Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Stranica 5 / 18. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next

Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Jasmin(Jason) on pon vel 04 2008, 10:30

Kratko bi prokomentarisao ona dva video materijala koje je postavila Dina.

Prvi film je prikazao jedan sterilan i amaterski pokušaj da se musliman prikaže kao neznalica sopstvene vjere!?
Zašto sam to zaključio?

Jednostavno zbog mnogih nelogičnosti i neistina,koje su u istom filmu prikazane,a koje opet ne pristaju učenom muslimanu.

Što se tiče nelogičnosti one su između ostalog slijedeće:

1. Zašto bi Halilov otac koji je bio "učevan" musliman zahtijevao od svog neukog sina da napiše knjigu za koju ovaj nije osposobljen?
Zašto je on sam nije napisao,oslobađajući sina teškoća ?

2. Halilov otac ,"garantuje" sinu da će to biti "veliko dijelo" i neko "islamsko ostvarenje" o kojem se uopšte prije toga "malo pisalo"!?
Ne znamo u kojem vremenu se to zbilo,jer nam autor tog filma ne govori da li se radi o istinitom događaju,kao što nas ne upoznaje ni sa vremenom istog!?
U filmu vidimo da je Halil "istraživao" Bibliju pod stolnom lampom,pa se pitam da li je isti ikada pročitao mnogobrojna dijela islamskih učenjaka koji su pisali o < Muhammedu a.s u Bibliji>, pod svijećama prije njega?

3. Smiješna mi je uistinu i molitva kojom Halil moli Boga ,da mu otkrije jeli On Bog hrišćana ili muslimana(pokornika,poniznika Božijih)!?
Ne mogu zamisliti muslimana koji je spreman da piše tako ozbiljno dijelo,a koji sa druge strane nije upoznat ni sa svojom vjerskom knjigom Kur'anom koja mu je već dala odgovor na to pitanje;

"I sa sljedbenicima Knjige (kršćanima i židovima) raspravljajte na najljepši način,ali ne i sa onima među njima koji su nepravedni-i recite :"Mi vjerujemo što se objavljuje nama i ono što je objavljeno vama ,a naš Bog i vaš Bog jeste-jedan , i mi se Njemu pokoravamo.(Kur'an 29:46)

Biblija koju je Halil "proučavao" ovo isto potvrđuje na više mijesta,pa navodim samo dva primjera;

4.čuj, Izraele! Gospod je Bog naš, Gospod jedini!

5. Ljubi Gospoda, Boga svojega, svim srcem, svom dušom i svom snagom svojom!

6. Ove zapovijedi, što ti ih dajem danas, neka ti budu u srce upisane!
(Ponovljeni zakon 6:4-6)

Isus/Isa a.s ovo potvrdi;

Isus odgovori: "Prva glasi: "Čuj, Izraele, Gospodin, Bog naš , jest jedini Gospodin.
(Marko 12:29)

4. Nakon svog "istraživanja" po pitanju Muhammedovog a.s najavljenja u Bibliji,Halil odmah počinje sumnjat u Kur'an,pa odluči da piše ;Da li je Kur'an Božija riječ?

Po meni na takav potez se može odlučiti samo neuka osoba koja vara druge da je spoznala bilo šta od onoga ,što zagovara.
Na ovakav način se ne spoznaje istina,a nema se očito ni želje za istom.

Interesuje me gdje su Halilove oči bile kada su prelazile preko Ponovljenog zakona 18:18!?

5. Nejasno mi je i to da osoba koja odraste u islamu čitav svoj život ,nezna ni pripremu za molitvu izvršiti -uzeti abdest,kao što brat Sejfudin već prije reče!?

6. Šta reći o trenutku kada Halil pokazuje svoje islamsko znanje o shvatanju Isa a.s u Kur'anu,pa njegove mudžize koristi kako bi ga proglasio božanstvom?
Na sve to prevodilac ovog video materijala,u trenutku kada Halil na arapskom za Isa a.s kaže Mesih ,ovaj prevodi kao "bogočovjek"!?

Jeli isto biti Mesija(pomazanik) i bogočovjek odlučite sami!

Zašto ne pustimo Isusa/Isa a.s samog da nam kaže (bar po tvrdnjama evanđelista) u Bibliji na koji način je mogao činiti takva čuda:

Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao. (Ivan 5:30)

Kako Kur'an uistinu opisuje Isa a.s imaćete ako Bog da ovdje prilike da spoznate,za razliku od Halila.


Što se tiče neistina one su prisutne u trenutcima kada Halilu u glavi odzvanjaju kur'anske zapovjesti o "ubijanju nevjernika".
Nema potrebe ovo ni pojašnjavati,kada je bilo kojem iole upućenom čovjeku u islam jasno da je ratovanje i ubijanje dozvoljeno samo u cilju samodbrane.
Ali kako nebi previše odstupili od teme (a već svi jesmo),o ovome problemu možemu pisati na temi islam.

Na kraju bih naglasio ,da žalim ovakve osobe koje su skrenule sa pravog puta samo zbog toga što nisu željele da pitaju učene(što Kur'an nalaže) o onome što ne znaju.

Jedan hadis glasi;

Pametan i razuman čovjek pita,a neznalica i budala uvijek zna bolje od drugih.

Uistinu je neznanje jedan od najvećih neprijatelja čovjeku.

Što se tiče drugog filma,nemam šta dodati jer sam istog gledišta i orijentacije po pitanju spomenutog,osim da mi se jedino ne sviđa ton kojim je ova osoba vodila govor.

Muslimani treba da snize svoj ton pri sličnim situacijama,a ne da se dreče.

Pozdrav svima.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Sejfudeen on pon vel 04 2008, 11:43

Jasmin je spomenuo Ponovljeni zakon 18:18,ja dodajem i 18:19:
Podignut cu im proroka izmedju njihove brace,kao sto si ti.
Stavit cu svoje rijeci u njegova usta,da im kaze sve sto mu zapovjedim.
A ne bude li tko poslusao mojih rijeci sto ih prorok bude govorio u moje ime taj ce odgovarati preda mnom.18:18.19

Na koga se odnose ove rijeci??

Sejfudeen
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 172
Age : 36
Registration date : 08.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Jasmin(Jason) on pon vel 04 2008, 12:19

Sejfudeen

Jasmin je spomenuo Ponovljeni zakon 18:18,ja dodajem i 18:19:

Tačno tako,i 18:19.

Smile Selam.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on pon vel 04 2008, 21:06

Sejfudeen je napisao/la:Jasmin je spomenuo Ponovljeni zakon 18:18,ja dodajem i 18:19:
Podignut cu im proroka izmedju njihove brace,kao sto si ti.
Stavit cu svoje rijeci u njegova usta,da im kaze sve sto mu zapovjedim.
A ne bude li tko poslusao mojih rijeci sto ih prorok bude govorio u moje ime taj ce odgovarati preda mnom.18:18.19

Na koga se odnose ove rijeci??

Kako razumjeti Rimljanima 9,8:
This means that children born by natural descent from Abraham are not necessarily God's children. Instead, children born by the promise are considered Abraham's descendants.
1 Istinu govorim u Kristu, ne lažem; susvjedok mi je savjest moja u Duhu Svetom: 2 silna mi je tuga i neprekidna bol u srcu. 3 Da, htio bih ja sam proklet biti, odvojen od Krista, za braću svoju, sunarodnjake svoje po tijelu. 4 Oni su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; 5 njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.
6 Ali ne kao da se izjalovila riječ Božja. Jer nisu Izrael svi koji potječu od Izraela; 7 i nisu svi djeca Abrahamova zato što su njegovo potomstvo, nego po Izaku će ti se nazivati potomstvo; 8 to jest: djeca tijela nisu i djeca Božja, nego - djeca obećanja računaju se u potomstvo. 9 Evo doista riječi obećanja: U ovo ću doba doći i Sara će imati sina. 10 Ali ne samo to! I Rebeka je s jednim, s Izakom, ocem našim, zanijela. 11 Pa kad još blizanci ne bijahu rođeni niti učiniše što dobro ili zlo - da bi trajnom ostala odluka Božja o izabranju: 12 ne po djelima, nego po onome tko poziva - rečeno joj je: Stariji će služiti mlađemu, 13 kako je pisano: Jakova sam zavolio, a Ezav mi omrznu.
14 Što ćemo dakle reći? Možda da u Boga ima nepravde? Nipošto! 15 Ta Mojsiju veli: Smilovat ću se komu hoću da se smilujem; sažalit ću se nad kim hoću da se sažalim. 16 Nije dakle do onoga koji hoće ni do onoga koji trči, nego do Boga koji se smiluje. 17 Jer Pismo veli faraonu: Zato te upravo podigoh da na tebi pokažem svoju moć i da se razglasi ime moje po svoj zemlji. 18 Tako dakle: smiluje se komu hoće, a otvrdnjuje koga hoće.
19 Da, reći ćeš mi: Što se onda još tuži? Ta tko se to volji njegovoj odupro? 20 Čovječe, tko si ti zapravo da se pravdaš s Bogom? Zar da djelo rekne tvorcu: Što si me ovakvim načinio? 21 Ili zar lončar nema vlasti nad glinom da od istoga tijesta načini posudu sad časnu, sad nečasnu. 22 A što ako je Bog, hoteći očitovati gnjev i obznaniti svoju moć u silnoj strpljivosti podnosio posude gnjeva, dozrele za propast, 23 da obznani bogatstvo slave svoje na posudama milosrđa, koje unaprijed pripravi za slavu, 24 na nama koje pozva ne samo između Židova nego i između pogana?

Djela 3,12 i dalje:
. 12 Kada to vidje Petar, obrati se narodu: Izraelci, što se ovomu čudite? Ili što nas gledate kao da smo svojom snagom ili pobožnošću postigli da ovaj prohoda? 13 Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavi slugu svoga, Isusa kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga. 14 Vi se odrekoste Sveca i Pravednika, a izmoliste da vam se daruje ubojica. 15 Začetnika života ubiste. Ali Bog ga uskrisi od mrtvih, čemu smo mi svjedoci. 16 I po vjeri u njegovo ime, to je ime dalo snagu ovomu kojega gledate i poznate: vjera u Njega vratila je ovomu potpuno zdravlje naočigled vas sviju.
17 I sada, braćo, znam da ste ono uradili iz neznanja kao i glavari vaši. 18 Ali Bog tako ispuni što unaprijed navijesti po ustima svih proroka: da će njegov Pomazanik trpjeti. 19 Pokajte se dakle i obratite da se izbrišu grijesi vaši 20 pa od Gospodina dođu vremena rashlade te on pošalje vama unaprijed namijenjenog Pomazanika, Isusa. 21 Njega treba da nebo pridrži do vremena uspostave svega što obeća Bog na usta svetih proroka svojih odvijeka. 22 Mojsije tako reče: Proroka poput mene od vaše braće podignut će vam Gospodin, Bog vaš. Njega slušajte u svemu što vam god reče. 23 I svaka duša koja ne posluša toga proroka, neka se iskorijeni iz naroda. 24 I svi Proroci koji su - od Samuela dalje - govorili, također su navijestili ove dane. 25 Vi ste sinovi proroka i Saveza koji sklopi Bog s ocima vašim govoreći Abrahamu: Potomstvom će se tvojim blagoslivljati sva plemena zemlje. 26 Vama najprije podiže Bog Slugu svoga i posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by RahatLokum on uto vel 05 2008, 00:41

Sejfudeen napisao:
Za prvi video,sta reci?
Propaganda.
Al imate pravo na to,radite sta hocete.Samo je glavni glumac mogao bar nauciti kako se uzima abdest.


Pa meni se nekad stvarno cini da oni nemaju nista opipljivo. Prvo stripovi, sad videa. Kad vec koriste neke prelaznike na njihovu vjeru sto bar ne stave nesto lako provjerljivo.

Evo npr. ja cu vam navesti neke lako provjerljive prelaznike na islam:

-Znamo svi za Muhammeda Alija bivseg boksera.
-Znamo svi za Kerima Abdul-Dzabara bivseg kosarkasa.
-Culi ste mozda za Ket stivensa odnosno sada Jusuf Islama.
-Culi ste i za Malcolm X-a.
-Culi ste mozda prije koji mjesec da je onaj Aleksandar Litvinenko sto je podlegao u Britaniji radijaciji da je prije smrti presao na Islam.
-Culi ste mozda za Ahmeda Rashada sportskog voditelja na NBC-u, bivsa zena mu je glumila u Cosby Showu sa Bilom Kozbijem. Ako ste culi za sampone Johnson & Johnson, e vlasnik (ili mozda kovlasnik) te firme mu je punac.
-Culi ste za glumca Omara Sharifa -samo mislim da je on bio zidov prije prelaska na Islam, a ne krscan.
-Mozda ste culi da je stariji brat Majkla i Dzenet Dzekson musliman koji je isto tako pjevac, a ime mu je sad Muhammed Abdul Aziz.
-Culi ste mozda da je ona britanska novinarka Ivonne Ridley presla na islam nakon sto je pustena na slobodu od strane Talibana.
-Ko prati americku politiku mozda je cuo da je nedavno (mozda prije koju godinu) prvi i jedini musliman izabran u kongres tj. u kucu reprezentativaca a on je presao na islam i ime mu je Keith Ellison.


ITD. ITD. (naveo sam samo deset)

Ovo su samo neki...
---------------------------------

Za abrahama!
Abraham, nesto ne znam da je ijedan od tih Pavla i Pavlova iza Isusa naveden kao Boziji poslanik.

RahatLokum
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 201
Age : 44
Registration date : 02.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Alem on uto vel 05 2008, 01:00

Sejfudeen je napisao/la:Jasmin je spomenuo Ponovljeni zakon 18:18,ja dodajem i 18:19:
Podignut cu im proroka izmedju njihove brace,kao sto si ti.
Stavit cu svoje rijeci u njegova usta,da im kaze sve sto mu zapovjedim.
A ne bude li tko poslusao mojih rijeci sto ih prorok bude govorio u moje ime taj ce odgovarati preda mnom.18:18.19

Na koga se odnose ove rijeci??


Na Isusa.
Ne na Muhameda, ako si to mislio.
avatar
Alem
početnik
početnik

Broj postova : 76
Age : 43
Localisation : SArajevo
Registration date : 15.02.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Jasmin(Jason) on uto vel 05 2008, 01:30

Alem

Na Isusa.
Ne na Muhameda, ako si to mislio.
Pozdrav.
O ovome je već bilo riječ na temi Biblija ili Kur'an,ali pošto se tiče Biblijskog proročanstva koje smatrate da se odnosi na Isusa mislim da se opet može dublje prostudirati ovdje.

Reci mi molim te Aleme na osnovu čega ti zaključuješ da se ovo proročanstvo odnosi upravo na Isusa?
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Jasmin(Jason) on uto vel 05 2008, 01:36

Abraham

Kako razumjeti Rimljanima 9,8:

Pozdrav Abrahame.

Molim te Abrahame,možeš li bar jednom u svom postu biti konkretan i jasan,a ne samo prostirati biblijske tekstove koji su svima dobro poznati?

Naime ,šta ti ustvari želio sa ovim da kažeš?
Preciziraj brate lijepo,izjasni se i navedi poveznice(ako ih imaš) sa pitanjima i materijom o kojoj je riječ.

Postavljena su ti neka bitna pitanja na koja se ne obazireš,osim što lijepiš biblijske tekstove.

Mislim imaš pravo ,ali ipak to po meni nije ispravan način sa kojim se vodi debata.

Ako imaš želje za otvorenom i jasnom debatom,brate onda i jasno iznosi svoje stavove.

Pozdrav.
avatar
Jasmin(Jason)
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 233
Age : 40
Localisation : Sarajevo
Registration date : 19.02.2007

Korisnički profil http://www.magazin.co.ba/index.php?sid=8faaf015ba62f9ddf75420a37

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Sejfudeen on uto vel 05 2008, 12:22

Na listu Rahat-lokuma dodao bih jos samo jednog:
Khalid Yasin-bivsi pop,imali ste ga priliku pogledati na gore postavljenom videu(naravno drugom po redu Smile )

Abraham,znaci vi se slazete sa :
Djela 3:13-Isa a.s.-sluga Boziji?

Taj isti Petar je imao pravo da tumaci Pon.zak. 18:18,19 kako hoce-isto kao i vi sto imate.Pitanje glasi:
Na osnovu cega vi zakljucujete da se radi bas o Isa a.s.?

Sejfudeen
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 172
Age : 36
Registration date : 08.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Alem on uto vel 05 2008, 12:54

RahatLokum je napisao/la:Sejfudeen napisao:
Za prvi video,sta reci?
Propaganda.
Al imate pravo na to,radite sta hocete.Samo je glavni glumac mogao bar nauciti kako se uzima abdest.


Pa meni se nekad stvarno cini da oni nemaju nista opipljivo. Prvo stripovi, sad videa. Kad vec koriste neke prelaznike na njihovu vjeru sto bar ne stave nesto lako provjerljivo.

Evo npr. ja cu vam navesti neke lako provjerljive prelaznike na islam:

-Znamo svi za Muhammeda Alija bivseg boksera.
-Znamo svi za Kerima Abdul-Dzabara bivseg kosarkasa.
-Culi ste mozda za Ket stivensa odnosno sada Jusuf Islama.
-Culi ste i za Malcolm X-a.
-Culi ste mozda prije koji mjesec da je onaj Aleksandar Litvinenko sto je podlegao u Britaniji radijaciji da je prije smrti presao na Islam.
-Culi ste mozda za Ahmeda Rashada sportskog voditelja na NBC-u, bivsa zena mu je glumila u Cosby Showu sa Bilom Kozbijem. Ako ste culi za sampone Johnson & Johnson, e vlasnik (ili mozda kovlasnik) te firme mu je punac.
-Culi ste za glumca Omara Sharifa -samo mislim da je on bio zidov prije prelaska na Islam, a ne krscan.
-Mozda ste culi da je stariji brat Majkla i Dzenet Dzekson musliman koji je isto tako pjevac, a ime mu je sad Muhammed Abdul Aziz.
-Culi ste mozda da je ona britanska novinarka Ivonne Ridley presla na islam nakon sto je pustena na slobodu od strane Talibana.
-Ko prati americku politiku mozda je cuo da je nedavno (mozda prije koju godinu) prvi i jedini musliman izabran u kongres tj. u kucu reprezentativaca a on je presao na islam i ime mu je Keith Ellison.


ITD. ITD. (naveo sam samo deset)

Ovo su samo neki...
---------------------------------

Za abrahama!
Abraham, nesto ne znam da je ijedan od tih Pavla i Pavlova iza Isusa naveden kao Boziji poslanik.


Dali si svjestan da jako puno muslimana prelazi na kršćanstvo samo zbog principa života određenih misionara sa kojima se susreću.

Ja sam bio musliman.
(Služio sam u 7 Muslimanskoj, a rat završio u Labudovima. Tek toliko da me ne nazivate nekim "laikom" kao što su već neki).
Sada sam kršćanin. Trebalo mi je dvije godine neprestanog istraživnanja i studiranja da bi shvatio da sam slijedio zabludu.
I na kraju su me iz kuće izbacili jer nisam želio da odbacim Boga koji je za mene platio cjenu koju sam ja trebao da platim.

Navodiš imena osoba koje su već "opjevane" po milioniti put na ovakvim forumima. Muhamed Ali,...pa šta.
Koliko ima izbjeglica iz Irana, Pakistana, Qatara, Sirije, i drugih islamskih zemalja sa kojima sam radio, i sa kojima su radili moji prijatelji prije mene, i sada rade, koje su mi sa suzama govorili " što nam nikada niko nije rekao za ovo. Što nam ranije niste rekli da se i naše familije spasu? Kada će te poslati ljude kod nas u zemlju, da nam pričaju o Isusu?" To nisu bli neki priprosti ljudi, nego advokati, nastavnici, sportski radnici, itd.
Istraži malo. Pa vidi koliko ljudi dnevno, u raznim zemljama prihvaća Isusa Krista kao spasitelja. Provjeri koja je najprodavanija video kaseta na crnom tržištu u Iranu? (iznenaditi ćeš se!)

Evo ti samo jedne od mnogih stranica na kojoj bivši muslimani pišu o svoj novoj vjeri.

http://www.thelightoftruth.com/e/default.asp?cat=1

Na ovoj su brojna svjedočanstva ljudi koji su se odlučili da napuste islam i postanu kršćani. (obrati pažnju na zemlje iz kojih dolaze)

http://www.answering-islam.org/Testimonies/index.html

Evo ti sayt jednog od učenih ljudi koji su prešli sa islama na kršćanstvo.

http://www.erguncaner.com/site/

Ovo je svjedočanstvo još jednog obraćenika.

http://www.everystudent.com/wires/abdul.html


Informacije iz Libana
http://www.danielpipes.org/comments/13947
(interesantna izjava o Iranu i obraćenicima)

Mislim da je stvar savim drugačija nego što se želi prikazati.
Ono što je evidentno, možda ne u našoj bližoj okolini, ali iz informacija sa kojima raspolažem, sasvim je drugačija stvar na bliskom istoku.

Ja sam lično bio dio operacije koja je sakupljala novac za kupovinu i tajno unošenje biblija u Iran. čovjek sa kojim sam razgovarao, a koji vodi te operacije, mi je ispričao da postoje čitava sela koja djele samojednu bibljiju, tako da se ona prepisuje ručno, i npr, danas ja i moja porodica imamo jednu knjigu, sutra već ona mora biti kod drugoga, i tako dalje.

Ti se ljudi sasataju tajno (radi policije) i tako nastoje živjeti kao kršćani.
Ali i dalje,......bez rezervi svjedoče, naravno koliko to mogu, o svom životu u slobodi.

Zato, molim te, bez uvrede, ali mislim da malo "farbate" situaciju oko obraćenika na Islam.
avatar
Alem
početnik
početnik

Broj postova : 76
Age : 43
Localisation : SArajevo
Registration date : 15.02.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Sejfudeen on uto vel 05 2008, 15:27

Pozdrav i svako dobro svim dobronamjernim krscanima
cheers cheers


Zadnja promjena: ; uto vel 05 2008, 20:09; ukupno mijenjano 1 put.

Sejfudeen
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 172
Age : 36
Registration date : 08.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Alem on uto vel 05 2008, 17:51

[quote=\"Sejfudeen\"]Da si bio u 7-oj muslimanskoj da se lahko provjeriti,ako si spreman reci.Sto se tice Labudova takodje.
Sto se tice prelaska \"muslimana\" na krscanstvo,ima i takvih,ali daj mi 1 primjer gdje je Musliman presao na krscanstvo,musliman.Nemoj mi nabrajati one koji su se rodili u \"muslimanskim\" porodicama gdje babo pije,kocka,mama hoda u minicu ili onih porodica gdje se ne obavlja namaz.
Pa daj broj ljudi u Evropi koji su presli na krscanstvo.
ARD,drzavna tv,prenosi da u Njemackoj godisnje na Islam predje u prosjeku 4.000 njemaca-ostale ne racunaju.
Rekord drzi godina poslije 11.9.´01:20.000.

Velis Islam je zabluda?
Pa dokazi.
Kazes nisi se htjeo odreci Boga koji je za tebe platio cijenu?
I to moras dokazati,samo me interesuje kako?
Pa ni Biblija ti nema dokaza da je Isa a.s. Bog.
Dodjes ovde istreses svoje bljuvotine pa odes bez da bilo sta dokazujes,naravno ne propustas priliku da uvrijedis Islam i muslimane.Naravno glavne teme se ne dohvacas,uspio si reci da Ponovljeni zakon 18:18,19 govori o Isa a.s.-dokazi.
Duzi je text pa da \"ne zaboravis\" : mi muslimani smo braca
i dobro se poznajemo, samo se obrati pa cu ovdje iznjeti sve tvoje podatke vezano za Sedmu muslimansku.
[/quote]


Kažeš da ti navedem muslimana koji je prešao na islam.
Pa pogledaj linkove koje sam ti postavio, mislim da će to biti dovoljno.
Sam taj zahtjev mi govori da nisi pogledao nijedan od njih, nego si samo opalio pa šta bude.

Što se tiče Njemačke, čuo sam i ja za taj podatak, ali provijeri koliko ih je ostalo nakon prvih 6 mjeseci? Te koliko ih se posvetilo, ali pravo posvetilo kršćanstvu nakon toga?

I daj molim te malo popusti sa tim tonom, jeli to jedini način na koji se branite? Uvijek, ali uvijek, kada dođe neko ko\' malo više istine govori o nekim islamskim stvarima, odmah. ali odmah (doživio sam to mnogo puta) se nađu neki kao ti, te obaspu paljbu kao da je jedino dozvoljeno vama da pljujete po nama, i onome što mi vjerujemo. A mi moramo da se poklopimo i da vas trpimo, pa nemože, dosta više. Izvrćeš stvari cjelo vrijeme i kada se neko nađe da ti kaže nešto u lice ti odmah dižeš halabuku. Što je i tipično za ljude koji neznaju nizašta drugo, nego razmišljati kako su mu drugi rekli.
Molim te, nemoj to dozvoliti. rade nam to već vjekovima, svi, nebitno koji.

Nemam namjeru s tobom raspravljati o nečemu što je toliko očigledno, (i to prema kriterijumima iterpretacije teksta generalno,to jest hermanautike, koje vješto zaobilaziš) što je iskrivio neko prije tebe, i što je prije tebe i mene već dokazano, te bezbroj puta postirano. Ne pada mi na pamet.

Iz 7me sam otišao zbog takvih ko\' ti. Koji su u jednom trenutku govorili \"braća muslimani\", a onda u hop u Visoko u racije po kućama (muslimanskim), i krali cigare od ljudi, te iste preprodavali drugim šverecerima.
(pitaj Visočke majke koliko su noći oplakale zbog 7me i El Muđahida, te koliko im je sinova premlaćeno?)

Sa takvima ne vodim dijaloge.

Kada se smiriš, i barem pokušaš slušati, onda možda, do tada.....

Malo mi je falilo da napišem o mom boravku u 7moj, i Labudovima, ali sam prije toga pročitao tvoj post do kraja, i odustao. jer ti nisi osoba sa kojom se može voditi konstruktivan dijalog. A te tvoje prijetnje me nimalo ne plaše.
Jer to je jedino što i možeš, i znaš.

Izvini, ali..... žao mi te je.


Zadnja promjena: ; uto vel 05 2008, 18:19; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
Alem
početnik
početnik

Broj postova : 76
Age : 43
Localisation : SArajevo
Registration date : 15.02.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Hristov on uto vel 05 2008, 18:13

...


Zadnja promjena: ; sri vel 06 2008, 11:58; ukupno mijenjano 1 put.

Hristov
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 8
Age : 40
Registration date : 10.12.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Hristov on uto vel 05 2008, 18:18

...


Zadnja promjena: ; sri vel 06 2008, 11:58; ukupno mijenjano 1 put.

Hristov
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 8
Age : 40
Registration date : 10.12.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Hristov on uto vel 05 2008, 18:40

...


Zadnja promjena: ; sri vel 06 2008, 11:58; ukupno mijenjano 1 put.

Hristov
apsolutni početnik
apsolutni početnik

Broj postova : 8
Age : 40
Registration date : 10.12.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Sejfudeen on uto vel 05 2008, 19:15

Nemam pojma na kakav ton mislis.Na tvoje textove sam ravnodusan.Na ovom svijetu ti zelim svako dobro,pa i da zlatnu kucu imas,a na drugom svijetu ces odgovarati.
Ako bude ispravno tvoje vjerovanje biti ces nagradjen,a ako ne,onda ces biti kaznjen.Dakle,protiv tebe kao osobe nemam nista.


Zadnja promjena: ; uto vel 05 2008, 20:12; ukupno mijenjano 2 put/a.

Sejfudeen
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 172
Age : 36
Registration date : 08.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 19:20

Dragi Sejfuden,zao mi je ali izgleda da cu ipak morati reagirati mjerama kojima raspolazem,neki dan sam te fer i diskretno opomenula nisi shvatio poruku.Na ovom forumu,nitko nesmije nikoga vrijedjati,ni krscani muslimane ni muslimani krscane,birajte terminologiju u konverzaciji,inace tema je pred zakljucavanjem.
Zasto uporno pokusavas govoriti jezikom netrpeljivosti.
S kojim pravom tvredis da muslimani ne prelaze na krscanstvo,a duboko si svjetan da i krscani prelaze na islam,a i muslimani u krscanstvo.Moja prijateljica muslimanka je postala adventistica,pa to je njeno ljudsko pravo....a znam i krscane koji su presli u muslimane,i takodje je njihovo ljudsko pravo.
Mislim da ce slijedeci put biti tema zakljucana.Hristov tebe molim da pripazis malo na donosenje suda.Ovaj forum je interdenominacijski,nema mjesta mrznji,ponizavanju,cinizmu,i slicnim musketirskim manirima.Ako niste u stanju argumentirano govoriti o svojim denominacijamana ovom forumu to necete sigurno.
Hristov....klima drugih foruma ne moze se ovdje prenositi.Uzmite ovo svi kao opomenu.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 19:25

Sejfudeen je napisao/la:Nemam pojma na kakav ton mislis.Na tvoje textove sam ravnodusan.Na ovom svijetu ti zelim svako dobro,pa i da zlatnu kucu imas,a na drugom svijetu ces odgovarati.
Ako bude ispravno tvoje vjerovanje biti ces nagradjen,a ako ne,onda ces biti kaznjen.Dakle,protiv tebe kao osobe nemam nista.
Smatram da nisi musliman,niti te rodio.
Sto se tice Sedme Muslimanske i dalje ti stoji izazov.
Na onim stranicama koje si postavio prebrojao sam 131 osobu, od toga 8 N.N.-bar ste mogli dodati vise tih n.n Smile
Mislim da je to i konacna cifra jer koristite ama bas svaku personu u vasoj borbi protiv Islama.Vi ste ti koji su mijenjali Kur´anske ajete-dodavali vase trojstvo pa takve knjige dijelili muslimanima.Zadnji u nizu tih pokusaja je i knjiga koja je tebi sigurno poznata:pravi Furqan,a koju smo mi ismijali.
Pa bolje da ste te pare dali siromasima,ovako ce samo u plamenu da nestanu.Nije vas stid da stampate Biblije u koje ubacujete nasa imena pa ih dijelite Bosnjacima misleci da ce se pokrstiti.Gledao sam emisiju gdje vas fratar krsti urodjenike,pa im je rekao da ce 2000-te biti smak svijeta.
Oni se jadnici poredali i cekali.Naravno smak se nije desio.
Jedini odgovor urodjenika je bio:Necemo mi Boga koji svoju rijec ne ispunjava.Mislim da bi pojeli popa da nije na vrijeme pobjegao Smile

Da se vratimo textu.
Egipat-naveli ste 7 osoba.Od 70 miliona koliko Egipat broji 4 su krscani i ostali.Od 70 mil. njih 7 nije neka cifra.

Iran-13 od 60 mil.95% stanovnistva su muslimani.
Naveo sam samo 2 zemlje posto nije tema,ako zelis dobiti ces podatak i o ostalima.

Kazes da nesto izbjegavam-niposto,samo ja necu da gledam vasim ocima pored svojih.
Sjeti se,rekao sam da primam krscanstvo ako mi izneses dovoljno dokaza koji ce poduprijeti tvoje tvrdnje.
Vratimo se P.z. 18:18,19,a ako i dalje budes izbjegavao diskusiju na tu temu i ubacivao svoje bljuvotine smatrati cemo to dovoljnim dokazom protiv vas.
Samo da dodam da ja nikome ne prijetim,a bojati se treba samo Boga.
Ako si spreman imam dosta brace u Sarajevu koji ce rado prodiskutovati s tobom-uzivo Very Happy
A zali samo sebe,sada mozda i ne moras,ali imati ces kada.

Slavim te,Oce,Gospodaru neba i zemlje..
To je rekao Isa a.s.,ja se pridruzujem:)
Sejfudeen....
da li ti cujes da je forum INTERDENOMINACIJSKI;
da li ti nesto to znaci?ILI strpas sve u isti kos.POLAKO covjece....
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 20:26

Drzim da je svestran kulturološki i civilizacijski razuman dijalog moguć i potreban kako bi se premostili svi uzroci skepse između triju velikih grupacija abrahamovske vjere.
Potomstvo po Agari također je blagoslovljeno kroz Abrahama
po Isusu Kristu - dakle ne samo oni koji su po tijelu djeca Abrahama, već i oni današnji koji biraju vjeru Isusovu kao
vjeru kroz koju je Abrahamova vjera dobila svoju substancijalnu vrijednost u sadašnjosti jer joj je Isusovo djelo žrtve dalo vrijednost po kojoj se vjera uračunava u pravdu.Po Izaku će se nazvati sjeme..Dok nije došlo sjeme nepropadljivo- Krist, čuvar je bio Zakon te se vrijednost vjere računa po djelu Isusovom - ne po ovom ili onom proroku, ni po Iliji, ni po Mojsiju... itd ni po Muhamedu - jer se u Isusu ostvarila pravda Božja za sve ljude , i za Izakovce i za Agarine i za Sarinu , za djecu po pustoj i za djecu po obećanju..Jer u Kristu nema više ni ovoga ni onoga, ni židova, ni grka ni Ismailovaca, ni Hrvata, ni Srba , ni bilo kojeg naroda jer su svi u Kristu braća...
Pomazanik je samo jedan kojemu je Bog pripravio tijelo..
To je Isus..
No , pogledajmo rodoslovlje Isusovo:
1

Βίβλος
biblos
record
γενέσεως
geneseōs
genealogy
Ἰησοῦ
iēsou
Jesus
Χριστοῦ
christou
Messiah
υἱοῦ
uiou
son
Δαυὶδ
dauid
David
υἱοῦ
uiou
son
Ἀβραάμ.
abraam
Abraham
2

Ἀβραὰμ
abraam
Abraham
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Ἰσαάκ,
isaak
Isaac
Ἰσαὰκ
isaak
Isaac
δὲ
de
and
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Ἰακώβ,
iakōb
Jacob
Ἰακὼβ
iakōb
Jacob
δὲ
de
and
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Ἰούδαν
ioudan
Judah
καὶ
kai
and
τοὺς
tous
the
ἀδελφοὺς
adelphous
brothers
αὐτοῦ,
autou
his
3

Ἰούδας
ioudas
Judah
δὲ
de
and
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Φάρες
phares
Perez
καὶ
kai
and
τὸν
ton
the
Ζάρα
zara
Zerah
ἐκ
ek
of
τῆς
tēs
the
Θαμάρ,
thamar
Tamar
Φάρες
phares
Perez
δὲ
de
and
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Ἑσρώμ
esrōm
Hezron
Ἑσρὼμ
esrōm
Hezron
δὲ
de
and
ἐγέννησεν
egennēsen
begat
τὸν
ton
the
Ἀράμ
aram
Ram
1 Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova.
2 Abrahamu se rodi Izak. Izaku se rodi Jakov. Jakovu se rodi Juda i njegova braća. 3 Judi Tamara rodi Peresa i Zeraha. Peresu se rodi Hesron. Hesronu se rodi Ram. 4 Ramu se rodi Aminadab. Aminadabu se rodi Nahšon. Nahšonu se rodi Salma. 5 Salmi Rahaba rodi Boaza. Boazu Ruta rodi Obeda. Obedu se rodi Jišaj. 6 Jišaju se rodi David kralj. Davidu bivša žena Urijina rodi Salomona. 7 Salomonu se rodi Roboam. Roboamu se rodi Abija. Abiji se rodi Asa. 8 Asi se rodi Jozafat. Jozafatu se rodi Joram. Joramu se rodi Ahazja. 9 Ahazji se rodi Jotam. Jotamu se rodi Ahaz. Ahazu se rodi Ezekija. 10 Ezekiji se rodi Manaše. Manašeu se rodi Amon. Amonu se rodi Jošija. 11 Jošiji se rodi Jehonija i njegova braća u vrijeme progonstva u Babilon.
12 Poslije progonstva u Babilon Jehoniji se rodi Šealtiel. Šealtielu se rodi Zerubabel. 13 Zerubabelu se rodi Abiud. Abiudu se rodi Elijakim. Elijakimu se rodi Azor. 14 Azoru se rodi Sadok. Sadoku se rodi Akim. Akimu se rodi Elijud. 15 Elijudu se rodi Eleazar. Eleazaru se rodi Matan. Matanu se rodi Jakov. 16 Jakovu se rodi Josip, muž Marije, od koje se rodio Isus koji se zove Krist.
17 U svemu dakle: od Abrahama do Davida četrnaest naraštaja; od Davida do progonstva u Babilon četrnaest naraštaja; poslije progonstva u Babilon do Krista četrnaest naraštaja.
18 A rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom. 19 A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti. 20 Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. 21 Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih. 22 Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin reče po proroku: 23 Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel - što znači: S nama Bog! 24 Kad se Josip probudi oda sna, učini kako mu naredi anđeo Gospodnji: uze k sebi svoju ženu. 25 I ne upozna je dok ne rodi sina. I nadjenu mu ime Isus.itd..
Idemo u razumnosti razgovarati.Svak može biti razuman i nenasilan, posebno abrahamovsko trojstvo..Vjera nam ne služi na istrebljivanje već za uklanjanje sjemena zla..
Vjerujem u dijalog razuman..
Baš zato što su demonizirani vjernici svojim fanatizmom nikome ne mogu "ispraviti" vjeru..Oni ruže Abrahama...
Još se sjećam papinog govora u kojem je spomenuo razum i nasilje..Svatko tko vjeruje - može nači i više razuma nego nevjerujuči..
Ključ povijesti nije u sablji već u razmu koji je od vjere koja je jamstvo onoga čemu se nadamo - da kad dođe grad obećanja - nebeski Jeruzalem - da se u njemu nađemo koji smo vjerovali po sjemenu obećanja kako bi prestala odvajanja..Po Adamu uđe grijeh - po Isusu nije tako kao sa grijehom, po milosti na koju je računao Abraham pravda će kraljevati za život ..Svi smo djeca Božja ako vjerujemo kroz ispunjenje narećenog proroka iz Ponovljenog zakona 18,18..
Bog nam je dao pravo da se nazovemo i da budemo djeca Božja..Iskoristimo to pravo za koje je Isusu pobijedio uzroka grijeha..Nad onima koji vjeruju više ne vlada sila grijeha jer su mrtvi grijehu a živi Bogu..
Pozdrav[/size]


Zadnja promjena: ; uto vel 05 2008, 20:31; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Euro on uto vel 05 2008, 20:29

RahatLokum je napisao/la:

Za Abrahama!

Abraham, nesto ne znam da je ijedan od tih Pavla i Pavlova iza Isusa naveden kao Boziji poslanik.

Abrahame,

Pa daj molim te lijepo odgovori čovjeku za apostola Pavla.

Mislim, napiši mu neka vidi najprije što znači na starogrčkom riječ APOSTOL, da ja ne moram objašnjavati. Cool


pozdrav

Euro
avatar
Euro
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 863
Age : 52
Registration date : 31.03.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 20:42

Ispričavam se na postiranju ali potrebno je kako bi pokazali da je Apostole izabrao i poslao Isus po Božjoj volji kako je vidljivo iz Ivanovog evanđelja 17 glave ..
Colossians 1:1 Paul, an apostle of Jesus Christ by the will of God ...


Pavao, po volji Božjoj apostol Krista Isusa, i brat Timotej: .... Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, şi fratele Timotei, ...
scripturetext.com/colossians/1-1.htm

Romans 1:1 Paul, a servant of Jesus Christ, called to be an ...


Pál, Jézus Krisztusnak szolgája, elhívott apostol, elválasztva Isten .... Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat să fie apostol, pus deoparte ca să ...
scripturetext.com/romans/1-1.htm

1 Timothy 1:1 Paul, an apostle of Jesus Christ by the commandment ...


Pavao, apostol Krista Isusa po nalogu Boga, Spasitelja našega, i Krista Isusa, .... Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin porunca lui Dumnezeu, ...
scripturetext.com/1_timothy/1-1.htm

2 Timothy 1:1 Paul, an apostle of Jesus Christ by the will of God ...


Pavao, apostol Krista Isusa voljom Božjom, po obećanju života, života u Kristu Isusu, .... Pavel, apostol al lui Hristos Isus, prin voia lui Dumnezeu, ...
scripturetext.com/2_timothy/1-1.htm

1 Corinthians 1:1 Paul called to be an apostle of Jesus Christ ...


Pavel, chemat să fie apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, ... Pablo, llamado a ser apóstol de Jesucristo por la voluntad de Dios, ...
scripturetext.com/1_corinthians/1-1.htm

Ephesians 1:1 Paul, an apostle of Jesus Christ by the will of God ...


Pavao, po volji Božjoj apostol Krista Isusa: svetima koji su u Efezu i vjernima u Isusu .... Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, ...
scripturetext.com/ephesians/1-1.htm

1 Peter 1:1 Peter, an apostle of Jesus Christ, to the strangers ...


Petru, apostol al lui Isus Hristos, către aleşii cari trăiesc ca străini, ... Pedro, apóstol de Jesucristo: A los expatriados, de la dispersión en el Ponto, ...
scripturetext.com/1_peter/1-1.htm

Galatians 1:1 Paul, an apostle, (not of men, neither by man, but ...


Pavao, apostol - ne od ljudi ni po kojem čovjeku, nego po Isusu Kristu i Bogu ... Pál, apostol (nem emberektõl, sem nem ember által, hanem Jézus Krisztus ...
scripturetext.com/galatians/1-1.htm

2 Timothy 1:11 Whereunto I am appointed a preacher, and an apostle ...


para el cual yo fui constituido predicador, apóstol y maestro. ... Del cual yo soy puesto predicador, y apóstol, y maestro de los Gentiles. ...
scripturetext.com/2_timothy/1-11.htm

Titus 1:1 Paul, a servant of God, and an apostle of Jesus Christ ...


Pavao, sluga Božji i apostol Isusa Krista poradi vjere izabranika Božjih i spoznanja istine .... Pavel, rob al lui Dumnezeu, şi apostol al lui Isus Hristos, ...
scripturetext.com/titus/1-1.htm
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 20:51

Nastavak:
652. apostolos (ap-os'-tol-os)From apostello; a delegate; specially, an ambassador of the Gospel; officially a commissioner of Christ ("apostle") (with miraculous powers) -- apostle, messenger, he that is sent.
see GREEK apostello
ἀπόστολοι (apostoloi) − 16 Occurrences
ἀποστόλοις (apostolois) − 6 Occurrences
ἀπόστολον (apostolon) − 2 Occurrences
ἀπόστολος (apostolos) − 18 Occurrences
ἀποστόλου (apostolou) − 1 Occurrence
ἀποστόλους (apostolous) − 15 Occurrences
ἀποστόλων (apostolōn) − 22 Occurrences

Molim Te Euro, prevedi nam, hvala..

<< Colossians 1:1 >>


παυλος noun - nominative singular masculine
Paulos pow'-los: Paulus, the name of a Roman and of an apostle -- Paul, Paulus.

αποστολος noun - nominative singular masculine
apostolos ap-os'-tol-os: a delegate; specially, an ambassador of the Gospel; officially a commissioner of Christ (apostle) (with miraculous powers) -- apostle, messenger, he that is sent.

ιησου noun - genitive singular masculine
Iesous ee-ay-sooce': Jesus (i.e. Jehoshua), the name of our Lord and two (three) other Israelites -- Jesus.

χριστου noun - genitive singular masculine
Christos khris-tos': anointed, i.e. the Messiah, an epithet of Jesus -- Christ.

δια preposition
dia dee-ah': through (in very wide applications, local, causal, or occasional)

θεληματος noun - genitive singular neuter
thelema thel'-ay-mah: a determination (properly, the thing), i.e. (actively) choice (specially, purpose, decree; abstractly, volition) or (passively) inclination -- desire, pleasure, will.

θεου noun - genitive singular masculine
theos theh'-os: a deity; figuratively, a magistrate; by Hebraism, very -- exceeding, God, god(-ly, -ward).

και conjunction
kai kahee: and, also, even, so then, too, etc.; often used in connection (or composition) with other particles or small words

τιμοθεος noun - nominative singular masculine
Timotheos tee-moth'-eh-os: dear to God; Timotheus, a Christian -- Timotheus, Timothy.

ο definite article - nominative singular masculine
ho ho: the definite article; the (sometimes to be supplied, at others omitted, in English idiom) -- the, this, that, one, he, she, it, etc.

αδελφος noun - nominative singular masculine
adephos ad-el-fos': a brother near or remote -- brother.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Euro on uto vel 05 2008, 20:59

Molim Te Euro, prevedi nam, hvala..

Hvala ti Abrahame. Uf, baš si se puno potrudio.

Ja neću biti opširan već direktan i odgovorit ću na onu gornju tvrdnju:

Abraham, nesto ne znam da je ijedan od tih Pavla i Pavlova iza Isusa naveden kao Boziji poslanik.

Upravo tako kao što je naveo Abraham.

Apostol na starogrčkom znači jednostavno POSLANIK !!!


pozdrav

Euro
avatar
Euro
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 863
Age : 52
Registration date : 31.03.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Gost on uto vel 05 2008, 21:36

Sympli je rekao :
Upravo najveću štetu Božjem djelu čine oni koji nerazumno i fanatično pristupaju vjeri. Isus nije bio opterečen, nije bio napet i nervozan, nije bio agresivan i napadan u propovijedanju istine. Čak štoviše, govorio je istinu na načina da nikome nije ništa nametao, nego je poučavao. A odluku je prepuštao slušatelju. Ukoliko ga je Božja istina taknula i pokrenula – čovjek bi počeo slijediti Krista i poučavati se i drugim stvarima. Ali Isus nije nikome prijetio propašću ako ga ne prihvati, nije provodio evangelizacije putem Danijela (proročanstva) i Otkrivenja (kraja svijeta), nego ljubavlju, požrtvovnošću i uzdizanjem smisla Božjeg zakona (ljubav, vjernost i milosrđe).
Govorio je apostolima:
Evo, ja vas šaljem ἀποστέλλω kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi! 17 Čuvajte se ljudi, jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. 18 Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima. 19 Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. 20 Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama!

Behold I send you forth as sheep in the midst of wolves be ye therefore wise as serpents and harmless as dovesἸδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων· γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.

Isus se molio za apostole:


"To Isus doreče, a onda podiže oči k nebu i progovori: "Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe
i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao.
A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.
Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti.
A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.
Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali.
Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao
jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao.
Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji.
I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima.
Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.
Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni.
A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi.
Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.
Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga.
Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.
Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina.
Kao što ti mene posla u svijet tako i ja poslah njih u svijet.
I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.
Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene:
da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.
I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno -
ja u njima i ti u meni, da tako budu savršeno jedno da svijet upozna da si me ti poslao i ljubio njih kao što si mene ljubio.
Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao jer si me ljubio prije postanka svijeta.
Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao.
I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima."

-----------

U dijalogu ili - u trijalogu, ljudi ne moraju biti vukovi..
Idemo dalje..Budite svjedoci Istine u ljubavi prema onima koji drugačije vjeruju...

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by RahatLokum on sri vel 06 2008, 01:04

Nije bitno sta znaci APOSTOL. Bitno je ko jeste poslanik. Misli se na Bozijeg poslanika, a ne necijeg drugog poslanika. Tj. misli se na ono sto vi nazivate prorok.

Pavle ionako nije bio ni apostol. Mozda ga tako nazivaju krscani, medjutim ne nalazimo da ga je Isus izabrao medju ostalim apostolima.

Aleme, puno si se uzrujao. Pa ona desetorica sto sam ja napisao je i bilo da vam zasoli na vase stripove i videa. Tada se nisi uzrujavao!

Nemozete reci da sam ih izmislio! Za sebe mogu reci da zam vanzemaljac jer ne znate ko sam, ali za jednog Muhammeda Alija ne, jer ga dobro znate.

A ako je opjevan, neka je. Pjevacemo opet kad god zasvirate.

RahatLokum
aktivan korisnik
aktivan korisnik

Broj postova : 201
Age : 44
Registration date : 02.01.2008

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 5 / 18. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.