršćanskim društvima i vjerskim tijelima, u svakom trenutku treba preovlađivati duh kršćanske učtivosti, otvorenosti i iskrenosti.
3. Potvrđujemo da se prava religija zasniva na savjesti i osvjedočenju. Stoga trebamo stalno nastojati da ljudi u našu zajednicu ne budu privučeni sebičnim interesima i privremenim prednostima; osim toga, vjernik se treba vezati uz nju samo ako vjeruje i ako je osvjedočen da se tako uspio povezati s Kristom. Ako promjena osvjedočenja navede vjernika naše crkve na zaključak da više nije u skladu s adventističkom vjerom i praksom, smatramo ne samo pravom već i odgovornošću tog vjernika da bez osjećaja srama promjeni vjersku pripadnost u skladu sa svojim vjerovanjem. Očekujemo da druge vjerske zajednice reagiraju istim duhom vjerske slobode.
4. Prije primanja u vjerništvo osoba iz druge vjerske zajednice treba provjeriti da li su kandidati na promjenu vjerske pripadnosti potaknuti svojim vjerskim uvjerenjem i zahvaljujući svojoj osobnoj zajednici s Bogom.
5. Osobu koja je pod stegom u drugoj vjerskoj zajednici zbog jasno utvrđenih nedostataka u kršćanskom moralu ili karakteru, ne treba smatrati podesnom za članstvo u Crkvi adventista sedmog dana dok nema dokaza o pokajanju i promjeni.
6. Zbog svog razumijevanja evanđeoskog naloga Crkva adventista sedmog dana ne može svoju misiju ograničiti na određena geografska područja. Prema Božjoj providnosti i povijesnom razvoju Njegovog djela za ljude, s vremena na vrijeme pojavljivale su se vjerske zajednice i vjerski pokreti koji su trebali posebno naglašavati različite elemente evanđeoske istine. Nastankom adventističkog naroda povjerena nam je zadaća da objavljujemo radosnu vijest o Kristovom dolasku kao bliskom događaju, uz potrebu naviještanja biblijske istine u okviru posebne vijesti o pripremi opisanoj u biblijskim proročanstvima, posebno u Otkrivenju 14,6-14. Ova vijest nalaže naviještanje neprolazne radosne vijesti "svakom narodu i plemenu, jeziku i puku" kako bi je upoznali svi ljudi. Svaka zabrana koja bi ovo svjedočenje ograničila na određena geografska područja stoga postaje umanjivanje evanđeoskog naloga. Crkva adventista sedmog dana također priznaje pravo drugih vjerskih zajednica da djeluju bez geografskih restrikcija.

Ovaj tekst je uzet iz Radnih propisa Generalne konferencije, broj 075.
http://www.adventisti.hr/dokumenti.html
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by bogec on pon lis 11 2010, 23:53

Hm, ja sam nekad bio adventista.
avatar
bogec
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 25
Age : 40
Localisation : zagreb
Registration date : 11.10.2010

Korisnički profil http://aurora-aurea.blog.hr/]

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on ned lis 24 2010, 13:03

bogec je napisao/la:Hm, ja sam nekad bio adventista.
Ja,ja sigurno,samo nikad nisi bio krsten i nemoj tvrditi da ima nekrstenih adventista.
To sto netko posjeti ili neko vrijeme posjecuje neku denominaciju,nedaje mu zapravo deklarirati se njenim clanom,i ja sam bila par puta na misi KC i nisam katolkinja,ovakve su price za one koji ti pojma nemaju o vjeri,i pripadnosti jednoj denominaciji,to pripada prijasnjim rezimima koji su se koristili ovakvim floskulama,a najvise sotoni koji koristi svoje prvo orudje laz.Stoga budi posten prema svojim suvjernicima-neosima i ne govori neistine,i ne postavljaj lazne melove.
Jer sud nebeski je pred svima nama,je si li razmisljao kako bi ovo mogao reci pred Kristom,samo mi jedno nije jasno,kad uzimas euharistiju,mislis li o svojim upisima na forumima,ili mislis da mozes taj cin i s takviom upisima obaviti.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on ned lis 24 2010, 13:05

Zadnja promjena: Dina; sub stu 20 2010, 20:27; ukupno mijenjano 2 put/a.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by καιros on pon stu 08 2010, 21:59


_________________
"Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Is
avatar
καιros
Admin
Admin

Broj postova : 1666
Localisation : u vremenu
Registration date : 21.11.2006

Korisnički profil http:// http://krscanski.motionsforum.com/

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on pet pro 24 2010, 21:22

Jer vam se danas rodi Spas
Luki 2,1-20.
Kralj slave duboko se ponizio da bi uzeo ljudsku prirodu.
Zemaljska zivotna sredina bila Mu je surova i neprivlaèna. Njegova
je slava bila obavijena velom, kako velicanstvenost Njegove
vanjstine ne bi postala predmetom privlacnosti. On je izbjegavao
svako vanjsko razmetanje. Bogatstva, cast ovoga svijeta i
ljudska velicina ne mogu nikada izbaviti dusu od smrti. Isus je
odluco da nikakva primamljivost svjetovne prirode ne treba
pozvati ljude na Njegovu stranu. Jedino ljepota nebeske istine
treba privuci one koji ce Ga slijediti. Mesijin je karakter vec
puno ranije predviðen u prorostvu i On je zelio da Ga ljudi
prihvate na osnovi svjedocanstva Bozje Rijeci.
Anðeli su bili zadivljeni velicanstvenim planom otkupljenja.
Oni su promatrali kako ce Bozji narod prihvatiti Njegova
Sina, odjenutog u ljudsku odjecu. Dosli su u zemlju izabranog
naroda. Drugi su se narodi bavili mitovima i obozavanjem laz
nih bogova. Anðeli su dosli u zemlju u kojoj je bila otkrivena
slava samoga Boga i u kojoj je zasjala svjetlost prorostva. Oni
su nevidljivo dosli u Jeruzalem, onima koji su bili odreðeni da
objaznjavaju svete spise, slugama Bozjeg doma. Veæcje sveceniku
Zahariji, dok je slusio pred oltarom, bila objavljena blizina
Kristova dolaska. Preteca je vec bio roðen, a Njegovo poslanje
potvrðeno cudom i prorocanstvom. Vijest o Njegovu ro-
ðenju i velicanstvenom znacenju Njegove misije sirila se na sve
strane. Ipak, Jeruzalem se nije pripremao da pozdravi dobrodo-
slicom svog Otkupitelja.
http://adventisti.info/knjige/IsusovZ.pdf
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Gost on sub sij 01 2011, 13:18

Isus proplaka

Ovog kvartala cemo svakodnevno proucavati temu koja ne spada samo u moralnu teologiju vec i u socijalnu psihologiju, koja dopire do istine od vaznosti uravnotezenog odnosa izmedju zdravlja,mudrosti,razuma,emocija,odgoja,uciteljstva jer zadire u pitanje etike svakodnevne ekonomije a isto tako i u prakticne probleme poboznosti, ispunjavanja zakona i Bozje ljubavi i odnos prema bliznjemu,razlika u egoizmu i covjekuljublju.

Biblija i ljudske emocije

http://adventisti.info/pouke/1-11.pdf
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on sri stu 16 2011, 18:10

Adventisti ili Subotari
su u pravu što se tiče slavljenja Subote.

U krivu su na primjer u:
uvjetovanje biljne prehrane,
ne-vječnost Ognjenog Jezera.

Zbog biljne prehrane još se mogu izvuči,
ali zbog ne-vječnosti Ognjenog Jezera - ne znam baš!

avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Ruta on sub svi 05 2012, 01:47

Po mom licnonom uvjerenju je Adventisticka crkva neispravna jer za ulazak u njihovu ckrvu je uslov vjerovanje u Ellen White i njena prorocanst,jer kad sam pitala da li mogu da nepriznam Ellen White a da budem registrovani clan Adventistickr crkve dobila sam negativan odgovor.NE
ja licno imam dosta prijatelja medju njima i divni su ljudi i vjernici ali to je sasvim neka druga prica.
avatar
Ruta
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 495
Age : 60
Registration date : 20.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on sub svi 05 2012, 08:30

Ruta je napisao/la:Po mom licnonom uvjerenju je Adventisticka crkva neispravna jer za ulazak u njihovu ckrvu je uslov vjerovanje u Ellen White i njena prorocanst,jer kad sam pitala da li mogu da nepriznam Ellen White a da budem registrovani clan Adventistickr crkve dobila sam negativan odgovor.NE
ja licno imam dosta prijatelja medju njima i divni su ljudi i vjernici ali to je sasvim neka druga prica.

Da!
Ali imaju i negdje zapisano da se sve -i ono od EGW mora preispitati po Bibliji,
ali im je EGW primarna.


Mislim da čak neki traže i da se daje obavezno - desetak prihoda!
Zato su bogati novčano.
Nema milodara.
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on sub svi 05 2012, 08:35

EGW - BIBLIJA1. SVETO PISMO - BOŽJA REČ
« : Rujan 06, 2011, 05:40:34 »
ADVENTISTI SEDMOGA DANA VJERUJU...
-----------------------------------------------------------
SVETO PISMO, STAROG I NOVOG ZAVETA, je pisana Božja Reč dana božanskim nadahnućem preko svetih Božjih ljudi koji su govorili i pisali onako kako ih je pokretao Sveti Duh.
U ovoj Reči Bog je poverio čoveku znanje potrebno za spasenje.

SVETO PISMO JE NEPOGREŠIVO OTKRIVENJE NJEGOVE VOLJE.

Ono je merilo karaktera, ispit iskustva, autoritativni tumač doktrina i pouzdana zabeleška o Božjim delima u istoriji. (Osnovna verovanja, 1)
-------------------------------------------------------------
Više o ovome možete čitati i komentare dati na blogu Svetlost Istine 1. Sveto Pismo - Božja Reč

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18. DAR PROROŠTVA
« : Rujan 06, 2011, 04:11:51 »
ADVENTISTIČKI HRIŠĆANI VERUJU...

Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha.
Ovaj dar je znak prepoznavanja Crkve Ostatka i pokazao se u službi
Ellen G. White.
Kao Gospodnji vesnik,

NJENI SU RUKOPISI STALNI I AUTORITATIVNI IZVOR ISTINE KOJI CRKVI OSIGURAVA UTEHU, VOĐSTVO, POUČAVANJE I POPRAVLJANJE.

Oni, takođe,
NAGLAŠAVAJU DA JE MERILO KOJIM SE MORAJU ISPITATI SVA UČENJA I ISKUSTVA - BIBLIJA. (Osnovana verovanja, 18)
-------------------------------------------------------------Veoma lijepo ispravno naglašeno
od EGW
da je Biblija Zakon.

Znači – na prvom mjestu je Biblija,
te sve što i EGW izjavila je,
treba Bilijom provjeriti.
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on sub svi 05 2012, 12:29

student.stalni je napisao/la:
Da!
Ali imaju i negdje zapisano da se sve -i ono od EGW mora preispitati po Bibliji,
ali im je EGW primarna.


Mislim da čak neki traže i da se daje obavezno - desetak prihoda!
Zato su bogati novčano.
Nema milodara.

Tko kaže da je EGW primarna u odnosu na Bibliju? Što da ti kažem da sam ja osobno adventista, ali mi nikad EGW nije bila važnija od Biblije? Što da ti kažem da je takav stav i u mojoj lokalnoj crkvi, iako je to manja crkva u kojoj ima dosta starijih osoba, dakle i konzervativnija?

Da li ćeš sada promjeniti svoje mišljenje i ispraviti svoj gornji navod.

Spomenuto je i kako je EGW uvjet za krštenje. Opet generaliziranje na osnovu jednog primjera. Znam za lokalne crkve koje krštavaju osobe koje ne vjeruju u EGW kao nadahnutog proroka. Da li ćeš sada Ruta ispraviti svoj zaključak da se ne može odnositi na cjelokupnu adventističku crkvu?

Da li je davanje desetka obavezno u adventističkoj crkvi, prepuštam svakome da sam zaključi na osnovu sljedećih činjenica. Davanje desetka u SDA crkvi je tako uređeno da samo jedna osoba, blagajnik crkve, može imati uvida u to da li netko daje desetak, da li ga daje redovno ili ga uopće ne daje. I on je obavezan čuvati informacije o tome tko daje koliko novca u crkvu. Takve informacije on ne smije okolo iznositi.

Pored toga, iako osoba daje desetak, nitko, ponavljam nitko u crkvi, ne može znati da li ta suma stvarno iznosi deseti dio prihoda. Jer bi u protivnom trebalo donijeti izvještaj o prihodima. A to nisam čuo da se od ikoga tražilo. Nadalje, desetak se daje u posebnu kovertu i predaje zajedno sa ostalim dobrovoljnim darovima. Nigdje nije propisano da se osoba mora potpisati.

Meni sve ovo ne izgleda kao neka obaveza.


Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on sub svi 05 2012, 14:23

Ja nisam Adevntista,
pa kažem ono što čuh od onih koji su tamo.

Jedan jaki A mi je i rekao da daje 10tak.

---------------------

Kad god sam bio na nekim predavanjima od
Adventista,
dijelili su uvijek knjižice od EGW.
Đaba.

Ne Biblijske stihove - nego od EGW!

Tko je primaran?
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on sub svi 05 2012, 15:33

student.stalni je napisao/la:Ja nisam Adevntista,
pa kažem ono što čuh od onih koji su tamo.

Jedan jaki A mi je i rekao da daje 10tak.

---------------------

Kad god sam bio na nekim predavanjima od
Adventista,
dijelili su uvijek knjižice od EGW.
Đaba.

Ne Biblijske stihove - nego od EGW!

Tko je primaran?

Jel ti čitaš što pišeš? Prvo si rekao kako je u SDA crkvi obavezan desetak, a sada priznaješ da si to čuo od JEDNE (brojkom 1) osobe. Bravo!!! Potrebno je uključit, što bi Hercule Poirot rekao, "sive stanice" prije nego se nešto napiše. Pokušaj ponekad.

Kakve veze ima što su se dijelile knjige od EGW sa tvojom tvrdnjom da se u adventističkoj crkvi EGW smatra većom od Biblije? Jel se na tim predavanjima na kojima si navodno bio čitalo iz Biblije? Ako je, a siguran sam da je, kojom logikom si ti onda stigao do zaključka koji si dao. Meni više izgleda da su tvoji zaključci više rezultat tvojih nekih frustracija, nego činjenica.

Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on sub svi 05 2012, 21:55

Maran ata je napisao/la:
Jel ti čitaš što pišeš? Prvo si rekao kako je u SDA crkvi obavezan desetak, a sada priznaješ da si to čuo od JEDNE (brojkom 1) osobe. Bravo!!! Potrebno je uključit, što bi Hercule Poirot rekao, "sive stanice" prije nego se nešto napiše. Pokušaj ponekad.

Kakve veze ima što su se dijelile knjige od EGW sa tvojom tvrdnjom da se u adventističkoj crkvi EGW smatra većom od Biblije? Jel se na tim predavanjima na kojima si navodno bio čitalo iz Biblije? Ako je, a siguran sam da je, kojom logikom si ti onda stigao do zaključka koji si dao. Meni više izgleda da su tvoji zaključci više rezultat tvojih nekih frustracija, nego činjenica.

Čuo od JAKOG Adventiste koji vodi jedan forum.

Kada se na svaki Biblijski stih otvara EGW i ona citira
onda nešto ne štima!?!?!?!?!?
---------------------------------------

Adventisti su u krivu jer tvrde da
Ognjeno Jezero muka nije vječno!
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on ned svi 06 2012, 10:43

student.stalni je napisao/la:

Kada se na svaki Biblijski stih otvara EGW i ona citira
onda nešto ne štima!?!?!?!?!?

Prvo si rekao da je davanje desetka obavezno, generalno, kod adventista. Pa si onda ipak priznao da ti je samo jedna osoba rekla da ona DAJE desetak. Znači od prisile kako si tvrdio u jednoj poruci, u drugoj si priznao da se radi o tome da si čuo od jedne osobe da dobrovoljno daje desetak. I onda ti druge nazivaš lažovima.

Koliko vidim, nadrobio si dosta toga na ovom forumu. Koliko se može vidjeti često su na tvoje tvrdnje biblijskim stihovima odgovarali adventisti. Zapazi, BIBLIJSKIM STIHOVIMA. Sad tvrdiš pored svega toga očitog da ti adventisti umjesto Biblijom citiraju EGW.

Kako možeš tako lagati o nečem tako očitom što svi mogu trenutno provjeriti? Pored tolike duhovne oholosti koju pokazuješ, sad pokazuješ da se ni Boga ne sramiš i ne bojiš.

Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on ned svi 06 2012, 11:11

Maran ata je napisao/la:
student.stalni je napisao/la:

Kada se na svaki Biblijski stih otvara EGW i ona citira
onda nešto ne štima!?!?!?!?!?

Prvo si rekao da je davanje desetka obavezno, generalno, kod adventista. Pa si onda ipak priznao da ti je samo jedna osoba rekla da ona DAJE desetak. Znači od prisile kako si tvrdio u jednoj poruci, u drugoj si priznao da se radi o tome da si čuo od jedne osobe da dobrovoljno daje desetak. I onda ti druge nazivaš lažovima.

Koliko vidim, nadrobio si dosta toga na ovom forumu. Koliko se može vidjeti često su na tvoje tvrdnje biblijskim stihovima odgovarali adventisti. Zapazi, BIBLIJSKIM STIHOVIMA. Sad tvrdiš pored svega toga očitog da ti adventisti umjesto Biblijom citiraju EGW.

Kako možeš tako lagati o nečem tako očitom što svi mogu trenutno provjeriti? Pored tolike duhovne oholosti koju pokazuješ, sad pokazuješ da se ni Boga ne sramiš i ne bojiš.

Ispričavam se što sam govorio o nečemu
u što se nisam sam dovoljno uvjerio,
i što je različito u raznim A Crkvama,
ispričavam se svakome koga sam svojim
neprovjerenim izjavama o 10ku povrijedio.

------------------------------------------------
Za ostalo - što znam po Bibliji - ne ispričavam se.
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by piramida4 on ned svi 06 2012, 11:13

Adventisti su u krivu
jer tvrde da Ognjeno Jezero
i muke nisu vječne.
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on pon svi 07 2012, 14:50

student.stalni je napisao/la:
Ispričavam se što sam govorio o nečemu
u što se nisam sam dovoljno uvjerio,
i što je različito u raznim A Crkvama,
ispričavam se svakome koga sam svojim
neprovjerenim izjavama o 10ku povrijedio.

Pohvalno je ovo gore. Što se tiče učenja o vječnom mučenju, o tome možemo na drugoj temi vidjeti što Biblija doista uči.

Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by sivko5 on pon svi 07 2012, 16:48

student.stalni je napisao/la:
Maran ata je napisao/la:
student.stalni je napisao/la:

Kada se na svaki Biblijski stih otvara EGW i ona citira
onda nešto ne štima!?!?!?!?!?

Prvo si rekao da je davanje desetka obavezno, generalno, kod adventista. Pa si onda ipak priznao da ti je samo jedna osoba rekla da ona DAJE desetak. Znači od prisile kako si tvrdio u jednoj poruci, u drugoj si priznao da se radi o tome da si čuo od jedne osobe da dobrovoljno daje desetak. I onda ti druge nazivaš lažovima.

Koliko vidim, nadrobio si dosta toga na ovom forumu. Koliko se može vidjeti često su na tvoje tvrdnje biblijskim stihovima odgovarali adventisti. Zapazi, BIBLIJSKIM STIHOVIMA. Sad tvrdiš pored svega toga očitog da ti adventisti umjesto Biblijom citiraju EGW.

Kako možeš tako lagati o nečem tako očitom što svi mogu trenutno provjeriti? Pored tolike duhovne oholosti koju pokazuješ, sad pokazuješ da se ni Boga ne sramiš i ne bojiš.

Ispričavam se što sam govorio o nečemu
u što se nisam sam dovoljno uvjerio,
i što je različito u raznim A Crkvama,
ispričavam se svakome koga sam svojim
neprovjerenim izjavama o 10ku povrijedio.

------------------------------------------------
Za ostalo - što znam po Bibliji - ne ispričavam se.
Adventisti i te kako uče da je davanje desetka poželjno, i pri tome se referiraju na Stari zavjet. Studente, nemaš se što zbog toga ispričavati. Kao što je istina i to da itekako promiču (nebiblijska) učenja E.White. Poneki od njihovih glavnih stupova teologije počivaju ne na biblijskim temeljima nego na biblijskoj interpretaciji E.White.
avatar
sivko5
Super Mod
Super Mod

Broj postova : 220
Age : 54
Registration date : 13.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on uto svi 08 2012, 12:38

brat je napisao/la:
Adventisti i te kako uče da je davanje desetka poželjno, i pri tome se referiraju na Stari zavjet. Studente, nemaš se što zbog toga ispričavati. Kao što je istina i to da itekako promiču (nebiblijska) učenja E.White. Poneki od njihovih glavnih stupova teologije počivaju ne na biblijskim temeljima nego na biblijskoj interpretaciji E.White.

Ti baš nisi pratio zadnje poruke u ovoj raspravi. Uopće nije pitanje da li adventisti daju desetak. Da, uče da Biblija govori o davanju desetka. Ali riječ je bila da li je obaveno. I o tome da su se eto zbog desetka obogatili. Što god to značilo.

Isto tako nije bila riječ o tome da li adventistička crkva vjeruje u nadahnutost EGW i da li imaju, prodaju i poklanjaju njene knjige. Riječ je bila o optužbi da adventisti umjesto Biblijom svoja vjerovanja potkrepljuju knjigama EGW.

Drugi put se malo bolje informiraj. Ispast će bolje.

I za tvoju upućenost, nijedno od adventističkih glavnih učenja se ne bazira na EGW nego na Bibliji.

Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by sivko5 on uto svi 08 2012, 14:06

Maran ata je napisao/la:
brat je napisao/la:
Adventisti i te kako uče da je davanje desetka poželjno, i pri tome se referiraju na Stari zavjet. Studente, nemaš se što zbog toga ispričavati. Kao što je istina i to da itekako promiču (nebiblijska) učenja E.White. Poneki od njihovih glavnih stupova teologije počivaju ne na biblijskim temeljima nego na biblijskoj interpretaciji E.White.

Ti baš nisi pratio zadnje poruke u ovoj raspravi. Uopće nije pitanje da li adventisti daju desetak. Da, uče da Biblija govori o davanju desetka. Ali riječ je bila da li je obaveno. I o tome da su se eto zbog desetka obogatili. Što god to značilo.

Isto tako nije bila riječ o tome da li adventistička crkva vjeruje u nadahnutost EGW i da li imaju, prodaju i poklanjaju njene knjige. Riječ je bila o optužbi da adventisti umjesto Biblijom svoja vjerovanja potkrepljuju knjigama EGW.

Drugi put se malo bolje informiraj. Ispast će bolje.

I za tvoju upućenost, nijedno od adventističkih glavnih učenja se ne bazira na EGW nego na Bibliji.
“Nije li uzvišena pomisao to da knjige Spirit of Prophecy (Duh proročanstva) na policama u tvom domu sadrže Božja otkrivenja?” (Prophetic Guidance, pitanja uz pouku br. 4). “Božansko nadahnuće [Biblije i spisa Ellene White] jednako je u oba slučaja; ali onaj plod koji nadahnuće postiže u svakom od tih slučajeva treba poslužiti drugačijoj svrsi ili djelovanju ... Sveti Duh koji je nadahnuo Mojsija, Pavla i Ivana, nadahnuo je i Sestru White” (The Spirit of Prophecy Treasure Chest, str. 30). “Po Božjem proviđenju Elleni G. White bila je dana uloga proročkog vjesnika narodu adventa. Vizije koje su joj davane noću bile su proročki snovi, božanski nadahnuti i slične naravi onima što su u staro doba dolazili prorocima” (Isto, str. 29).

: ‘Premalo se pozornosti poklanja Bibliji pa je Gospodin dao manje svjetlo [Ellenu White] da muškarce i žene vodi k Većem svjetlu’ ” (Colporteur Ministry, str. 125).

“Mi vjerujemo da svaki vjernik treba vjerno slijediti te poruke. Treba ih čitati i proučavati uz Bibliju i vezano s njom. Oni bacaju zasljepljujuće svjetlo na Sveti zapis” (Prophetic Guidance, pouka 16, str. 60).

... ‘Oko sredine veljače 1845. godine ... (pismo Ellene White od 13. srpnja 1847., Record Book I, str. 2) Elleni Harmon je u Exteru, Maine, prikazan ‘Isus kako ustaje sa svog posredničkog prijestolja te kao Ženik odlazi u Najsvetije kako bi primio svoje kraljevstvo’ ... Izdanje od 14. ožujka, koje se odnosi na 15. veljaču, donosi drugo saopćenje Ellene Harmon u kojem je izneseno njezino gledište u pogledu Kristove službe u nebeskom svetištu, kakvo joj je bilo dano ‘u istom mjesecu prije godinu dana. Vidjeh Oca kako ustaje s prijestolja te u plamenoj kočiji odlazi u Svetinju nad svetinjama, iza zastora, i sjeda ... I vidjeh kočiju zaodjenutu oblacima, s kotačima poput usplamtjelog ognja. Anđeli su okruživali kočiju dok je prilazila mjestu na kojem se nalazio Isus; On je ušao u nju te je odvezen do Najsvetijeg, gdje je već sjedio Otac. Tada promatrah Isusa kako pred Ocem stoji kao veliki velikosvećenik’ ” (Messenger to the Remnant, str. 36-37).

_______________________________________________________________________

Što ono reče o E.W.???I da se nijedno učenje adventista ne bazira na njenim spisima ili objavama?
avatar
sivko5
Super Mod
Super Mod

Broj postova : 220
Age : 54
Registration date : 13.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Maran ata on uto svi 08 2012, 19:21

brat je napisao/la:
Što ono reče o E.W.???I da se nijedno učenje adventista ne bazira na njenim spisima ili objavama?

Tako je, baš sam to napisao. Vidiš kako ti možeš i pravilno pročitati tuđe poruke kad se potrudiš. I šta iz ovog tvog copy/paste dijela poruke sa drugih sajtova negira ono što sam ja rekao? To što je ona imala poruke koje se podudaraju sa učenjima SDA crkve ništa ne govori o tome koji je temelj učenja adventističke crkve.

I dalje tvrdim da se sva učenja adventista baziraju isključivo na Bibliji. Kad bi bilo drugačije, onda bi tebi i sličnima bio olakšan posao. Uzeli biste npr. knjigu "Što adventisti vjeruju" i tamo od 27 osnovnih učenja barem nekoliko u kojima se kao temelj takvog vjerovanja ne navodi nijedan biblijski stih nego isključivo poruke EGW.

I suvremeni adventistički teolozi i pisci iznose poruke koje su u skladu sa adventističkim učenjem. Pa ne možeš reći da se adventističko učenje temelji na njihovim porukama. Bitno je zašto vjeruješ to što vjeruješ. Zbog nekog autora, zbog svećenika ili zato što si našao da Biblija tako uči.

Maran ata
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 37
Age : 43
Registration date : 05.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kršćanska Adventistička Crkva

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 8 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.