Vrtno cvijece

Go down

Vrtno cvijece

Postaj by Gost on ned vel 10 2008, 12:16

nalazim ? Početna :: Vrtno cvijeće


Suncokret – lat. Helianthus annuus
Predivan vrtni cvijet koji daje poseban ugođaj u vrtu.Suncokret je iz porodice Asteraceae, a stigao je u naše krajeve iz Sjeverne Amerike i europe. Svake godine sve više i više ljubitelja cvijeća ga sadi u svoj vrt.
Detaljnije


Cinija – lat. Zinnia elegans
Cinija je jednogodišnji vrtni cvijet, i to jedan od najzahvalnijih, koji sadim u vrt. Porijeklo Cinije je toplih područja Amerike i Meksika. Naraste visine od 20 do 80 centimetara, ovisno o vrsti. Tako da ih dijelimo u tri skupine: patuljaste, srednje visoke i visoke.
Detaljnije


Pupavica – Rudbekija – lat. Rudbeckia fulgida
To je višegodišnji cvijet koji cvate predivne zlatno-žute cvjetove sa crnom jagodastom sredinom. Kojih ima u izobilju i vrlo su trajni tako da ih ima od početka cvatnje pa do njenog kraja
Detaljnije


Kokotić – lat. Delphinium
To je cvijet koji će pronaći svoje mjesto u svakom vrtu. Ima ih raznih visina rasta, od onih malenih , koji narastu od 30 do 120 cm te visokih od 130 do čak 250 centimetara. A prvenstveno ih dijelimo na dvije vrste: jednogodišnje ljetnice i trajnice.
Detaljnije


Tritoma - lat. Knopphofia
Biljka koje će namamiti znatiželjne poglede u vaš vrt. Predivnog zimzelenog lišća tankog i uskog i elegantnog povijenog. Koje tvori predivan grm u vrtu visine oko 50 cm a iz kojega izlazi predivno cvijeće.
Detaljnije


Dragoljub – lat. Tropaeolum hybriden
Jednogodišnja vrtna biljka koja svojim rastom može biti grmolika ili penjačica. Potječe iz toplih krajeva Perua, Kolumbije i Ekvadora. Pa zbog toga biljka voli topla i sunčana mjesta na kojima bude posađena
Detaljnije


Prkos - lat. Portulaca grandiflora
Prkos je vrtni cvijet koji naraste visine svega 10 do 15 cm. Prvenstveno zbog toga što je puzajućeg karaktera. Biljka se širi po tlu i tako stvara predivan cvjetni pokrivač.
Detaljnije


Ruža - lat. Rosa
Prvi puta ruže se spominju u drevnoj Mezopotamiji kada je kralj Sargon I. (2684.-2630. Pr.Kr.) donio sa svojih osvajanja šipak i ruže. U Kini u kojoj je ruža bila jako raširena postojalo je čak 600 knjiga o uzgoju ruža u carskoj knjižnici (551.Pr.Kr.).
Detaljnije


Begonija – lat. Begonia semperflorens


Grmoliki vrtni cvijet sa mesnaim, sjajnim lišćemi i sa velikim brojem cvjetova. Cvjetovi su puni ili jednostavni u crvenoj, ružičastoj i bijeloj boji te listovi u zelenoj i izrazito tamnoj zelenoj boji.
Detaljnije


Kopriva ukrasna – lat. Coleus Blumei Hybride
Cvijet sa kojim se često susrećemo, te je nezaobilazni cvijet u vrtovima naših baka.Očarao nas je već odavno sa svojim prekrasno obojenim lišče. Narast visine od 25 do 50 cm a sadi se ....
Detaljnije
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.