Otkrivenje Isusa Krista (tri molitve)

Go down

Otkrivenje Isusa Krista (tri molitve)

Postaj by marijofilo on pet svi 11 2012, 19:29

Naveo bi vam 3 molitve. To su tri molitve temeljene na proročanstvu Isusa Krista.
1. Luka 11,9-14: I ja vam velim: ustrajno molite, i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvoriti će vam se! Jer svatko ko moli , prima; tko traži, nalazi, a otvara se onome ko kuca. A tko bi od vas, koji je otac, ako bi ga sin zamolio kruha, pružio mu kamen? Ili ako bi ga zamolio ribu, pružio mu mjesto ribe zmiju. Dakle: ako vi, premda ste zli, možete davati svojoj djeci dobre darove, koliko će više Otac nebeski dati DUHA SVETOGA onima koji ga mole!
Vidite li ovo, mi možemo moliti i onda primiti Duha Božjega, njegovu snagu, njegovu svjetlost, njegovu ljubav, negovo vodstvo i šta još već…
2. Ivan 7,37:U posljednji dan, glavni dan blagdana, Isus je stajao i vikao: Ako je tko žedan, neka dođe k meni; i neka pije tko vjeruje u mene. Kako veli Pismo; Iz njegove će nutrine poteći potoci žive vode. To reće za Duha kojeg su imali primiti oni koji vjeruju u njega.
“U posljednji dan, glavni dan blagdana”, ovo nije napisano tek tako! U ovaj dan su svi prodavaći vode rasprodani. I ako neko tada vikne sa jakim glasom: Ako je netko žedan, neka dođe meni i pije, onda će masa ljudi doći i pomisliti šta se to tamo događa. I sa ovom slikom je Isus nastavio: Neka dođe meni i neka pije. Ko u mene vjeruje, i kako je Pismo reklo, iz njegove će nutrine poteći potoci žive vode.Ovo je rekao za Duha kojeg su trebali primiti koji su u njega vjerovali.
“Potoci žive vode” , ako za to molimo, ako molimo za Duha Svetoga, onda će Bog to uslišiti.
Posljednji tekst, od ova tri teksta je Ivan 14 gdje Gospodin nešto jako lijepo kaže o svojoj rijeći: Ivan 14,25 Ovo sam vam govorio boraveći sa vama. A Branitelj, Duh Sveti, kojeg će Otac poslati zbog mene, (ovo je ta molitva, koju smijemo moliti u ime Isusa) naučit će vas sve i sjetiti vas svega što vam rekoh.
Ova tri teksta bi želio koristiti kao tri temeljna teksta o svemu što bi napisao o Otkrivljenju . I primjetiti ćete da je Otkrivljenje jedan sažetak cijele povijesti, od prve knjige Mojsija do knjige proroka Malahije te od Mateja do Otkrivljenja i upravo kada nas Duh Božji smije podsjetiti sve to što stoji u Starom Zavjetu, što se u knjizi Otkrivenja spominje, onda ćete vidjeti da je cijela knjiga Otkrivenja Isusa Krista događa i djeluje i kroz cijeli Stari Zavjet. (o ovom bi kasnije pisao).
Das sam uzeo ova tri Biblijska teksta kao temelj nije sasvim slučajno. Jer u Otkrivljenju 2. i 3. se opisuju sedam crkava. To bi rekao već kao uputak. Ispred svake crkve stoji jedna želja, od anđela koji govori. Jedna želja od Boga Oca. A ta želja je: Tko ima uho, neka čuje što DUH poručuje crkvama! Duh znaći moli svaku crkvu za pažnju, da bi se čuo. Ali ne samo akustično, šta se govori od svečenika, ili starješina, učitelja ili jednog člana zajednice. NE “tko ima uho, neka čuje šta DUH poručuje crkvama. A da bi se čuo Duh moli za otvoreno srce da bi dalje djelovao u našem srcu. I onda ono što čujete postaje tek jedan pravi doživljaj. I ovo je upravo srž cijelog Otkrivenja.
Draga bračo, za jedan vlak je potrebno mnogo snage da se zaustavi i krene u drugi pravac. I prije što se zaustavi i pokrene u drugi pravac treba mu puno vremena. Ja sam svjestan toga da kod vas, čitatelja ima mnogo pogleda, mnogo teorija, godinama kroz mnogo govornika. I sada bi vas zamolio, da sebe želite obnoviti u Vašim mislima, ka spoznaji o slici Stvoritelja. Znate Otkrivljenje je to, da nas Duh Boga može izgraditi. Ne samo sa znanjem nego spoznajom. Spoznaja nisu samo znanja koja se memoriraju u našem mozgu, već to su znanja koje stavljamo u naša srca. U našoj vezi sa Bogom.I za ovo molim u ime Isusa da možemo otvoriti naša srca za njegovu rijeć.Amen
Da, spoznaja nas vodi ka cijeloj istini. Pilat je pitao, što je to istina. To nije rimska istina kao što je 1+1 su dva, ili 2+2 su više jer to je četiri, jer to je racionalna istina, već istina o kojoj je Isus govorio gdje kaže –Ja sam Istina. I kada Sveti Duh Isusa Krista u nama smije otkrivati, u njegovoj rijeći, u njegovoj snazi, autoritetu onda će te vi primiti cijelu istinu. I cijela istina je temelj spoznaje. Cijela istina u što nas Sveti Duh želi voditi.
Pročitao bi ovaj tekst:Efežanima 1,15. U citatu 1.13 kaže : u njemu ste prigrlivši vjeru, i zapečaćeni Duhom, svetim, obećanim, 14 koji je zalog naše baštine za otkupljenje onih što su postali Božje vlasništvo- na hvalu slave njegove.15 Zato i ja, čuvši za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i za vašu ljubav prema svim svetima, 16 bez prestanka zahvaljujem za vas i sjećam vas se u svojim molitvama. I sada dolazi nešto važno: 1,17 da vam Bog našega Gospodina Isusa Krista, Otac slave, dadne duha mudrosti i otkrivenja da ga potpuno upoznate. Jeste li vidjeli ovo! Ovo nije mudrost iz nekog fakulteta, čitanja nekih članaka ili možda nekih propovijedi, već Duha mudrosti i Duha otkrivenja. Duh otkrivenja u spoznaji njega samoga. I tu opet stoji, “da ga upoznate” ne racionalno, dogmatički, teološki, pravno, religijozno, već spoznaja njega samog. 1,18 da vam da prosvijetljene oći vašeg srca da uvidite koliku nadu pruža njegov poziv. Primjetite li ovo: on prosvijetljuje oći našeg srca preko Duha Svetog da uvidimo da ima nade. Nada našeg poziva.
1,18 koliko bogadstvo slave krije njegova baština među svetima, koliko je u nama koji vjerujemo izvaredno velika njegova snaga koja odgovara djelotvornosti silne moći njegove. Vidite li: Da znamo i da osjetimo kolika je njegova snaga u nama vjernicima.
Dragi ljudi, jedna snaga koja djeluje, koja se otkriva, koja pokaziva da je tu.

marijofilo
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 9
Age : 36
Registration date : 16.02.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.