Tolerancija

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Tolerancija

Postaj by amos on pet stu 21 2008, 23:15

U ovom svetu braco i sestre kada je naglasak na toleranciji, cini mi se da Hriscanstvo ispade najnetolerantnije.Od nas se ocekuje cini mi se da tolerantno cutimo dok se netolerantno krajnje gazi po imenu naseg spasitelja i Gospoda Isus Hrista.
Sta mislite, dali je tolerancija uperena protiv Hriscanstva.Dali vazi ona Isusova recenica ko samnom ne sabira, prosipa.Ko nije samnom protiv mene je.Jeli Isus bio tolerantan?Kako vam ovo zvuci braco  i sestre.Nema druge ispravne vere osim Hriscanske, i Isus je jedini put, istina i zivot .Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!


Zadnja promjena: amos; pet stu 21 2008, 23:46; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Didatak)
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 10:25

amos je napisao/la:U ovom svetu braco i sestre kada je naglasak na toleranciji, cini mi se da Hriscanstvo ispade najnetolerantnije.Od nas se ocekuje cini mi se da tolerantno cutimo dok se netolerantno krajnje gazi po imenu naseg spasitelja i Gospoda Isus Hrista.
Sta mislite, dali je tolerancija uperena protiv Hriscanstva.Dali vazi ona Isusova recenica ko samnom ne sabira, prosipa.Ko nije samnom protiv mene je.Jeli Isus bio tolerantan?Kako vam ovo zvuci braco i sestre.Nema druge ispravne vere osim Hriscanske, i Isus je jedini put, istina i zivot .Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
Tolerancija nije uperena - kako Ti kažeš, protiv kršćanstva..već nekultura, pohlepa, nesolidarnost..:
1 Ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici. 2 On progovori i stane ih naučavati:
3 Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!
4 Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!
5 Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju!
6 Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi!
7 Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!
8 Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!
9 Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
10 Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!
11 Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! 12 Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!
13 Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze.
14 Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. 15 Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. 16 Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.

Progoni nisu rezultat tolerancije već neprijateljstva prema toleranciji..
No , nema nadahnue tolerancije bez trpljenja i postojanosti u pravoj pobožnosti..
Jer:
"Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. 11 Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. 12 Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. 13 Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. 14 Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, 15 potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! 16 U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. 17 Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.
18 Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete.."

No , kada je netko navalice pakostan kako bi ismijao kršćansku toleranciju i reklamirao pravo jačega takav prestupa mnoge zakone..Zato uz toleranciju treba postojati nekorumpirano pravosuđe..
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 11:10

Evo jednog primera:

Islamci kazu da je Isus samo jedan od Alahovih proroka i ni slucajno Bog.Dok mi kazemo da Isus jeste Bog i jedino ime dano ljudima po kojem se moze spasti.
E sada , ako mi znamo da ako ne kazemo da je Isus jedini put istina i zivot ,i da svako ko je cuo evandjelje i nije ga prihvato zavrsice u ognjenon jezeru, onda ne vrsimo veliko poslanje" idite i svim ljudima govorite radosnu vest.".Sto ce zasigurno povrediti necija verska osecanja i moze da nas optuzi za netoleranciju.
E sada posto mi nije bas jasno kolika i gde je ta fina granica tolerancije gde se nase ispovedanje moze susresti sa Islamskim, mozda ti znas.
Mada licno nemam nista protiv Islamaca, jer i njih isto optuzuju za tu istu netoleranciju.Vera koja je kolevka i otac i majka tolerancije je New Age.Svi zajedno, razliciti putevi ali jedan Bog, ma u krajnjem slucaju svako ima svog Boga.Koja glupost.Zar nije samo Jedan Bog? I samo jedan put, jedna istina, i jedan zivot , a to je Isus Hrist.Dali sam ja sada netolerantan?


Zadnja promjena: amos; sub stu 22 2008, 11:25; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 11:25

Jedan od istaknutih promicatelja muslimansko-kršćanskoga dijaloga Georges Anawati ponavljao je kako se u tome području valja ljubiti „geološkom strpljivošću“. Stoga bi bilo besmisleno zamišljati da se više nego tisućljetne rane mogu zacijeliti u nekoliko mjeseci.Amos:
Mada licno nemam nista protiv Islamaca, jer i njih isto optuzuju za tu istu netoleranciju.
Opiš , ili citiraj, lociraj optužbe za netoleranciju?


Zadnja promjena: abraham; sub stu 22 2008, 11:30; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 11:27

abraham je napisao/la:Amos:
Mada licno nemam nista protiv Islamaca, jer i njih isto optuzuju za tu istu netoleranciju.
Opiš , ili citiraj, lociraj optužbe za netoleranciju?
Pa recimo po islamskim drzavam nema hrisacanskih institucija, cak sta vise u mnogima nema ni hriscana, jer kako se koji obrati biva ubijen.Vrlo tolerantno?
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 11:34

amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Amos:
Mada licno nemam nista protiv Islamaca, jer i njih isto optuzuju za tu istu netoleranciju.
Opiš , ili citiraj, lociraj optužbe za netoleranciju?
Pa recimo po islamskim drzavam nema hrisacanskih institucija, cak sta vise u mnogima nema ni hriscana, jer kako se koji obrati biva ubijen.Vrlo tolerantno?
Svjestan sam da muslimani i kršćani imaju različite pristupe u pitanjima o Bogu. Ipak, možemo i moramo se klanjati jedinome Bogu koji nas je stvorio i brine se za svaku osobu na zemlji ..
Seyyed Hossei Nasr kazao je u ime muslimana na jednom skupu: "Za jedne i druge Bog je transcendentan i imanentan, stvoritelj svijeta koji ljubi, (...) ljubitelj čija ljubav obuhvaća čitavi svijet – rekao je Seyyed. To uvjerenje u biti nadahnjuje nastavak dijaloga – stoji u zaključku komentara."

Dakle , potrebna je obostrana geološka strpljivost u obostranoj toleranciji..
Ne treba zaboraviti da će sreća, za kojim žudi svijet, biti moguća onda kad se religiju prestane rabiti u političke svrhe ...Tu ima dosta posla, zar ne..

Na primjer , Govor pape Benedikta XVI. sudionicima na nedavnom seminaru Katoličko-islamskoga foruma te zaključnu izjavu koju su u prošli četvrtak potpisali katolički i muslimanski predstavnici treba prevesti kako ističu sudionici seminara na što je moguće više jezika i širiti svim mogućim obavijesnim sredstvima. Jedino će se tako postići željeni cilj, smatra isusovac Samir Khalil Samir koji je kao stručnjak sudjelovao na katoličko-muslimanskome seminaru održanome u Rimu.
Govoreći o dijaloškome ozračju u razgovoru za katolički radio rekao je kako je seminar odisao spokojnim i pozitivnim ozračjem. Nije bilo uglađene diplomacije niti pretvaranja, osjećalo se prijateljstvo u porastu. Ozračje je doista bilo pozitivno, bratsko, ozbiljno, a stručnost je bila na zavidnoj visini – istaknuo je Samir.
Tko ne poznaje probleme međureligijskoga dijaloga mogao bi se razočarati kao i onaj tko očekuje neposredne opipljive rezultate: izgradnju džamija na zapadu i katoličkih crkvi u muslimanskim zemljama. To nije moguće, a bit će moguće nakon dugogodišnjeg dijaloga. Tema seminara je imala duhovno obilježje, pomalo apstraktno, ali su se vi zauzimali da ona bude što stvarnija, čak su usvojeni neki praktični zaključci; od prvoga susreta se nije moglo očekivati više. Bilo je veoma teško pripremiti zaključno izvješće, u svemu se trebalo složiti, a svaka je točka bila predmet rasprave. Na seminaru se također raspravljalo o velikim problemima, poput obraćenja na drugu vjeru. Znamo kako se muslimanski zakon odnosi prema obraćenicima, odmetnika se kažnjava smrću. Ipak se uspjelo o tome raspravljati i potvrditi načelo da svatko ima pravo javno i privatno živjeti i prakticirati vlastitu vjeru – istaknuo je Samir.
Na primjedbu kako je zaključna izjava veoma zahtjevna za muslimane, rekao je kako su neke točke bile veoma problematične. No, rješenje su pronašli sami muslimanski predstavnici, naročito veliki muftija iz Bosne koji je rekao kako su ta načela u većini muslimanskih zemalja priznata 1948. godine, usvajanjem Povelje o ljudskim pravima. U teoriji dakle nisu problem. Zadaća je promicati ta načela, svatko u svojoj zemlji, sa svim sredstvima na raspolaganju. Željelo se dakle ići naprijed, unatoč teškoćama, znajući kako će svi biti kritizirani kada se vrate svojim kućama. Na upit kako to da su potpisali jedan takav dokument, odgovoreno je „Moramo ići naprijed“ – ustvrdio je Samir.

Vrednota života, borba protiv terorizma i poštivanje manjina, glavne su teme u zaključne Izjave prvoga katoličko-muslimanskoga seminara održanoga u Rimu. Zaključna se izjava oslanja na bitnu tvrdnju: Bog je ljubav. Za kršćane „izvor i uzor ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu je jest Isusova ljubav prema Ocu, čovječanstvu i svakoj osobi“. Za muslimane ljubav je transcendentalna i vječna snaga, koja vodi i preobražava čovječje uzajamno poštivanje. Ljubav je ostvarenje spoznaje utemeljene na istinskome dijalogu. Na tome se načelu nadahnjuje dijalog između kršćana i muslimana smatra kardinal Jean-Louis Tauran, predsjednik Papinskoga vijeća za međuvjerski dijalog. Dijalog je tijekom ovih dana učinio ogromne napretke, bez pomutnje i s velikom iskrenošću. Kada se netko trudi upoznati i slušati drugoga, moguće je nadići konsenzus. Moguće je dijalogizirati, priznati jedni druge i voljeti se – rekao je kardinal Tauran.
Ljubav prema bližnjemu obuhvaća „poštovanje osobe i njezinih odabira u pitanjima savjesti u religije. Ona također uključuje pravo pojedinaca i zajednica da javno i privatno ispovijedaju svoju religiju. Vjerske manjine imaju pravo na poštovanje: njihove likove i znakovlje, smatrani svetima ne treba izvrgavati nikakvome obliku ruganja ni ismijavanja. Ni jednu se religiju – piše u dokumentu – ne smije isključiti iz društva: svi mogu pridonijeti općem dobru zajednice. Svi su pozvani poštovati drugoga napomenuo je nadbiskup Kirkuka, msgr. Louis Sako. "Učinili smo veoma dobru Deklaraciju, potrebno je strpljenje, potpora. Prihvatiti drugoga, poštovati drugoga onakvog kakav jest i želi biti, znače ne nametati svoj mentalitet, svoje poimanje također i religiju, ovo će nam puno pomoći "– zaključio je nadbiskup Sako.
U zaključnoj izjavi tvrdi se da ljudski život „predragocjeni dar Božji svakoj osobi, uvijek treba čuvati. Katolici i muslimani – stoji nadalje u dokumentu – pozvani su da budu oruđe ljubavi i sklada između vjernika i cijeloga čovještva, odričući se od bilo kakvoga tlačenja, nasrtljivoga nasilja i terorističkih čina, naročito onih počinjenih u ime religije. Putem sklada valja krenuti pozivajući se na plodove ovoga seminara – istaknuo je Yahya Pallavicini, dopredsjednik talijanske islamske zajednice. Ovo je bilo izvanredno iskustvo, osobito što se tiče iskrenosti, intelektualnoga poštenja, duboke osjetljivosti i doktrinarne sposobnosti. Doživjeli smo velikodušnost vatikanskoga gostoprimstva i jasnoće nove odgovornosti. Kao vjernici moramo dati prioritet ovoj dimenziji ljubavi prema Bogu, koji je naš zajednički Gospodin. Najbolje sredstvo da se možemo približiti upoznavanju Onoga koji nas ljubi, koji je ljubav i koji je Bog, jest upoznavanje i poštovanje bližnjega. Mogućnost poštovanja, upoznavanja i voljenja drugoga trapljenje je kako bismo uspjeli prepoznati Božju nazočnost u drugome i u sebi samima – rekao je Pallavicini. Katoličko muslimanski forum, tijelo ustanovljeno zajedničkom odlukom Papinskoga vijeća za međuvjerski dijalog i islamskih uglednika, organizirao je prvi zajednički seminar na temu „Ljubav prema Bogu, ljubav prema bližnjemu“. Papa Benedikt XVI je u audijenciji sudionicima seminara ustvrdio kako kršćani i muslimani moraju zajednički braniti i promicati moralne vrednote.
-------
Dakle, tolerancije nema bez ljubavi ..
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 12:27

Evo jos jednog primera:

Ovo je forum koji se zove radosna vest Isus Hrista, zar ne?
I svako je dobrodosao zar, ne?
I svako ima pravo da iznese svoje misljenje, zar ne?
Ali se i dalje zove radosna vest Isus Hrista, sto podrazumeva u startu neke stvari. Da nije vest islama, vest budizma, new age i da svako koji dodje na njega treba da bude svestan da se ovde propagira Hriscanstvo,zar ne?
I svako ko zeli da cuje nesto o Hriscanstvu moze to ovde na forumu, zar ne?
I naravno da kaze svoje misljenje i da postavlja krajnje neumesna pitanja, pod uslovom da su ta pitanja u zelji da sazna, ali ne i da provocira i vredja, zar ne?
Ali je i dalje ovo forum radosna vest Isusa Hrista, zar ne?
I Hriscani sa puno ljubavi i paznje prihvataju svakog ko je dosao, zar ne?
Jer ovo je Hriscanski forum, zar ne?
Ali se naucava Hristova nauka, zar ne?
I tu su braca i sestre u Hristu koji imaju medjusobne razlike ali se vole jer su jedna ista porodica, zar ne?
Iako se ponekad raspravljaju, kao ponekad ja sa svojim bratom, na kraju oproste jer se vole, zar ne?Kao Petar i Pavle, Pavle i Jovan i Marko, zar ne?
Ali ako kazes sta podrazumeva Hriscanski nauk onda si netolerantan."Ako nebudete verovali da Ja Jesam, pomrecete u svojim gresima."To je Hriscanski nauk.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 12:44

Ovo je nesto sto me muci u poslednje vreme.Kako siriti evandjelje ad budes tolerantan?Da bi rekao sta je evandjelje i kakvo misljenje ima Gospod, koji ako cemo iskreno je strpljiv i pun ljubavi, ali daleko od toga da je tolerantan, i kaze samo po meni, i nema drugog puta, i samo je jedan temelj.To je evadjelje, susrece coveka, pokazuje mu da je gresan, a kako ako sednes sa nekim ko otvoreno tvrdi da Isus nije jedini put a ti koji znas da jeste, mozes da kazes upravu si.Dali je to licemerno, ili nisi siguran da Isus jeste jedini put.Kako mzemo da se slozimo u slicnostima kada se razlikujemo temeljno, hajde da se slozimo u temelju, pa cemo lako tolerisati razlike, npr denominacije i ucenja unutar Hriscanstva.Nemamo pravo da napadamo nikog, ali ako kazemo da ko ne veruje u Isusa ide na sud, pa u pakao, jer napadamo?Pa normalno je da islamci kazu to sto kazu, pa to je njihov nauk.Mi smo ti koji gaze svoj nauk ako se slozimo sa njima.Jedan put, jedna istina, jedan zivot.Ovo je tema za vernike.Pa ne treba nas svet da voli, gde to pise da treba, ali mi treba da se volimo.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 14:30

amos je napisao/la:Ovo je nesto sto me muci u poslednje vreme.Kako siriti evandjelje ad budes tolerantan?Da bi rekao sta je evandjelje i kakvo misljenje ima Gospod, koji ako cemo iskreno je strpljiv i pun ljubavi, ali daleko od toga da je tolerantan, i kaze samo po meni, i nema drugog puta, i samo je jedan temelj.To je evadjelje, susrece coveka, pokazuje mu da je gresan, a kako ako sednes sa nekim ko otvoreno tvrdi da Isus nije jedini put a ti koji znas da jeste, mozes da kazes upravu si.Dali je to licemerno, ili nisi siguran da Isus jeste jedini put.Kako mzemo da se slozimo u slicnostima kada se razlikujemo temeljno, hajde da se slozimo u temelju, pa cemo lako tolerisati razlike, npr denominacije i ucenja unutar Hriscanstva.Nemamo pravo da napadamo nikog, ali ako kazemo da ko ne veruje u Isusa ide na sud, pa u pakao, jer napadamo?Pa normalno je da islamci kazu to sto kazu, pa to je njihov nauk.Mi smo ti koji gaze svoj nauk ako se slozimo sa njima.Jedan put, jedna istina, jedan zivot.Ovo je tema za vernike.Pa ne treba nas svet da voli, gde to pise da treba, ali mi treba da se volimo.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
Iz tvojih upisa mogu dragi Amos nesto zakljuciti,sto mislim da ne spada u kategorje krscanke tolerancije.
Zapravo ti bi htio primorati ljude na po tebi ispravnu vjeru.
A sto mislis tko je imao tu silu i mogao je s nama to napraviti.Pa naravno Krist. Ali nije.Ali zadaca je krscanina,svojom vjerom,svojim zivotima objaviti ziva Krista ljudima oko sebe.Ne natjerati ih prihvacanju vjere silom,tu silu najacu ima Bog,pa nikoga silom ne natjerava na ljubav prema njemu.Bog nas je stvorio s razumom,koji ako je pravilno odgajan i usmjeravan,voljet ce svakog covjeka,ma koje vjere i nacije i boje koze bio,jer je Kristovo djete Bozje stvorenje.
Nasa je duznost objaviti Krista,a i Bozju veliku ljubav,a na svakome stoji,hoce li se prihvatiti toga il ne.Jer bicem nas Bog moze najbolje naterjati na prihvatanju neke vjere,a to ipak ne cini,pa otkud onda prava tebi i meni da isto cinimo,sramotivsi brata sramotimo njegovog Stvoritelja.
Stoga nije na odmet pisjetiti se iz rimljana ,,da je Krist za nas umro jos kad grjesnici bijasmo''.
Ponekad imam dojam,da se mnogi krscani ponasaju kao alkoholicar,koji svuda oko sebe vidi same pijance,a zapravo on je pijan.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 15:01

Dina je napisao/la:
amos je napisao/la:
Iz tvojih upisa mogu dragi Amos nesto zakljuciti,sto mislim da ne spada u kategorje krscanke tolerancije.
Zapravo ti bi htio primorati ljude na po tebi ispravnu vjeru.
A sto mislis tko je imao tu silu i mogao je s nama to napraviti.Pa naravno Krist. Ali nije.Ali zadaca je krscanina,svojom vjerom,svojim zivotima objaviti ziva Krista ljudima oko sebe.Ne natjerati ih prihvacanju vjere silom,tu silu najacu ima Bog,pa nikoga silom ne natjerava na ljubav prema njemu.Bog nas je stvorio s razumom,koji ako je pravilno odgajan i usmjeravan,voljet ce svakog covjeka,ma koje vjere i nacije i boje koze bio,jer je Kristovo djete Bozje stvorenje.
Nasa je duznost objaviti Krista,a i Bozju veliku ljubav,a na svakome stoji,hoce li se prihvatiti toga il ne.Jer bicem nas Bog moze najbolje naterjati na prihvatanju neke vjere,a to ipak ne cini,pa otkud onda prava tebi i meni da isto cinimo,sramotivsi brata sramotimo njegovog Stvoritelja.
Stoga nije na odmet pisjetiti se iz rimljana ,,da je Krist za nas umro jos kad grjesnici bijasmo''.
Ponekad imam dojam,da se mnogi krscani ponasaju kao alkoholicar,koji svuda oko sebe vidi same pijance,a zapravo on je pijan.
Pa naravno da si kao i uvek upravu Dina, jeste na svakom je da poveruje i naravno posao Duha Svetog je da uverava o gresnosti.I naravno da mi kao Hrscani trebamo voleti sve ljude i sve nacije i oko sebe i bas iz te ljubavi trebamo siriti evandjelje jasno, i jasno evandjelje tvrdi da nema drugog imena koje je dano ljudima da se mogu spasti, draga Dina.I ne cineci tako ne volimo te iste ljude , pustajuci ih da zbog lose informisanosti odu u pakao, dok pritom misle da je njihova vera ono sto spasava.Biblija kaze da onaj koji zna dobro ciniti, a ne cini greh mu je, tako da ako znas da neko ide u pakao zbog pogresnog uverenja i pritom mu povladjujes radi laznog i licemernog mira u koji nijedna strana neveruje, jer u praksi gore navedeni dokument se uopste ne sprovodi, i sve se zavrsi na jeli ,pili i pricali, dok Hriscane ubijaju i u islamskim zemljama, i ateistickim zemljama, i u budistickim zemljama, i u hindusitickim zemljama, bas zato sto su jasni da jedino Isus je put,istina i zivot.Vidis draga Dina dok mi u "Hriscanskim" zemljama mirno kuckamo po kompjuteru nasa braca po svetu umiru za veru, i za to sto nece da se odreknu Hrista.Kad bi oni rekli, pa dobro cutacemo, verovatno ih niko i nebi dirao.I draga Dina nadam se da znas cija je ideja Svetski mir, i dali znas cija je ideja svi smo isto bicemo jedna vera, i dali znas cija je ideja,All we need is love(sve sto nam treba je ljubav) Ne zelim da osudim, samo pozivam da se razmotre neke cinjenice.Nije problem da trpim, to je Isus rekao, ali ako trpim hocu da trpim zbog evandjelja, a ne tolerancije.Dina pogledaj, zar nevidis?
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 15:22

1IV 2:18 Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas
1IV 2:19 Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas.
1IV 2:20 A vi imate Pomazanje od Svetoga, i znanje svi imate.
1IV 2:21 Ne pisah vam zato što ne biste znali istine, nego jer je znate i jer znate da nikakva laž nije od istine.
1IV 2:22 Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Anitkrist je onaj
1IV 2:23 tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.
1IV 2:24 A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu
1IV 2:25 A ovo je obećanje koje nam on obeća: život vječni.
1IV 2:26 Ovo vam napisah o onima koji vas zavode.
1IV 2:27 A vi - Pomazanje koje primiste od njega u vama ostaje i ne treba da vas itko poučava. Nego njegovo vas Pomazanje uči o svemu, a istinito je i nije laž, pa kao što vas je ono naučilo, ostanite u Njemu.
1IV 2:28 I sada, dječice, ostanite u njemu da budemo puni pouzdanja kad se pojavi te se ne postidimo pred njim o njegovu dolasku.
IV 2:29 Ako znate da je on Pravednik, znate i da je svaki koji čini pravdu od njega rođen.

Dali ti se ovo cini tolerantnim, ili bi apostola Ivana nazvala netolerantnim Hriscaninom?
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 16:37Ti se, Amose, oslanjas na logicki pradoks tolerancije i netolerancije prema kojemu je normalno ubiti Martina Luthera Kinga,,,iz pojavka Antikrista nemamo pravo konstruirati prijeporni dualizam koji odobrava bilo koju vrstu djihada bilo s koje strane..Sveto pismo ne daje nikome pravo na progone..
Isus je zaista ljubio svakoga griješnika i ljubi svakoga griješnika..kako je On ljubio tako smo i mi dužni ljubiti križem a ne lupati bilo koga što takve ljubavi u sebi nema,,
Na primjer do kakvih je sve apsurda došla Kalvinistička teokratska zajednica u Švicarskoj..pogledaj povijest..pa Lutherov odnos prema seljacima ustanicima, sljedbenicima Thomasa Munzera..

UNESCO je dao definiciju za toleranciju i ona glasi u cijelosti ovako!

  • Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja


i način da budemo ljudi. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. To nije samo moralna dužnost, to je također politički i zakonit zahtjev. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira.
Tolerancija nije koncesija, dobrodušnost ili popustljivost. Tolerancija je, iznad svega aktivan stav potaknut priznanjem univerzalnih ljudskih prava i fundamentalna sloboda drugih. Nikako se ne može koristiti kao opravdanje za kršenje fundamentalnih vrijednosti. Tolerancija treba biti primjenjiva od strane pojedinaca, grupa i država.
Tolerancija ja odgovornost koja nosi ljudska prava, pluralizam (uključujući kulturni pluralizam), demokraciju i vladavinu zakona. Ona uključuje odbacivanje dogmatizma i apsolutizma i potvrđuje standarde postavljene u instrumentima internacionalnih ljudskih prava.
Dosljedno poštovanje ljudskih prava, biti tolerantan, ne znači tolerisanje socijalnih nepravdi ili odbacivanje ili slabljenje tuđih uvjerenja. To znači biti slobodan, čvrsto se držati svojih uvjerenja i prihvaćati da se i drugi drže svojih. To znači prihvaćanje činjenice da ljudska bića, prirodno različita u svojim nastupima, situacijama, govoru, ponašanju i vrijednostima imaju pravo živjeti u miru i da budu kakvi jesu. Također znači da se nečija viđenja ne nameću drugima.

Zašto ne iskusiš evanđelje bez militantnih ideja i davanja toleranciji antikristovske atribute..Da li si Ti nekada bio progonjen zato što si slijedio Krista?Ako Ti kao Stefan propovjedaš istinu evanđelja sigurno da nećeš odobravati kamenovanje - zar oni koji ne kamenuju imaju manje šanse od onih koji kamenuju zato što ne kamenuju..tolerancija upravo trazi nekamenovanje..a pravo na izbor spasenja,,Sveti život je najbolji dokaz tolerancije..iz odbijanja svetosti nemam pravo potezati mač jer ne odustajem od evanđelja ,,
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 17:39

E ovako Abrahame,

Necu reci da je ideja o toleranciji losa, ali necu reci ni da je Karl Marksov komunizam los ali neprimenljiv u praksi, isto tako i tolerancija, a i oboje iskljucuju Boga, jer jednostavno unesco tolerancija je svetki pokusaj da pomiri nesto sto je u praksi nepomirljivo, i smatram da kao princip mozda i nebi bio los da ne smeta ljudski faktor.Ali posto je Bog dao princip u svojoj reci, koju ako slusamo i izvrsavamo ono sto je on rekao mi smo u crkvi koja je Boziji nacin uredjenja ljudskog drustva.E sada neprijatelj ljudske duse sotona koristi kao i sve druge ljudske ideje, i ideju tolerancije protiv samih Hriscana time sto im zabranjuje da govore Bozije stavove, i sto je jos gore drzi zarobljene sramom decu Boziju, jer ako samo zucnu on ce ih osuditi i osramotiti, sto mu je posao od pocetka.Bog jasno u svojoj reci kaze idite i propovedajete evandjelje, ne i naterajte ljude da veruju u njega,ali im jasno naglasite posledice neverovanja ili verovanja.Istina nebi trebalo da se govori polovicno samo da bi se postovala pravila tolerancije koja inace u praksi nepostoji.Mislim da si toga svestan ako gledas tv.Tako da ako tolerancija zabranjuje da se iznose Hristovi stavovi, onda ona jeste antihristova.Mozda izgleda lepo, ali i sotona se pretvara u andjela svetlosti.Svestan sam da je ovo prst u oko humanizmu.Ovo je samo jedan poziv da se pogleda oko sebe, sotona je lukav i rec Bozija kaze da se trudi da prevari i izabrane.Ovo nije tema ponavljam za neverne , nego za verne, jer ponekad odusevljeni necim sto lepo izgleda upadnu u zamku, i pocnu da zastupaju nesto sto nije utemeljeno u reci Bozijoj.Ali sto se tice svetskih ljudi, za njih je tolerancija realnos novog doba i new age religije koja ce doci i koju najavljuje pismo.Nedajte se prevariti, samo je Isus istina.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 19:38

Ma vidis Amos,tvoj osnovni probem je da ti ne shvatas veicinu Boga do kraja,i zelis uzeti stap i palicu njegovu i bic u svojim rukama.Ali zamisli sebe da si ti progonjen zbog krivovjerja s necijeg stanovista.Jer on je 100% ubjedjen da je njegova vjera ispravna.
I opet te podsjecam na veliku Kristovu ljubav,da je umro za covjeka.Zar on nije ,i zar se Bog mjenja i ne moze uspostaviti diktaturu nad covjekom,i reci svi cete vjerovati kako ja kazem.Zar on treba cekati nekoga tebe i mene roditi se kao krizari, i u ime njegovo ubijati i tjerati njegova stvorenja,sramotiti.Ono za sto smo ti i ja u svim religijama,i u svim denominacijama odgovorni je samo za nas same,i nas karakter.Ne mozes ti nikog spasti ako on nece.A nasiljem priznaj ne bi ni ti ,ni ja.
Ili pak ipak pristajes na svoju teoriju,da te moze netko progoniti za to sto nevjerujes kao on.
I ne zaboravi,,sve sto ne zelis da tebi neko cini,ne cini ti drugome.Izgradjuj sebe i svoj karakter,Kist ce brzo doci,budi spreman za susret s Njim,a ljudima govori o velicini Kristovoj i velikoj ljubavi Oca njegova.
Zivi zivotom kako je dostojno Kristovog predstavnika na zemlji. Budi vidjelo svijetu.Mozes danima i nocima govoriti o ljubavi, a to isto ne pokazivati djelima i zivotom,nista od navedenog,mozes danima govoriti o postenju,a njega nemas,ili si bezobrazan prema drugim Bozjim stvorenjima,nista,to ti je kao zvono koje zveci,prazno.
Prema tome tolerancija nije grijeh,i ne treba gajiti tolerantno grijeh u srcu svome,vec se truditi ispraviti uz mnogo molitvi i vapenja ka Kristu.
Netolerancija je grijeh.Nismo ti i ja pozvani proganjati drugog i drugacijeg,mrziti drugog i drugacijeg,a nismo u stanju savladati svoje poroke,od najmanjih psovki pa nadalje.
Ja da sam na tvom mjestu bi se vise brinula,kako pomoci ljudima izaci iz poroka,kojima i samima i neduznima nanose stete u bilo kom pogledu,nego ispravljati neciju vjeru i za to biti spreman,ako treba i na krvoprolice.
Mislm da navedene stihove iz Biblije ne tumacis onako kako im Biblija daje smisao,previse im dajes osobnu konotaciju.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 20:00

Amos:
Tako da ako tolerancija zabranjuje da se iznose Hristovi stavovi, onda ona jeste antihristova

Navedi , molim, primjer zabrane propovjdanja evanđelja na osnovi tolerancije..Tolerancija ne zabranjuje drugima biti drugačiji tj. da Amos propovijeda i živi sveti život muslimanu..Dijalog i tolerancija ne smiju biti zamjenjeni obaranjem druge vjere i zamjenjene pravovjernom vlašću, na primjer, kalvinisti su tumačili da je država podređena Božjem suverenitetu pa je dužost vjernika da u bezobzirnoj borbi obore vladavine druge vjere..Svijest kalvinista o izabranju tj. predestinaciji bila je podsticaj da se drži da Bog hoće da neki budu odbačeni..Taj nauk o dvostrukoj predestinaciji odbacuje toleranciju..Taj kalvinistički stav podjaruje netrpeljivost.Katolička je crkva za Calvina đavolje djelo koje se mora uništiti..Pogledaj Hugentske ratove pa prosudi - ima li netko pravo ubijati iz razloga zamišljene ispravnosti?S druge strane, zar nije bilo bolje izbječi pokolj u bartolomejskoj noći ...
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 20:04

Dina je napisao/la:
I ne zaboravi,,sve sto ne zelis da tebi neko cini,ne cini ti drugome.
Mislim da je tacan citat:" Ono sto zelis da tebi cine , cini i ti drugima."Vise poziva na akciju a manje na pasivnost.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 20:07

abraham je napisao/la:Amos:
Tako da ako tolerancija zabranjuje da se iznose Hristovi stavovi, onda ona jeste antihristova

Navedi , molim, primjer zabrane propovjdanja evanđelja na osnovi tolerancije..Tolerancija ne zabranjuje drugima biti drugačiji tj. da Amos propovijeda i živi sveti život muslimanu..Dijalog i tolerancija ne smiju biti zamjenjeni obaranjem druge vjere i zamjenjene pravovjernom vlašću, na primjer, kalvinisti su tumačili da je država podređena Božjem suverenitetu pa je dužost vjernika da u bezobzirnoj borbi obore vladavine druge vjere..Svijest kalvinista o izabranju tj. predestinaciji bila je podsticaj da se drži da Bog hoće da neki budu odbačeni..Taj nauk o dvostrukoj predestinaciji odbacuje toleranciju..Taj kalvinistički stav podjaruje netrpeljivost.Katolička je crkva za Calvina đavolje djelo koje se mora uništiti..Pogledaj Hugentske ratove pa prosudi - ima li netko pravo ubijati iz razloga zamišljene ispravnosti?S druge strane, zar nije bilo bolje izbječi pokolj u bartolomejskoj noći ...
Kako da ne kada je u pitanju Homoseksualizam.Teraju crkve u Svedskoj da vencavaju homoseksualce, i zato sto je govorio da je homoseksualizam greh jedan pastor je zaglavio u zatvor.Zbog netolerancije.Govorim o netolerancnom gazenju hriscanskuh vrednosti pod parolom tolerancije.Inaravno da ne postoji nijedan verski razlog za ubistvo niti teranje nekog da primi veru, ali verbalno je dozvoljeno, verbalno nemozes da nateras vec samo da obavestis.Zalazem se za isto pravo da Hriscani kazu sve sta je njihova vera pa taman to i zasmetalo nekom.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 20:49

Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 20:52

amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Amos:
Tako da ako tolerancija zabranjuje da se iznose Hristovi stavovi, onda ona jeste antihristova

Navedi , molim, primjer zabrane propovjdanja evanđelja na osnovi tolerancije..Tolerancija ne zabranjuje drugima biti drugačiji tj. da Amos propovijeda i živi sveti život muslimanu..Dijalog i tolerancija ne smiju biti zamjenjeni obaranjem druge vjere i zamjenjene pravovjernom vlašću, na primjer, kalvinisti su tumačili da je država podređena Božjem suverenitetu pa je dužost vjernika da u bezobzirnoj borbi obore vladavine druge vjere..Svijest kalvinista o izabranju tj. predestinaciji bila je podsticaj da se drži da Bog hoće da neki budu odbačeni..Taj nauk o dvostrukoj predestinaciji odbacuje toleranciju..Taj kalvinistički stav podjaruje netrpeljivost.Katolička je crkva za Calvina đavolje djelo koje se mora uništiti..Pogledaj Hugentske ratove pa prosudi - ima li netko pravo ubijati iz razloga zamišljene ispravnosti?S druge strane, zar nije bilo bolje izbječi pokolj u bartolomejskoj noći ...
Kako da ne kada je u pitanju Homoseksualizam.Teraju crkve u Svedskoj da vencavaju homoseksualce, i zato sto je govorio da je homoseksualizam greh jedan pastor je zaglavio u zatvor.Zbog netolerancije.Govorim o netolerancnom gazenju hriscanskuh vrednosti pod parolom tolerancije.Inaravno da ne postoji nijedan verski razlog za ubistvo niti teranje nekog da primi veru, ali verbalno je dozvoljeno, verbalno nemozes da nateras vec samo da obavestis.Zalazem se za isto pravo da Hriscani kazu sve sta je njihova vera pa taman to i zasmetalo nekom.Cudim se sto uopste ima Hriscana kojima to smeta.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 20:59

[quote="amos"][quote="amos"][quote="amos"]
abraham je napisao/la:Amos:
Tako da ako tolerancija zabranjuje da se iznose Hristovi stavovi, onda ona jeste antihristova

Navedi , molim, primjer zabrane propovjdanja evanđelja na osnovi tolerancije..Tolerancija ne zabranjuje drugima biti drugačiji tj. da Amos propovijeda i živi sveti život muslimanu..Dijalog i tolerancija ne smiju biti zamjenjeni obaranjem druge vjere i zamjenjene pravovjernom vlašću, na primjer, kalvinisti su tumačili da je država podređena Božjem suverenitetu pa je dužost vjernika da u bezobzirnoj borbi obore vladavine druge vjere..Svijest kalvinista o izabranju tj. predestinaciji bila je podsticaj da se drži da Bog hoće da neki budu odbačeni..Taj nauk o dvostrukoj predestinaciji odbacuje toleranciju..Taj kalvinistički stav podjaruje netrpeljivost.Katolička je crkva za Calvina đavolje djelo koje se mora uništiti..Pogledaj Hugentske ratove pa prosudi - ima li netko pravo ubijati iz razloga zamišljene ispravnosti?S druge strane, zar nije bilo bolje izbječi pokolj u bartolomejskoj noći ...
Kako da ne kada je u pitanju Homoseksualizam.Teraju crkve u Svedskoj da vencavaju homoseksualce, i zato sto je govorio da je homoseksualizam greh jedan pastor je zaglavio u zatvor.Zbog netolerancije.Govorim o netolerancnom gazenju hriscanskuh vrednosti pod parolom tolerancije.Inaravno da ne postoji nijedan verski razlog za ubistvo niti teranje nekog da primi veru, ali verbalno je dozvoljeno, verbalno nemozes da nateras vec samo da obavestis.Zalazem se za isto pravo da Hriscani kazu sve sta je njihova vera pa taman to i zasmetalo nekom.Cudim se sto uopste ima Hriscana kojima to smeta.I jos uvek se secam govora pape Benedikta kada je postao papa,vrlo tolerantno nema sta,ali izmedju Hriscana treba da vlada ljubav, a ona je po svom svojstvu drugacija od tolerancije.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 21:02

abraham je napisao/la:Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 21:08

amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.

Što to znači - kao i svi drugi, jer ima i drugih koji su drugi i drugačiji..
Zato Pavao:
6 Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, 7 koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. 8 Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9 Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
10 Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga.
11 Obznanjujem vam, braćo: evanđelje koje sam navješćivao nije od ljudi, 12 niti ga ja od kojeg čovjeka primih ili naučih, nego objavom Isusa Krista.
13 Ta čuli ste za moje negdašnje ponašanje u židovstvu: preko svake sam mjere progonio i pustošio Crkvu Božju 14 te sam u židovstvu, prerevno odan otačkim predajama, nadmašio mnoge vršnjake u svojem narodu. 15 Ali kad se Onomu koji me odvoji već od majčine utrobe i pozva milošću svojom, svidjelo 16 otkriti mi Sina svoga da ga navješćujem među poganima, odmah, ne posavjetovah se s tijelom i krvlju 17 i ne uziđoh u Jeruzalem k onima koji bijahu apostoli prije mene, nego odoh u Arabiju pa se opet vratih u Damask.
18 Onda nakon tri godine uziđoh u Jeruzalem potražiti Kefu i ostadoh kod njega petnaest dana. 19 Od apostola ne vidjeh nikoga drugog osim Jakova, brata Gospodinova. 20 Što vam pišem, Bog mi je svjedok, ne lažem. 21 Zatim dođoh u krajeve sirijske i cilicijske. 22 Osobno pak bijah nepoznat Kristovim crkvama u Judeji. 23 One su samo čule: Negdašnji naš progonitelj sada navješćuje vjeru koju je nekoć pustošio 24 i slavile su Boga zbog mene."

Kako tumačiš ovo gore a kako ovo:
Općenito se čuje o bludnosti među vama, i to takvoj bludnosti kakve nema ni među poganima: da netko ima očevu ženu. 2 I vi mi se uznijeli, mjesto da žalujete pa da se iskorijeni iz vaše sredine onaj koji takvo djelo počini.
3 A ja, i nenazočan tijelom, ali nazočan duhom, već sam presudio kao nazočan onoga koji je takvo što počinio. 4 Pošto se u ime Gospodina našega Isusa Krista okupite vi i moj duh, snagom Gospodina našega Isusa, 5 neka se takav preda Sotoni na propast tijela da bi se spasio duh u Dan Gospodina Isusa.
kažeš
I jos uvek se secam govora pape Benedikta kada je postao papa,vrlo tolerantno nema sta,ali izmedju Hriscana treba da vlada ljubav, a ona je po svom svojstvu drugacija od tolerancije
Hoćeš reći - papa Benedikt se zalaže za toleranciju ali ne za ljubav?

Evo što on kaže:
"Naše osobno spasenje i spasenje svijeta ovisi o našoj slobodnoj odluci da prihvatimo Božju pravednost i ljubav – rekao je papa Benedikt XVI., susrećući se 22. studenog, u Dvorani Pavla VI., s više od 3000 vjernika iz talijanske nadbiskupije Amalfi – Cava de' Tirreni, koji su došli na hodočašće u Rim noseći relikvije svojega zaštitnika svetoga Andrije, koje se još od IV. stoljeća čuvaju u kripti katedrale u Amalfiju. Uoči svetkovine Krista Kralja, Sveti je Otac potaknuo na upravljanje pogleda prema Isusu, Gospodaru svemira, našoj nadi, i dobrome Pastiru koji je spreman brinuti se o svojim izgubljenim ovcama, te ih okupiti kako bi ih odveo na pašu, a potom odmorio na sigurnome. On strpljivo traži izgubljenu ovcu i liječi onu bolesnu. Samo u Njemu možemo pronaći onaj mir koji je on, po cijenu svoje krvi, postigao za nas, preuzimajući na sebe grijehe svijeta i zadobivajući za nas pomirenje – napomenuo je Sveti Otac.
Krist je dobar i milosrdan Pastir, ali i pravedan Sudac koji će na konačnom sudu odvojiti dobre od zlih. Ali, odlučno je mjerilo suda. To je mjerilo ljubav, konkretna ljubav prema bližnjemu, posebice prema 'malenima', prema osobama koje su u posebnim teškoćama: prema gladnima, žednima, strancima, golima, bolesnima, zatvorenicima. Kralj svima svečano objavljuje da ono što su učinili, ili nisu učinili za njih, učinili su ili nisu učinili Njemu. Odnosno, Krist se poistovjećuje sa svojom najmanjom braćom, a konačni će sud biti obračun onoga što se već dogodilo u zemaljskome životu. To Boga zanima. Njemu nije važno povijesno kraljevanje – pojasnio je Papa – nego On želi kraljevati u srcima ljudi, a od tamo i u svijetu. On je kralj cijeloga svemira, ali kritična točka, područje na kojemu je njegovo kraljevstvo u opasnosti jest naše srce, jer tamo se Bog susreće s našom slobodom.
Mi, samo mi, možemo Mu onemogućiti kraljevati nad nama, stoga možemo postaviti prepreku u njegovu kraljevanju nad svijetom: nad obitelji, društvom, poviješću. Mi, muškarci i žene, imamo mogućnost izabrati s kim želimo sklopiti savez: s Kristom i njegovim anđelima, ili s đavlom i njegovim sinovima – rekli bismo koristeći jezik Evanđelja. Na nama je da odlučimo hoćemo li prakticirati pravednost ili nepravdu, hoćemo li prihvatiti ljubav i praštanje ili osvetu i ubojnu mržnju. Od toga ovisi naše osobno spasenje, ali i spasenje svijeta – naglasio je Sveti Otac. Eto zbog čega nas Isus želi pridružiti svojemu kraljevanju; eto zbog čega nas poziva na suradnju u dolasku njegova Kraljevstva ljubavi, pravednosti i mira. Na nama je da mu odgovorimo, ali ne riječima, nego djelima – napomenuo je Sveti Otac te na koncu dodao kako izabirući put djelotvorne ljubavi, omogućujemo Isusu proširiti svoju vlast u vremenu i prostoru." http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=247040
Nije li tako?


Zadnja promjena: abraham; sub stu 22 2008, 21:17; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Gost on sub stu 22 2008, 21:16

amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.
Ali ne pod silom ljuidskom nego pod silom Duha Svetoga i velkom ljubavlju Krista.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 21:19

Dina je napisao/la:
amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.
Ali ne pod silom ljuidskom nego pod silom Duha Svetoga i velkom ljubavlju Krista.
Amen
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by amos on sub stu 22 2008, 21:23

abraham je napisao/la:
amos je napisao/la:
abraham je napisao/la:Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.

Što to znači - kao i svi drugi, jer ima i drugih koji su drugi i drugačiji..
Zato Pavao:
6 Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, 7 koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. 8 Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9 Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
10 Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga.
11 Obznanjujem vam, braćo: evanđelje koje sam navješćivao nije od ljudi, 12 niti ga ja od kojeg čovjeka primih ili naučih, nego objavom Isusa Krista.
13 Ta čuli ste za moje negdašnje ponašanje u židovstvu: preko svake sam mjere progonio i pustošio Crkvu Božju 14 te sam u židovstvu, prerevno odan otačkim predajama, nadmašio mnoge vršnjake u svojem narodu. 15 Ali kad se Onomu koji me odvoji već od majčine utrobe i pozva milošću svojom, svidjelo 16 otkriti mi Sina svoga da ga navješćujem među poganima, odmah, ne posavjetovah se s tijelom i krvlju 17 i ne uziđoh u Jeruzalem k onima koji bijahu apostoli prije mene, nego odoh u Arabiju pa se opet vratih u Damask.
18 Onda nakon tri godine uziđoh u Jeruzalem potražiti Kefu i ostadoh kod njega petnaest dana. 19 Od apostola ne vidjeh nikoga drugog osim Jakova, brata Gospodinova. 20 Što vam pišem, Bog mi je svjedok, ne lažem. 21 Zatim dođoh u krajeve sirijske i cilicijske. 22 Osobno pak bijah nepoznat Kristovim crkvama u Judeji. 23 One su samo čule: Negdašnji naš progonitelj sada navješćuje vjeru koju je nekoć pustošio 24 i slavile su Boga zbog mene."

Kako tumačiš ovo gore a kako ovo:
Općenito se čuje o bludnosti među vama, i to takvoj bludnosti kakve nema ni među poganima: da netko ima očevu ženu. 2 I vi mi se uznijeli, mjesto da žalujete pa da se iskorijeni iz vaše sredine onaj koji takvo djelo počini.
3 A ja, i nenazočan tijelom, ali nazočan duhom, već sam presudio kao nazočan onoga koji je takvo što počinio. 4 Pošto se u ime Gospodina našega Isusa Krista okupite vi i moj duh, snagom Gospodina našega Isusa, 5 neka se takav preda Sotoni na propast tijela da bi se spasio duh u Dan Gospodina Isusa.
kažeš
I jos uvek se secam govora pape Benedikta kada je postao papa,vrlo tolerantno nema sta,ali izmedju Hriscana treba da vlada ljubav, a ona je po svom svojstvu drugacija od tolerancije
Hoćeš reći - papa Benedikt se zalaže za toleranciju ali ne za ljubav?

Evo što on kaže:
"Naše osobno spasenje i spasenje svijeta ovisi o našoj slobodnoj odluci da prihvatimo Božju pravednost i ljubav – rekao je papa Benedikt XVI., susrećući se 22. studenog, u Dvorani Pavla VI., s više od 3000 vjernika iz talijanske nadbiskupije Amalfi – Cava de' Tirreni, koji su došli na hodočašće u Rim noseći relikvije svojega zaštitnika svetoga Andrije, koje se još od IV. stoljeća čuvaju u kripti katedrale u Amalfiju. Uoči svetkovine Krista Kralja, Sveti je Otac potaknuo na upravljanje pogleda prema Isusu, Gospodaru svemira, našoj nadi, i dobrome Pastiru koji je spreman brinuti se o svojim izgubljenim ovcama, te ih okupiti kako bi ih odveo na pašu, a potom odmorio na sigurnome. On strpljivo traži izgubljenu ovcu i liječi onu bolesnu. Samo u Njemu možemo pronaći onaj mir koji je on, po cijenu svoje krvi, postigao za nas, preuzimajući na sebe grijehe svijeta i zadobivajući za nas pomirenje – napomenuo je Sveti Otac.
Krist je dobar i milosrdan Pastir, ali i pravedan Sudac koji će na konačnom sudu odvojiti dobre od zlih. Ali, odlučno je mjerilo suda. To je mjerilo ljubav, konkretna ljubav prema bližnjemu, posebice prema 'malenima', prema osobama koje su u posebnim teškoćama: prema gladnima, žednima, strancima, golima, bolesnima, zatvorenicima. Kralj svima svečano objavljuje da ono što su učinili, ili nisu učinili za njih, učinili su ili nisu učinili Njemu. Odnosno, Krist se poistovjećuje sa svojom najmanjom braćom, a konačni će sud biti obračun onoga što se već dogodilo u zemaljskome životu. To Boga zanima. Njemu nije važno povijesno kraljevanje – pojasnio je Papa – nego On želi kraljevati u srcima ljudi, a od tamo i u svijetu. On je kralj cijeloga svemira, ali kritična točka, područje na kojemu je njegovo kraljevstvo u opasnosti jest naše srce, jer tamo se Bog susreće s našom slobodom.
Mi, samo mi, možemo Mu onemogućiti kraljevati nad nama, stoga možemo postaviti prepreku u njegovu kraljevanju nad svijetom: nad obitelji, društvom, poviješću. Mi, muškarci i žene, imamo mogućnost izabrati s kim želimo sklopiti savez: s Kristom i njegovim anđelima, ili s đavlom i njegovim sinovima – rekli bismo koristeći jezik Evanđelja. Na nama je da odlučimo hoćemo li prakticirati pravednost ili nepravdu, hoćemo li prihvatiti ljubav i praštanje ili osvetu i ubojnu mržnju. Od toga ovisi naše osobno spasenje, ali i spasenje svijeta – naglasio je Sveti Otac. Eto zbog čega nas Isus želi pridružiti svojemu kraljevanju; eto zbog čega nas poziva na suradnju u dolasku njegova Kraljevstva ljubavi, pravednosti i mira. Na nama je da mu odgovorimo, ali ne riječima, nego djelima – napomenuo je Sveti Otac te na koncu dodao kako izabirući put djelotvorne ljubavi, omogućujemo Isusu proširiti svoju vlast u vremenu i prostoru." http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=247040
Nije li tako?
Mislim na govor zbog  kojeg su se naljutili muslimani , pa sada to nekako se trude da ispeglaju.Ja delim ljude na verne i neverne, stoga kada akzem drugi mislim na one koji su neverni a nisu homoseksualci, nego su heteroseksualci ali u nista manjoj potrebi za oprostom, odnosno priznajem, pokajanjem, obracenjem i nanovorodjenjem.
avatar
amos
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 969
Age : 38
Registration date : 12.11.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Tolerancija

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.