Grob apostola Petra

Go down

Grob apostola Petra

Postaj by IHS on pet pro 17 2010, 15:57

Da li se grob apostola Petra stvarno nalazu u Rimu, tj. Vatikanu, i da li je on stvarno boravio tamo. Sto vi mislite. Evo jedan dobar tekst koji objasnjava neke stvari vezane za ovu temu.

http://www.facebook.com/topic.php?uid=342328987747&topic=13704
avatar
IHS
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 30
Age : 47
Registration date : 17.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Grob apostola Petra

Postaj by IHS on pet pro 17 2010, 16:12

"Ključevi" u ruci Janusa-Petra

Petar bog Janus je kod starih Rimljana bio "čuvar kapija na nebu i zemlji.":"Na slikama drži ključ u ruci, obeležje njegovog predsedavanja nad kapijama i drumovima". Šokantno!

Rimski pagani su zvali svog boga Janusa "Petar" nekoliko stotina godina pre nego što je rođen Apostol Petar! Janus je bio čuvar "kapija raja". Sama reč "Janus" znači "kapija", odnosno čuvar kapije! U daljem tekstu Klasičnog priručnika stoji:

"Ovid govori o njemu (Janusu) u prvoj knjizi svoje Fasti; on ima dva lica, što označava njegovo jednako carevanje nad nebom i zemljom - (zar Papa danas ne tvrdi da ima istu takvu vlast?); i da mu je sve otvoreno i zatvoreno po njegovoj volji (bio je nepogrešiv i nikome nije odgovarao za svoje postupke, baš kao i Papa); da vlada celim kosmosom ("katolicijum") i da samo on poseduje silu kojom čini da se svet okreće oko svoje ose; Predsedava nad kapijama nebeskim."


Katolička tvrdnja da Katolička crkva drži "ključeve" neba i zemlje


Katolička Crkva tvrdi da joj je Apostol Petar predao ključeve kapija na nebu i da niko kome ta crkva ne otvori nebeske kapije neće moći da uđe na nebo, niti da dođe u Božje prisustvo. Reč "kardinal" znači "šarka". Kardinali rimske Crkve su šarke oko kojih se okreće kapija - Papa. Klasični priručnik još kaže: "on uređuje smenu dana i noći; istok i zapad su istovremeno otvoreni pred njegovim pogledom". Janus-Petar je kontrolisao i kalendar posredstvom svojih sveštenika. Prvi mesec u godini je dobio ime po njemu kao dokaz da on vlada tokom cele godine! Danas je JANU-ar još uvek prvi mesec u godini! Poput Janusovih sveštenika, Katolička crkva danas smatra da ima istu vlast nad kalendarom.avatar
IHS
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 30
Age : 47
Registration date : 17.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Grob apostola Petra

Postaj by IHS on pet pro 17 2010, 16:14

Katolici prihvataju obožavanje "Petra"

Taj autor u stvari hoće da kaže da je hrišćanstvo već u trećem i četvrtom veku nasledilo toliko paganskih verovanja da je Petar-religija, koja je došla sa Istoka, naišla na mnoge sličnosti sa rimskim hrišćanstvom. U tom poodmaklom dobu hrišćanstva Katolici su već bili prihvatili paganske svetkovine: Božić, Uskrs i mirijadu drugih rituala i verovanja. Frezjer još kaže: "Sve u svemu, koincidencije između hrišćanskih i bezbožnih svetkovina su isuviše slične i brojne da bi bile puka slučajnost" (Ibid., str. 475). Paganski mitraizam je dao upravo najveći doprinos "hrišćanstvu".

Brajant ukazuje na činjenicu da je glavno Mitrino ime na Istoku bilo "Pator", odnosno "Petar": "njegovi hramovi su se zvali 'Patra' i 'Petra', a njegove svetkovine 'Patrika'". Trag svega što je povezano sa tom drevnom religijom vodi pravo do izvornog Petra, prvobitnog "tumača tajni", koji je glavom i bradom Nimrod. Reč je o istom sistemu tajni koji je Rimokatolička Crkva ubacila u svoje obrede.


Katolička crkva na "Petrovoj" stolici


Ništa čudno što Rimokatolička Crkva tvrdi da sedi na Petrovoj stolici i što se današnji glavni hram u svetu zove "Crkva Svetog Petra". Katolička crkva je prihvatila običaje i simbole najstraije paganske religije na Zemlji - obožavanje Petra - Nimrodovu religiju! Ljudi su verovali i upražnjavali tu pagansku religiju još pre nego što je Hristos čak i rekao Apostolu Petru i ostalim Apostolima da imaju "ključeve carstva nebeskoga" (Jevanđelje po Mateju 16:19). Sotona je falsifikovao istinitu Božju religiju nekoliko vekova pre dolaska Isusa Hrista pokušavajući time da uguši istinitu Božju religiju falsifikatom koji neiskusnom oku izgleda kao "ono pravo". Đavo je sproveo u delo tu patvorinu pre svega posredstvom čarobnjaka Simona (Patera), koji je objedinio sve paganske religije u jednu univerzalnu religiju i nazvao taj sistem "hrišćanstvo".

Biblija nam nalaže da potpuno izađemo iz tog lažnog religijskog sistema koji se zamaskirao hrišćanskim imenom. Potrebno je da se vratimo veri koja je jednom zauvek predata svetima. Možemo biti zahvalni Bogu zbog Njegove dobrote kojom je Svojoj Crkvi podario istinu.

avatar
IHS
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 30
Age : 47
Registration date : 17.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Grob apostola Petra

Postaj by IHS on pet pro 17 2010, 16:18

Zapazite reči Vernera Kelera o takozvanom pogrebu katoličkog Petra u njegovoj knjizi Biblija kao istorija. (Pre čitanja Kelerove izjave ne zaboravite da je sam autor posvećeni Katolik, kao i njegova porodica i da je sam Keler čvrsto verovao da je Apostol Petar pogreben u Rimu. Međutim Biblija pokazuje da se ništa slično nije dogodilo. Pogledajte sada Kelerov komentar, inače zvaničan komentar Rimokatoličke Crkve):

"Petrovi sledbenici su sahranili njegovo telo u noći kada je umro na krstu. Kao i u slučaju Isusa Hrista na brdu "Košturnica", Petar je umotan u svileno platno i tajno odnet na parcelu paganskog groblja na putu 'Kornelija' iza kamene arene. To pagansko groblje nalazilo se na okruglom brežuljku po imenu Vatikanus. Latinska reč "vatis" znači "prorok" ili "vrač". Nekada davno se na tom mestu nalazilo etrursko proročište" (str. 368).

Pogledajte to priznanje stvarnih činjenica! Keler je trebao da ima bolji "njuh" za činjenicu da ovaj Petar, koji je od svih mesta sahranjen na takvom groblju, ne može da bude Apostol Petar. Kao prvo, Apostol Petar je bio Jevrejin, a Jevreji su morali da se sahranjuju na svojim grobljima. Čak i da je neki Jevrejin slučajno sahranjen na nekom rimskom groblju, nije bilo šanse da bilo koji Jevrejin, pogotovo Jevrejin koji je napadao rimsku religiju na način na koji je to činio Apostol Petar - bude primljen na najsvetije pagansko groblje! Takvo groblje bilo je rezervisano za proroke, vračeve i velikane paganskog Rima! Zamislite još uz to istinite hrišćane kako na paganskom groblju (k tome još glavnom paganskom groblju u Rimu) traže mesto za vodećeg hrišćanskog Apostola, zagriženog neprijatelja paganizma? Od svih grobalja na svetu to ne može biti groblje na kome je sahranjen Apostol Petar, čak i da je došao u Rim, ali je sasvim sigurno da nema boljeg mesta za počivanje jednog čarobnjaka Simona koga su i pre i posle njegove smrti slavili kao boga kako stanovnici Rima, tako i sam Imperator i rimski Senat. Keler i njegovi katolički prijatelji su nesumnjivo otkrili mesto gde je sahranjen Simon, ali ne i mesto počivanja Apostola Petra.avatar
IHS
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 30
Age : 47
Registration date : 17.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Grob apostola Petra

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.