što mislite o službi WILLIAM MARRION BRANHAMA?

Go down

što mislite o službi WILLIAM MARRION BRANHAMA?

Postaj by KRAJVREMENA on sub stu 22 2008, 21:18Drugi Kristov dolazak i preteča drugog Kristovog dolaska


Mal. 4, 5 - 6 Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Gospodnji, dan velik i strašan. On će vratiti srce otaca k djeci, a srce djece k ocima, da ne doðem i ne udarim prokletstvom zemlju.
Dio ovog proroštva ispunio je Ivan Krstitelj došavši prije velikog dana Gospodnjeg - prvog Kristovog dolaska. Biblija kaže u Lk. 1, 17 za Ivana Krstitelja: On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca k djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod.
Preostaje ispunjenje drugog dijela proroštva o vraćanju srca djece k ocima. Stoga, trebamo li očekivati nekog poput Ivana Krstitelja s Ilijinim duhom i snagom tko će doći prije strašnog dana Gospodnjeg - drugog Kristovog dolaska?

Promotrimo li pažljivo Mal. 4, 5 - 6 vidimo da Biblija govori o dolasku Ilije prije Dana Jahvina, velikog i strašnog. Međutim, prvi dolazak Isusa Krista nije bio strašan dan Jahvin, jer strašan dan Jahvin je dan Božjeg sud, što vidimo u Iz. 13, 9: Dolazi okrutan dan Jahvin, s gnjevom i jarošću, da u pustoš zemlju prometne, da istrijebi iz nje grješnike. Isto vidimo i u 2. Pet. 2, 10: Ali će doći dan Jahvin kao lopov; u taj će dan nebesa iščeznuti s velikom lomljavom, počela će se u ognju rastopiti, a zemlja se sa svojim ostvarenjima neće više naći.
Osim toga, Ilija treba napraviti dvije stvari. Prva: vratiti srce otaca k djeci, a druga: vratiti srce djece k ocima. Međutim, Ivan Krstitelj je bio čovjek s Ilijinim duhom koji je napravio samo prvo, što vidimo u Lk. 1, 17 gdje anđeo govori Zahariji, ocu Ivana Krstitelja i kažem mu za Ivana Krstitelja: On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca k djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod. Prema tome, preostaje dolazak jednog novog Ilije (odnosno čovjeka s duhom i snagom Ilije) koji će vratiti srce djece k ocima, ono što nije napravio Ivan Krstitelj, a to je vratiti naša srca vjeri apostolskih očeva (jer u 1. Kor. 4: 15 apostol Pavao govori o sebi kao ocu koji nas je Evanđeljem rodio u Isusu Kristu).
Isti princip vidimo u Lk. 4 gdje je Isus pročitao dio iz Izaije, ali samo onaj dio stiha koji se odnosio na Njega i Njegovu službu, a ostatak stiha nije pročitao jer se nije odnosio na to vrijeme i na Njegov prvi dolazak. Izaija 61, 1 - 2 kaže slijedeće: Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da Radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene na Sionu i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. Međutim, Isus je pročitao Iz. 61, 1 i samo dio drugog stiha, što nalazimo u Lk. 4, 18 - 20: "Duh Gospoda na meni je, jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijest siromasima, da iscijelim srca slomljena; da navijestim oslobođenje zarobljenicima i vraćanje vida slijepcima, da oslobodim potlačene, da proglasim godinu milosti Gospodnje." Smota svitak, vrati ga poslužniku pa sjede. Oči sviju u sinagogi bijahu prte u nj. On im progovori: "Danas se ovo Pismo, koje ste čuli svojim ušima, ispunilo." Isto tako, Ivan Kristitelj je ispunio samo prvi dio stiha Mal. 4, 6 - vratio srca otaca k djeci, a ostatak stih treba ispuniti Ilija prije strašnog Dana Jahvinog.
U Mt. 25 nalazimo da prije dolaska Zaručnika postoji glas koji najavljuje dolazak Zaručnika i budi zaručnicu (mudre djevice). Mt. 25, 5 - 6: Kako se Zaručnikov dolazak otegnu, sve zadrijemaše i zaspaše. U ponoć odjeknu glas: "Zaručnik dolazi! Iziđite mu u susret!" Prema tome, mora postojati određeni glas koji će probuditi Zaručnicu prije nego Zaručnik dođe, prije drugog Kristovog dolaska.
Mt. 17, 10 - 11: Nato ga upitaše učenici: "Zašto onda književnici vele da najprije ima doći Ilija?" On im odvrati: "Bez sumnje Ilija ima doći i sve opet obnoviti. Ovdje treba primijetiti da Isus govori u budećem vremenu, te koristi izraz opet obnoviti, što se ne odnosi na Ivana Krstitelja, jer je on tada već ubijen, prema tome Ilija mora ponovno doći. Mt. 17, 12: Ali vam kažem da je Ilija već došao, samo ga oni ne poznadoše, nego postupiše s njim kako im se prohtjelo. Tako će i Sin Čovječji morati od njih mnogo trpjeti. Tada razumješe učenici da im govori o Ivanu Krstitelju. Ukoliko pogledamo stihove koji govore o dolasku Ivana Krstitelja, vidimo da je Ivan Krstitelj morao pripraviti put za dolazak Mesije. Mt. 3, 1 - 2: U ono vrijeme pojavi se Ivan Krstitelj, propovijedajući u pustinji judejskoj: "Pokajte se - govorio je - jer je blizu kraljevstvo nebesko." Ovo je, uistinu, onaj koga je označio prorok Ilija kad je rekao: "Glas jednoga koji viče u pustinji: Pripravite put Gospodnji, poravnajte mu staze." (Što također vidimo u Iz. 40, 3, Mk. 1, 3 i Lk. 3, 4.) Dakle, vidimo nakon njegove smrti Isus govori o dolasku novog Ilije koji će sve opet obnoviti.
Apostol Ivan u Otk. 10 prikazuje Kristovog dolaska, te kaže: Potom opazih nekog drugog silnog anđela gdje silazi s neba, ogrnut oblakom i s dugom nad glavom. Lice mu je bilo kao sunce, a noge kao ognjeni stupovi. (Što je dolazak Krista.) U ruci je držao otvorenu knjižicu. I kad stade desnom nogom na more, a lijevom na zemlju, viknu jako poput lava kad riče. A kad on poviče, odjeknu sedam gromova svojim jezicima. A kad odjeknu sedam gromova, htjedoh da pišem. Tada čuh glas s neba koji mi reče: "Sačuvaj tajnim što je reklo sedam gromova; to ne piše." Tada anđeo, koga sam vidio gdje stoji na moru i na zemlji, podiže desnicu prema nebu i zakle se onim koji živi u vijeke vjekova, koji je stvorio nebo s onim što je na njemu, zemlju s onim što je na njoj i more s onim što je u njemu: "Neće više biti vremena, već će se u vrijeme kad se čuje glas sedmog anđela, kad zatrubi, dovršiti tajna Božja prema Radosnoj vijesti koju dade svojim slugama - prorocima." Dakle, u vrijeme silaska moćnog anđela na zemlju - Krista, na zemlji se nalazi sedmi anđeo, koji trubi i tajna Božja se dovršava. Iako riječ anđeo asocira na nebeske anđele, pogledamo li grčku riječ aggelos koja se ovdje koristi vidimo da ona znači samo glasnik i ne mora se nužno odnositi na nebeska bića, već se može odnositi i na čovjeka koji je glasnik, što vidimo u Mt. 11, 9 - 10 gdje Isus govori za Ivan Krstitelja i kaže: Pa što ste onda izišli? Da vidite proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka, jer je Ivan onaj o kome je pisano: "Evo anđela (grč. riječ aggelos - što znači glasnik ili anđeo) svog pred licem ti šaljem da pripravi put pred tobom." Isto možemo vidjeti i u Mk. 1: 2 i Lk. 9: 52. Prema tome, u isto vrijeme kad dolazi Krist, na zemlji postoji glasnik koji trubi - odnosno donosi određenu poruku i tajna se Božja dovršava.
Istu stvar nalazimo i u starozavjetnim biblijskim pričama koje u simbolima prikazuju Krista i Njegovu Zaručnicu, odnosno izabrane. Pa tako u priči o Ruti vidimo Rutu, koja simbolizira Zaručnicu Kristovu, Boaza koji simbolizira Krista i momka koji bijaše nad žeteocima koji je imao ulogu predstaviti Rutu Boazu, a nakon toga se više ne pojavljuje u priči. A u priči o Esteri, nalazimo Hegeja koji ima ulogu pripremiti Ester, koja simbolizira Zaručnicu Kristovu, za susret s kraljem, a nakon toga se više ne pojavljuje u priči.
To su samo neki od biblijskih stihova i priča koje govore o Kristovom dolasku i preteči koji treba najaviti Njegov dolazak. Kad to napravi, nestaje sa scene, a ostaju Krist i njegova Zaručnica, njegovi izabrani.
Zašto je Bog odlučio prije Svog prvog dolaska na zemlju poslati čovjeka s duhom i snagom Ilije - Ivana Krstitelja? Nije li sam Isus bio dovoljan? Međutim, Bog je iz razloga poznatih samom Sebi, odlučio prije svog prvog dolaska poslati proroka s Ilijinim duhom da Mu pripremi put. Stoga, ne bi trebalo biti čudno, što je Bog prije svog drugog dolaska odlučio napraviti istu stvar: poslati čovjeka s duhom i snagom Ilije da sve obnovi, odnosno postavi na svoje mjesto, i upozori ljude o dolasku većeg od njega - Krista. Dakle, Ivan Krstitelj i Isus su bili na zemlji u isto vrijeme. Ivanova služba je najavila dolazak Mesije i predstavila Mesiju, a nakon toga je on nestao sa scene i ostao je Krist. Vjerujemo da se to dogodilo i u ovo vrijeme, da je Bog poslao čovjeka s duhom i snagom Ilije koji je najavio i predstavio Krista, Njegov drugi dolazak, i da ga je Bog već maknuo sa scene. Ako je tako, onda se Kristov drugi dolazak već dogodio. Prema tome, u kojem vremenu živimo?
Ukoliko vas zanima više o vremenu u kojem živimo, preteči drugog Kristovog dolaska i samom Kristovom dolasku ili želite komentirati navedeno, slobodno pošaljite e-mail.KRAJVREMENA
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 104
Age : 30
Registration date : 18.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: što mislite o službi WILLIAM MARRION BRANHAMA?

Postaj by amos on sri pro 22 2010, 11:33

Ovo je malo potpunije objašnjenje od odgovora koji sam da bratu Č&R .
Pošto sam imao često priliku da me nazivaju Banhamistom , nekim koji sledi čoveka itd... želim da objasnim svima koji imaju volju da čitaju način na koji ja verujem poruku časa.Ova beleška ima značaj samo za moje prijatelje koji su vernici bilo koje crkve ili denominacije. Danas nažalost mnogi imaju naoštrene zube kada čuju ime Willijam Marion Branham, čak i neki ljudi koje sam voleo i smatram braćom su izrazili sumnju u mene i odbacuju me zbog tog imena. Zašto je to tako pitam se, ja sam idalje isti Sima. Ja volim ljude i volim da sam voljen od ljudi,prihvatam sve bez razlike iako nekada se ne slažem sa njihovim verovanjem i oštro se protivim stvarima koje smatram za trice i gluposti, ali to sam bio i pre nego sam počeo da verujem poruku.Ne kažem da nisam samo samo čovek koji često greši, nekada sam toliko pun sebe da mi se ne može prići, no oni koji me znaju bolje znaju da umem i da se ponizim i izvinim, i da često plačem nad svojim greškama i ako je potrebno javno se izvinjavam. Učemu je problem tu ustvari, zašto se ljudi toliko boje ? Ja verujem da je tu u pitanju đavo koji želi da vas zastraši da ne uberete plodove koji imaju silu da unište sve njegove utvrde koje je podigao protiv vas. Neki od vas su mi našli zamerku da sledim čoveka i da mi je reč čoveka iznad reči Božije

Pa verujte mi braćo i sestre grešite. Ja ne prihvatam baš sve što je brat Branham rekao bez da to vidim u reči prvo. Čujte brat Branham je ispropovedao ili mi bar imamo zabeleženo nekih 1100 propovedi, nešto više. Te propovedi je ispropovedao (koje imamo zabeležene) u vremenskom razdoblju od 1947-1965 godine. U samim njegovim propovedima se može naći da on kaže nekada sam učio ovako ali nisam bio upravu.On je čovek koji je rastao u otkrivenju kao i ti i ja što rastemo, iako je bio prorok pravio je greške , stoga bi mi bilo apsurdno da verujem sve što je brat Branham rekao.

Sa druge strane ako verujem da je bio pomazani propovednik, svi koji su ga znali tada ga smatraju kao jednog jako skromnog i poniznog čoveka koji je živeo to što je pričao, onda ja ne mogu da poverujem da je takav čovek mogao da kaže tako kaže Gospod a da mu to Gospod nije rekao, to bi ga učinilo onda licemerom čije propovedi onda nebi ni čitao, no ja verujem da svaki put kada je rekao tako kaže Gospod da je to doista i rekao Gospod kroz proroka, i da se to onda mora pronaći u reči.

Sve izvan toga je predmet diskusije i razmatranja, jer brat Branham je bio samo čovek i to čovek sa manjkom obrazovanja što mu je često smetalo da na pravi način izrazi ono što je razumeo u reči.

Tako braćo is sestre ja neću da kažem da ne postoje ljudi koji veruju slepo u svaku reč koju je brat Branham rekao, postoje samo ja nisam jedan od tih ljudi. U poruci postoji veliki broj grupa koji imaju različita učenja, neki su čak još u vreme brata Branhama nazivali ga mesijom, Isusom Hristom koji se vratio, krštavali u Branhamovo ime. Vidiš nažalost gde god se Bog miče tu je i đavo i to čak i sam brat Branham je učio, evo jedan odlomak iz knjige crkvenih doba :"Želim da provlačim ovu misao celim putem, tako idimo korak dalje. Jeste li ikada proučavali istoriju probuđenja? Vidite probuđenje znači pokret Božiji u sili. I svaki put kad se Bog pokrene, Sotona je takođe tu da se i on pokrene. I to nikada ne izneverava. U danima velikog Veslijevog probuđenja (većina ljudi ovo ne zna), institucije za umobolne su bile veoma brzo ispunjene, i tada je bilo veliko delovanje đavolske sile, da bi odvratilo pažnju od Boga. Pisano je da su u vreme Veslija ljudi činili najneobičnije stvari, koje su dolazile definitivno od Sotone sa pokušajem da ismeje pobožnost i Božiju silu. U Luterovim danima je rečeno da čudo njegove službe nije ležalo u činjenici da je on uspešno protestovao protiv Rimokatoličke Crkve, već je čudo ležalo u činjenici da je on mogao, u stvari i bio, duševno i razumski zdrav usred fanatika koji su često bili ispunjeni i vođeni pogrešnim duhovima. I ako ste vi svesni ove službe zadnjeg vremena, vi zapažate istu invaziju lažnih i zlih duhova. I to mora biti tako. A sada nadam se i verujem da ste dovoljno duhovnog uma, te da to shvatate i da ćete to pozitivno iskoristiti."Tako braćo i sestre ja smatram brata Branhama kao duhovni autoritet, kao proroka koji je poslan u ovom zadnjem crkvenom dobu, verujem da svako ko se bude odupirao poruci časa neće biti u Nevesti koja ide u uznesenje ali to ne znači da neće biti spasen, već samo da ne pripada toj izabranoj od Boga grupi. To ne znači da su drugi lošiji ili nešto, već samo iz nekog razloga je Bog dao otkrivenje jednima da mogu da vide te misterije koje su bile sakrivene a koje po Otkrivenju 10 :

Rev 10:7 Nego u dane glasa sedmoga anđela, kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.

Ja veruje da svako crkveno doba ima jednog glasnika i da, crkvenih doba ima sedam i da je glasnik(angelos na grčkom) sedmog doba i sedmi anđeo taj anđeo iz otkrivenja , i verujem da je to Willijam Branham, no iako glasnik on je čovek sa greškama kao i mi i treba imati od Boga otkrivenje da razlučimo i vidimo tačno ono što je Bog stavio u poruku sedmog anđela. Što bi se reklo da razdvojimo ono što je pričao Bog kroz Branhama i ono što je govorio brat Branham. Tako da ja baš možda nisam dobar primer da mi uputite zamerku da sledim čoveka , jer i kod mene u crkvi znaju da se mene ne može ubediti sa rečima :"brat Branham je rekao" već da mi se lepo fino u reči to mora pokazati baš kao što je brat Branham radio.

Znam da vam se dogodilo i da su vas možda uvredili i povredili neki ljudi koji su deo poruke, neću da kažem ni da su uvek upravu.Kao što sam objasnio u svakom probuđenju se pojavljuju različite ličnosti koje su vođene nekad i pogrešnim duhovima. Pored toga braćo i sestre trebate razumeti da vernici poruke su toliko napadani i vređani, toliko puta manipulisani od tobožnjih braća i sestara, toliko puta odbacivani samo zbog toga što veruju poruku časa da im je to izoštrilo mačeve i učinilo da nakon svih godina vređanja postanu brži na okidaču i kažu neke stvari oštrije.Neki od nas su mladi vernici neki zreliji i svi mi imamo svoje probleme i frustracije i to nas nekada učini manje osetljivima na vaše nerazumevanje, ali mi smo samo ljudi. Znam da nas neki od vas doživljavaju kao lopove koji kradu tuđe članove, no to nije istina, ono što mi želimo da se svako upozna sa onim što smo mi iskusili u našim životima, što je obogatilo naš duhovni život. Istina je velika mi vam želimo najbolje , želimo vam ono što mi imamo, jer kada nebi mislili da je najbolje ono što imamo zar ne bismo potražili onda i imali to nešto drugo najbolje.

Ako se ne slažete sa načinom na koji verujem makar možete da budete moja braća i sestre, ja mogu vama uvek, kao što sam i pre mogao.

Voli vas vaš brat u Gospodu Isusu Hristu
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: što mislite o službi WILLIAM MARRION BRANHAMA?

Postaj by Dijana Efeška on čet pro 23 2010, 07:58

Evo vidite u šta on veruje !
Tako dobar dečko ,predivan i da veruje u takva sranja !
Ajd u zadnje vreme je malo popustio ,nije deo tog igrokaza gde se treba kajat i jest hostije,al dok vidim još uvek to ime-pa za poludit !
Tog lašca on naziva prorokom ?
I ta crkvena doba ?
Po njemu su anđeli rasprostranjeni kroz vreme ?
A ko ih je vodio tad ?
E,pa mili moj,Isusa nije bilo od onda do sad !
Isus se saaaadaaaa obraća anđelima !
Šta te to jako boli što si Anđeo Efeški ?
Ti bi u Raj,al bez ljubavi ?
Ne ide to tako ...

avatar
Dijana Efeška
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 14
Age : 42
Registration date : 23.12.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: što mislite o službi WILLIAM MARRION BRANHAMA?

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.