Otkrivenje 1,1-2 (2 dio)

Go down

Otkrivenje 1,1-2 (2 dio)

Postaj by marijofilo on ned svi 27 2012, 01:43

Otkrivenje Isusa Krista koje mu (Isusu) dade Bog da pokaže slugama svojim (to je Ivan) šta se ima uskoro dogoditi. I on (Isus) to pokaza znacima po svom anđelu kojega posla svome sluzi Ivanu.
Želim vam pisati o ovom : “šta se ima uskoro dogoditi”!!! “jer je vrijeme blizu”!!!
U Otkrivenju 4,1 stoji: Uziđi ovamo da ti pokažem što se ima dogoditi poslije ovoga!
I o ovome vam želim pisati!
To je kao jedan pogled sa jedne visoke točke. Zamislite da živite u jednoj visokoj zgradi sa tornjem i kada ste skroz gore na tornju na najvišoj točki i gledate na sjever onda vidite jedan grad na sjeveru i kada poslije idete prema istoku onda vidite gradove na istoku ali grad koji je na sjeveru ostaju tu. I dok promate gradove na istoku onda su tu već i gradovi na jugu. Ali ove gradove vidim tek kada odem prema jugu. Poslije kada gledam prema zapadu , vidim gradove na zapadu. Vidite li da vam uvijek govorim: poslije sam video, poslije sam vidio, ali sve je bilo tu u isto vrijeme. To se nije događalo poslije. To je povijest: poslije se ovo dogodilo i poslije se to dogodilo.
Ali Ivan govori o onom što vidi i što čuje i to što se uskoro ima dogoditi. Uskoro i u blizini!!! To nisu momenti u vremenu već je to kvalitet!
Jedan lijep primjer možemo pročitati u Filipljanjima 4,6: Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti! Vidite li ovo? Gospodin je blizu, on je tu za vas, on je skroz blizu, on je otvoren za vašu molitvu! Blizu i uskoro, i to je kvalitet!
N.p.r: Jedna babica zna šta se uskoro mora dogoditi, i onda kaže: Plod je sazreo! Ovo uskoro već je u pogonu dok se žena sa porodom priprema. I ovo nije strana slika šta ovdje spominjem jer to nalazite i u Izaiji 66,9: Zar bih ja otvorio krilo materino a da ono nerodi? Govori Jahve. Zar bi ja koji dajem rađanje, zatvorio maternicu? Kaže Bog tvoj,
I to je ovo “uskoro”! I ovo uskoro nije kroz mnogo godina ili desetljeća. Ali to je od kada je Ivan Krstitelj govorio između ostalog u Mateju 3,2: Obratite se, jer je blizu kraljevstvo nebesko! Ili u Mateju 4,17 gdje Isus kaže: Obratite se, jer je blizu kraljestvo nebesko!
Ustanite, postanite svjetlo, slava Gospodnja je nad vama! To je Otkrivenje Isusa Krista.
I u Mateju 10,7 stoji još jednom: Blizu je kraljestvo nebesko! Liječite bolesnike, izgonite zle duhove! Otkrivenje Isusa Krista, kada smo aktivni, u ovom svijetu u našem vremenu!
I to možemo ako se Bogu okrenemo svaki put na novo.Bože pomoć!
Spasenje je vrlo blizu. Pobjeda je tu! I iskoristi vrijeme kroz snagu rijeći Božje i svoga sina u nama otkrivati? Bog to želi!!! Želite li vi??
U Psalmu 102,15 stoji: stani, smiluj se Sionu. Jer milo je slugama tvojim kamenje njegovo, žale ruševine njegove. Izajia 61,4: Oni će nanovo dići drevne razvaline, sazdati opet mjesta poharana, ruševine prošlih pokoljenja.
Znaći ako mi postanemo aktivni i imamo milosti onda će nam Bog dati svoju snagu.
I “blizu” je sad! Sudjeluj, sa Otkrivenjem Isusa Krista!
Još jednom: šta se ima uskoro dogoditi. O ovome bi želio još jednom pisati.
Nama se pokaziva šta se ima uskoro dogoditi. Znaći niti jedan razvoj nije slučajan ili ovisan o pristanku bilo koje svjetske sile. Jedna babica točno zna što se mora dogoditi . Tu se nemože ništa izmjenuti! I tako isto Otac određuje točno što se mora dogoditi kada on svoj plan spasenja preko jednog anđela Ivanu pokaziva. Protiv toga nemože protivnik Boga ništa promjenuti. Pa niti jedan dan. Sve što će se dogoditi, događa se pod potpunoj kontroli Oca svjetlosti. Otkrivenje plana spasenja od Isusa Krista u ovom svijetu ide dalje točno onako kako Bog želi.
Imam još jedan tekst Rimljanima 8,19i22: Ta cjelokupno stvorenje ustrajano išćekuje ovo objavljivanje sinova Božjih.(sinovi Božji su oni koji u snazi Duha Božjega donode spasenje i oslobođenje ) 22 Uistinu znamo da sva stvorenja zajedno uzdišu i da se sva skupa nalaze u porođajnim mukama sve dosad. Već sam vam pisao da Bog daje spasenje!
I šta se ima uskoro dogoditi. I on to pokaza znacima po svom anđelu kojega posla svome sluzi Ivanu. Vidite li ovo? Ivan je bio otvoren za ono što će mu Duh Sveti reći. Ivan je bio otvoren za rijeć Božju. Nikakav razvoj vremena, nikakva ekonomska kriza, nikakav čovjek bezakonja već jedan anđeo Boga daje točnu informaciju. Ponavljam: ništa u ovom svijetu nas nemože informirati o tome šta će se dogoditi sa svjetom. Kakav će biti kraj vremena, itd.itd. On je poslao anđela svom slugi Ivanu da njemu na ovaj naćin pokaže šta se ima uskoro dogoditi.
I sad dolazi nešto važno!!! I ovaj Ivan, stoji u stihu 2, je svjedočio rijeć Božju i svjedočanstvo Isusa Krista i sve što je vidio. I ponavljam: ovaj Ivan je svjedočio o tri stvari. Prvo: o rijeći Božju, dva: o svjedočanstvu Isusa Krista i treće: o svemu što je vidio. To je znaći Božje - rijeć Božja. Svjedočanstvo Isusa, to se odnosi na njegovog sina. I što je vidio od Otkrivenja Boga to je posao Svetog Duha. I na temelju tih tri stvari je cijelo Otkrivenje Isusa Krista tada i sada! Temelji se na rijeću Božjoj, na svjedočanstvu Isusa i na tom što nam Sveti Duh otkriva. Vidite li? Ako ste otvoreni za ove tri stvari onda vi možete otkrivati život Isusa, tako da ste vi u ovom svijetu da njega slavite. Da se u vama sa čuđenjem vidi tko je Isus.
Rijeć Božja i svjedočanstvo Isusa o tome je Ivan svjedočio. Rijeć Boga i svjedočanstvo Isusa. I sa dva svjedoka je jedna stvar čvrsta. Kroz Rijeć i Duh. Poslije u Otkrivenju vratiti ćemo se unazad, da vidite da su na temelju dva svjedoka događanja u Otkrivenju sigurna. Na temelju Rijeći Božje i Svetog Duha. Znate li da je rijeć sama teologija ili neki pogled i da to nema snagu!! Samo Duh, to je duhovnost ili okultismus, to ima snagu ali negativnu. Ali Rijeć i Duh zajedno nosi plod i to je snaga kraljestva i o tome je Ivan svjedočio. Rijeć Božja i svjedočanstvo Isusa. Rijeć Oca i svjedočanstvo Isusa , njegovog sina, onako kako je on snagu Svetog Duha otkrivao. Dali znate?
Hebrejima 1,14: Zar nisu svi službujući duhovi što se običavaju slati da služe onima koji imaju baštiniti spasenje.
Ljudi, cijelo Otkrivenje može se sažeti sa dvije rijeći: baštiniti spasenje. I tko će baštiniti spasenje? Oni koji u Isusa Krista vjeruju!!! I njega prihvačaju kao Gospodina!!! To je Hebrejima 1,14.
Znaći Otkrivenje koje slijedi nije pogled jednog evangelista, jednog apostola ili jednog proroka ili teologa ili što već… Što sada slijedi je jedna poruka Boga, direktno od Boga bez ikakvog ljudskog miješanja. Ova poruka nije samo racionalno teološka rasprava, o kraju vremena već je to poruka koja služi za spasenje. Jedna poruka koja će imati praktični efekt i zbog toga su mnogi bili ljubomorni i želili su saznati o kojem li se vremenu radi. I kušali su anđele da nešto vide od tome.
Da se naša srca tješe i očvrste u svakom dobrom djelu i rijeći. Otkrivenje, to je jedna poruka koja nas sve uključuje i koristi kod dovršetka otkupljenja svijeta i proslavljenja sina Božjeg. Ovo ću ponoviti još jednom. Otkrivenje je jedna poruka koja nas sve uključuje i koristi kod dovršetka otkupljenja svijeta i proslavljenja sina Božjeg!!!
Na kraju bi se želio moliti da se vi možete za Boga otvoriti.Da vi i ja, da mi, naše SRCE za Boga otvoriti možemo i da Bog sa svojom rijeću i duhom u nama svoj posao odraditi može.
Oče molim te da nas ispunitiš sa svojom rijeću i svojim duhom tako da snagu tvoga kraljestva može pustiti korijen i nositi plod u našem životu i da nas ti na ovaj naćin izliječiš i blagosloviš da budemo blagoslov u ovom vremenu. Oče molim te da tako tvoj plan možemo živjeti u ovom vremenu na ovom svijetu da u tvoje kraljestvo dovedemo ljude za tvoju slavu. Amen

marijofilo
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 9
Age : 36
Registration date : 16.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1-2 (2 dio)

Postaj by piramida4 on ned kol 05 2012, 17:34

Otkrivenje 1,1
Otkrivenje Isusa Krista:
OTKRIVENJE ISUSA KRISTA
njemu ga dade Bog
BOG IMA OTKRVENJE - OTKRIVENJE JE OD BOGA OCA JAHVE
BOG JAHVE DAJE OTKRIVENJE ISUSU
ISUS NEMA ODUVIJEK OTKRIVENJE
ZAŠTO NEMA ISUS ODUVIJEK OTKRIVENJE?
ZATO JER NIJE BOG I NE ZNA BUDUĆNOST.
KAO ŠTO SIN SAM KAŽE - O TOM DANU ZNA SAMO BOG JAHVE
ZNAČI - ISUS NEMA SVA SAZNANJA -JER NIJE BOG
da on pokaže slugama svojim ono što se ima dogoditi ubrzo. I on to označi poslavši svog anđela sluzi svomu Ivanu

avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1-2 (2 dio)

Postaj by ispravka on sri stu 13 2013, 11:23

i sad,može li Bog koji je duh da umre na krstu i da prolije krv? a on je obećao biti spasiteljem. i da će doći da nas spasi. sad na krstu se to zbilo kroz telo.u Hristu je bio Otac,on nas je otkupio za sinove i to što nas je otkupljivalo je nazvano sin Božji. toliko možemo razumeti? možemo li razumeti,kako po isaiji 9.je on detić ili sin koji se ima roditi ima nazvati Bog večni,Otac silni? Bog sa nama ,Emanuilo? možemo li uzeti spašenje u jedinom imenu datom za spas pod nebom ,Jehošua-Isus?

ispravka
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 15
Age : 61
Registration date : 05.11.2013

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1-2 (2 dio)

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.