Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Go down

Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Postaj by Gost on sub lip 21 2008, 19:53

Objavljeno: 15.06.2008.
Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje djece
U Zagrebu je u nedjelju pokrenuta međunarodna kampanja "Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanje djece" koja će se na nacionalnoj razini provoditi u zemljama Vijeća Europe kako bi se zakonskim odredbama zabranilo kažnjavanje djece.


U sklopu kampanje, koju organiziraju Vijeće Europe i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, bit će emitiran spot i podijeljeni materijali kojima se društvo želi osvijestiti da je tjelesno kažnjavanje djece zlostavljanje i da ima i drugih načina kažnjavanja.

"Želimo biti bolja Europa u kojoj će biti nulta tolerancija prema nasilju, posebno prema djeci", rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u stanci u sklopu cjelodnevnog programa vezanog uz otvorenje kampanje na kojem su se okupili predstavnici 24 zemlje, Vijeća Europe, UNICEF-a, UN-ova regionalnog ureda za prava djeteta i nevladinih udruga.

Od 47 članica Vijeća Europe Hrvatska je, rekla je potpredsjednica Vlade, u skupini od 18 zemalja koje su zakonom zabranile tjelesno kažnjavanje djece.

U Hrvatskoj će, kao i u ostalim zemljama, uskoro biti pokrenuta nacionalna kampanja kojom se cijelo društvo, roditelje i nastavnike želi osvijestiti da je nasilje nedopustivo i da djeca trebaju razumijevanje, ljubav i potporu, rekla je Jadranka Kosor.

Zamjenica glavnog tajnika Vijeće Europe Maud de Boer-Buquicchio rekla je kako se kampanjom djeci želi pokazati da se imaju pravo boriti za svoja prava budući da se djeca izložena nasilju boje o tome govoriti zbog daljnjeg kažnjavanja.

Dodala je da će Vijeće Europe podupirati zemlje u provedbi kampanje na nacionalnoj razini sve dok bude nasilja nad djecom.

"Očekujemo da će Europa postati slobodna zona od kažnjavanje djece", rekla je Maud de Boer-Buquicchio, dodajući da je radi toga potrebno mijenjati zakone i mentalitet.

Istraživanje u europskim zemljama pokazalo je da, ovisno o pojedinoj zemlji, od 47 do 84% roditelja tjelesno kažnjava djecu, a od 70 do 99% ih smatra da je takvo kažnjavanje prihvatljivo.

Od 53 do 93% djece reklo je u istraživanju da su bila izložena tjelesnom kažnjavanju.

www.plivazdravlje.hr
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Postaj by Eutanasije on sub lip 21 2008, 22:50

E bas me interesuje kakva ce ta Evropa biti za dvadesetak godina kada ta deca postanu bosovi.Question scratch misli
avatar
Eutanasije
poprilično aktivan korisnik
poprilično aktivan korisnik

Broj postova : 429
Age : 30
Registration date : 09.05.2008

Korisnički profil http://www.verujem.org/

[Vrh] Go down

Re: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Postaj by otpadnik on ned lip 22 2008, 11:45

Dobro de, sta je kaznjavanje a sta je zlostavljanje? I da li onda treba odbaciti princip Solomuna o prutu?
avatar
otpadnik
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 174
Age : 63
Registration date : 09.05.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Postaj by Gost on ned lip 22 2008, 17:09

Koliko je meni poznato Bog je rekao da "kara i opominje one koje ljubi" . Isto tako piše da će otac koji ljubi sina svoga karati i kazniti jer otac koji tako ne čini ne samo da nevoli sina svoga već mu i želi zlo. Što ne znači da djecu treba zlostavljati i iživljavati se na njima. Granica između jednog i drugog se zna. Pa meni su moji roditelji znali dati po riti kad sam bio manji pa sam danas , Bogu hvala, uspoređujući sa današnjim naraštajima, fenomenalno odgojen. Pa pogledajte samo današnje naraštaje! Kakvi će to biti ljudi i danas sutra roditelji? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Pokrenuta međunarodna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanje

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.