Vijesti iz katolicke crkve!

Go down

Vijesti iz katolicke crkve!

Postaj by καιros on ned stu 16 2014, 11:55

Papa opet šokirao vjernike: Za božićni koncert u Vatikanu izabrao punk legendu!
aktualnosti, zanimljivosti
A+A-SHARE ON EMAILEMAILSHARE ON PRINTPRINT
Papa Franjo ne prestaje šokirati konzervativne, a ugodno iznenađivati liberalnije katoličke i društvene krugove. Ovoga puta vjernike je zatekao odabirom pjevačke zvijezde koja bi trebala nastupiti na ovogodišnjem tradicionalnom božićnom koncertu u Vatikanu, piše Večernji.hr.

Umjesto razvikanim pop ili opernim divama, što bi očekivali mnogi, papa je poziv uputio američkoj punk legendi Patti Smith!

Odluka je donesena u tijeku žestoke polemike koja se vodi povodom koncerta kojeg američka pjevačica treba održati 9. prosinca u Bazilici San Giovani Majore u Napulju. Jedno katoličko udruženje žestoko se protivi tom "bogohulnom" događaju te zahtijeva da se on ukine. Dok su talijanski vjernici konsternirani pozivom, mediji podsjećaju da se vjerski poglavar prošle godine na Trgu svetog Petra susreo s ''kumom punka'' koja je tada izrazila želju da mu službeno zapjeva. Sudeći po svemu, papi se inicijativa svidjela pa je za nastup koji će se održati 13. prosinca odabrao Smith i časnu sestru Cristinu, ovogodišnju pobijednicu talijanske verzije reality showa ''The Voice''.

http://www.samopismo.net/2014/11/papa-opet-sokirao-vjernike-za-bozicni.html

_________________
"Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Is
avatar
καιros
Admin
Admin

Broj postova : 1666
Localisation : u vremenu
Registration date : 21.11.2006

Korisnički profil http:// http://krscanski.motionsforum.com/

[Vrh] Go down

Re: Vijesti iz katolicke crkve!

Postaj by tripo 41 on ned stu 16 2014, 19:14

http://www.intermagazin.rs/papa-odlutao-sef-vatikana-za-pravoslavnu-crkvu-kazao-da-je-bolesna/

Uoči svoje posete Fanaru (četvrt u Istanbulu, gde se nalazi Carigradska patrijaršija), šef Vatikana je uputio drsku izjavu na adresu Pravoslavne Crkve. Prema mišljenju glavnog jeretika Pravoslavna Crkva je … „bolesna“ [1]!

Mitropolit Grčke Crkve, kog su obavestili o papinoj izjavi, žalosno je odmahnu glavom i rekao: „stvar je bez presedana, papa Francisko šalje svoju poruku, a krajem novembra će posetiti, prema njegovom mišljenju, zahvaćenu bolešću Pravoslavnu Konstantinopoljsku Crkvu i u tom slučaju, cilj produžetka programa njegovih prethodnika je da pokaže svoju zabrinutost za njeno lečenje … „?

Njen tretman, u skaldu sa papinim mišljenjem, je priznanje njegovog primata, uz odgovarajuće analogično priznavanje sličnog prvenstva Carigradske Patrijaršije u Pravoslavnoj Crkvi.

Poruku Fanaru papa je odaslao 5. novembra za vreme generalne-audijencije-katiheze (pastirska propoved prim. aut.) u sredu, koju je održao na Trgu Svetog Petra u prisustvu hiljadu njegovih vernika. Između ostalog rekao je sledeće:

„Crkva je nezdrava, kad vernici, sveštenstvo i đakoni nemaju jedinstvo sa svojim episkopom. Crkva, koja nije povezana sa Episkopom (biskupom), je jedna morbidna Crkva. (Ovo treba podvući – autor). Isus je želeo takvo jedinstvo svih vernika sa Episkopom. To isto važi i za sveštenika i đakona. Svako treba da ima svest da je Episkop postavljen kao vidljiva veza svakoga sa Crkvom, a Crkva sa Apostolima i sa drugim opštinama, koje su takođe povezane sa Episkopima i sa papom u Jednu, Jedinstvenu Crkvu, koja je naša jerarhijska Sveta Majka Crkva“.

Treba napomenuti da u skladu sa papinim stavovima, izraz „jerarhijska“ ima sledeće značenje: vernici i niže sveštenstvo je u vezi sa episkopima, a oni sa papom.

tripo 41
Mod
Mod

Broj postova : 543
Age : 42
Localisation : Uz Savu
Registration date : 04.08.2009

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.