Otkrivenje 1,1 (1.dio) nastavak..

Go down

Otkrivenje 1,1 (1.dio) nastavak..

Postaj by marijofilo on čet svi 24 2012, 02:27

Ako Rijeć u vama živi, onda ćete to saznati. Sad bi želio to dalje razraditi. Više Rijeći, više Božiji Duh može djelovati, više snage ćete primiti,više nade ćete primiti i više pobjede. To su i sve Biblijski tekstovi koje ću navesti. I zadnje je, što se više Duh Božiji u tebi može otkrivati, više vas Sveti Duh može posjetiti na sve što vas je Isus ućio u njegovoj rijeći. O životu i izobilju. I onda će se ovaj život i izobilje, postati život u pobjedi. I to je Otkrivenje. Otkrivenje Isusa Krista u nama. U našoj slabosti njegova snaga. Krist u vama. Nada u slavi. To ćitamo u Kološanima 1,27 i 28: Krist u vama, nada slave. I u 1.Timoteju 1,1 stoji: Isus Krist naša nada. I druga pripomena koju želim navesti kod Otkrivenja 1,1 je da se Isus otkriva u nama kroz stotine godina. Njegovo spasenje na Golgoti, njegova rijeć koja je živa i djelujuća i oštrija od svakog dvosjeklog mača. To će u nama živjeti. To možete pročitati u Hebrejima 4,12. I njegovo iscjeljenje će se dokazati kroz vas. Jer u Izaiji 53,5 stoji: njegove nas rane iscjeliše. Vidite li, to je sve Otkrivenje Isusa. I želio bi još dva teksta navesti:
Izaija 61,1-3: (ovo je jedan jasan tekst koji govori o Otkrivenju Isusa Krista kroz snagu Duha Svetoga)tu stoji: Duh Jahve Gospoda na meni je (ne zato što sam mnogo studirao ili zato što sam ovako nadaren, NE) Još jednom ću proćitati: Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza. Zašto nas je pomazao? Zato što smo za to molili! Molite i dati će vam se Luka 11,11.Koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetoga, onima koji ga mole!<<
Dalje stoji u Izaiji: Posla me da radosnu vijest donesem ubogima.( I to je Otkrivenje Isusa Krista. Ako nosimo njegovu veselu poruku.) Dalje stoji: da iscjelim srca slomljenja. (da tješimo, da uzimamo u zagrljaj, da nudimo nadu.) Slijedeći zadatak: da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima.
Vratit ću se na knjigu Otkrivenja i kada to ućinimo onda otkrivamo biće Isusa Krista kroz naš život. Izaija 61,1-3. I sada Otkrivenje Krista, jer se i Krist u nama otkriva. To je njegovo pomazenje koje nam daje snagu i autoritet. Već sam pisao Izaija 61,1-3 ali i 2.Solunjanima 2,16 tu stoji: Sam naš Gospodin Isus Krist i Bog, Otac naš, koji nas je ljubio i po milosti nam dao vječnu utjehu i dobru nadu 17 neka utješi srca vaša i učvrsti ih u svakom dobrom djelu i rijeći. To je Otkrivenje! Kad se to događa kroz mene ka vama i kroz vas ka meni. Otkrivenje utjehe! Na temelju činjenice da je on Gospodin Isus Krist, naš Gospodin koji nama daje autoritet nad djelima tame, moći, nad demonima. Naš Gospodin Isus Krist koji me je spasio, koji me je pomazao. Ovaj Gospodin Isus Krist otkriva se u nama kad mi dajemo otjehu ljudima. I znate li gdje se Isus Krist još otkriva?
Slijedeći tekst je Galaćanima 5,22: Plod Duha su: ljubav, radost,mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, uzdržljivost. I ako se ove stvari u nama otkrivaju onda ne ostajemo bez rada i ploda. Jedan plod od mene u mojoj ženi je uvijek posljedica zajedništva, tjelesno duševno ili duhovno. Kada dođe beba onda je to posljedica tjelesnog zajedništva. Ako dolaze dobre misli zbog jednog razgovora između mene i moje žene onda je i to plod duše. Ali Plod Duha , ovaj plod postoji jer naš Duh ima zajedništvo sa Božijim Duhom. I to je ljubav. Ljudi to nije erotika kako mi to inače u našoj kulturi vidimo, već je to bezuvjetna ljubav. U grčkom jeziku stoji “Agape” bezuvjetna ljubav. I ako se ova ljubav oblikuje u našem srcu onda se i Isus oblikuje u nama. I to je Otkrivenje Isusa Krista, jedan dio Otkrivenja Isusa Krista u nama, u ovom vremenu. I onda ima radosti bez obzira na trauma. Onda ima mira, mira koji proilazi svaki razum. I ovaj mir vlada u našim srcima.
Imam još par tekstova koje bi vam naveo da pokrenem vaše misli sa Božjom rijeću.Efežanima 1,15 i 17: Zato i ja, čuvši za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i za vašu ljubav prema svim svetima, bez prestanka zahvaljujem za vas i sječam vas se u svojim molitvama. I sada dolazi nešto važno: da vam Bog našega Gospodina Isusa Krista, Otac slave. Vidite li ovo: Otac slave , dadne duha mudrosti i otkrivenja. I to nije poslije tisuće godina da će se to još dogoditi. To je sad! Otkada je napisano. U Efežanima i za Efežane. Duh mudrosti i otkrivenja u spoznaji njega. I to nije teološki i racionalno. Kao što sam ja znao što je jedina utjeha u životu i smrti das am vlasništvo Isusa Krista. Nego to je spoznaja u srcu! Smio bi reći da svoju ženu dobro poznajem, više nego jedan drugi čovjek jer sa njom imam odnos. Ali ne zato što sam studirao biologiju, i znam kako je biološki povezana. Tako se nemože ni Bog upoznati kroz teologiju i teološke spoznaje.
Spoznaja je plod onoga što Bog kaže: ja imam sličnost sa tobom, ja mogu sa tobom razgovarati, ti me razumiješ, j ate uzimam u svoj zagrljaj, j ate jačam sa svojom desnicom. I to daje plod. Prosvjetljene oči srca ćeš imati. To stoji u Efežanima 1,18.
I znate što? To ćete primjetiti. To je jedan “aha” doživljaj. Aaaa sada razumijem! Sada vidim jasno. Sada imam ponovo hrabrost, sada imam ponovo povjerenje. Prosvjetljene oći srca da znate. U normalnom svijetu je obrnuto gdje psihijatar meni govori i govori i govori mom umu i daje mi svoje antidepresive i onda bi nešto trebao saznati u svom srcu? Ali to ostaje hladno i depresivno.
Kroz Božjeg Duha dobivamo prosvljetljene oći našeg srca da saznamo. I šta ćemo onda saznati? Da uvidimo koliku nadu pruža njegov poziv, koliko bogatstvo slave krije njegova baština i koliko je u nama koji vjerujemo izvaredno velika njegova snaga. I to se događa sada! Ovdje za ovim stolom gdje sjedim i vama pišem! To se događa u vašem krevetu kada se Bogu molite. To se događa za volanom u vašem autu kad Boga molite.
Dragi ljudi, šta je onda tajna ovog otkrivenja? To ću vam sad napisati.
To je pokajati se! Vjerovatno sada kažete da ste to već davno napravili ili kažete da je to tako stara rijeć. Pokajanje je da se otvorite za svjetlo! I to je vaše duhovno disanje za svaki dan. Bez disanja moje tijelo nemože živjeti a bez duhovnog disanja moj duh nemože biti otvoren za Božjeg Duha. Za njegovu svjetlost i njegovu snagu. Pokajte se!
To ćete naći u Hebrejima 6,3:
Nastavak slijedi….

marijofilo
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 9
Age : 36
Registration date : 16.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1 (1.dio) nastavak..

Postaj by piramida4 on čet svi 24 2012, 07:50

OTKRIVENJE 1,1
Otkrivenje Isusa Krista:
njemu ga dade Bog

Tko je dao Otkrivenje Isusu?
Otkrivenje je Od Boga Oca Jahve
te je Bog Otac Jahve
dao Otkrivenje
svome Sinu Isusu.

Zašto mu je dao Otkrivenje?
Pa zato jer Isus ne zna budućnost,
a Otac Bog Jedini mu čini čast
i daje mu - Sinu - svoje Božje Otkrivenje.

Znači - Otkrivenje je Od Boga Oca Jahve.
da on
(On = Isus)

pokaže slugama svojim ono što se ima dogoditi ubrzo.
I on
(On = Isus)

to označi poslavši svog anđela sluzi svomu Ivanu
avatar
piramida4
senior
senior

Broj postova : 714
Age : 58
Localisation : Zg-Pu
Registration date : 14.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1 (1.dio) nastavak..

Postaj by Gamalilo on pon svi 28 2012, 18:31

marijofilo je napisao/la:Ako Rijeć u vama živi, onda ćete ..................
Brate Marijo, da li ova tumačenja ili predstavljanja stihova iz Otkrivenja ima neku svrhu za nas ostale forumaše? Ili možda ti imaš neku poruku za nas? Ili je nešto treće ili četvrto u pitanju?
Hvala

Gamalilo
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 5
Age : 60
Registration date : 05.05.2012

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Otkrivenje 1,1 (1.dio) nastavak..

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.