Rat i mir ili rat ili mir

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by ILIJA on ned pro 23 2007, 16:09

Ok mozda izlazim iz teme ali samo zbog cinjenicnog stanja,

Michio Kushi u svojoj knjizi”Makrobioticka domaca lekovita sredstva, iznosi sljedeci stav”U stvari sve moze da bude lekovito ako se shvate osnovni principi jin i jang”(sedmo poglavlje pod naslovom” tradicionalna orijentalna medicina zasnovana na lekovitom bilju”.)Ovo je za krscane i ljude koji su spremni misliti jasan pokazatelj da se prvo treba shvatiti i prihvatiti paganska ideja o jingu i jangu a jer ako ne prihvatite onda je sve uzalud, dakle trebate svoju vjeru podrediti vjeri u jing i jang.Naravno to je samo pocetak vjere u sintoizam zen budizam vede i sve ono sto se protivi Krscanskoj vjeri.U ovom kratkom poglavlju navescu samo neke od “namirnica” koje se po ucenju Michio Kushija koriste u makrobiotici: -Skoljka

Omotac Jastoga

Lignja

Kisna glista

Bubasvaba

Zelena Zaba

Zmijska koza

Krtica

Ljudska kosaOvo su samo neki od primjera makrobiotickih ljekova tako ljek od Bubasvabe bi trebalo; da koristite u slucaju –prehlade,gripa

-mokrenje u krevetu izazvano jin uzrokom

-glavobolje sa uzrokom jin porjekla

Na osnovu orjentalne medicine i makrobioticke preporuke Michio Kushia kad vas boli glava potrazite bubasvabu isprzite i onda pretvorite u “lekoviti” prah…Iako izgleda kao neslana sala ovo se smatra vrhunskom Naukom makroioticari svoje knjige zovu hvalisavim imenima kao kosmicko znanje,zakon univerzuma vrhunska mudrost.Ovakve i slicne “nauke” prvenstvemo su ruganje ljudskom intelektu i Bogu kao Stvoritelju.Sto se tice bubasvaba i krtica Biblija uci da je to gadno.Ništa odvratno nemojte jesti. Ponovljeni zakon 14,3

Što god ide na trbuhu i što god ide na četiri noge ili ima više noga između svega što puže po zemlji, to ne jedite, jer je gad. . 3. Mojsijeva 11,42

Svi krilati kukci neka su za vas nečisti - ne smijete ih jesti. Ponovljeni zakon 14,19Svaka životinja što po tlu gmiže odvratna je. Neka se ne jede!

Ništa što puže na trbuhu, ništa što god ide na četiri noge ili na više nogu - nikakve puzavce što po tlu gmižu nemojte jesti jer su odvratni!

Nemojte sami sebe poganiti svim tim puzavcima što gmižu; ne prljajte se njima, da i vi zbog njih ne postanete nečisti.

Ta ja - Jahve - Bog sam vaš! Posvećujte se, dakle, da sveti budete, jer svet sam ja! Nijednim se puzavcem što po tlu gmiže ne prljajte! Levitski zakonik 11,41-44O ljudskoj kosi ne treba ni govoriti ovakav nacin razmisljanja i idejnog intalekta ubrzo ce vas dovesti do toga da predjete na nokte a poslje mozda i na ljudske ostatke,jer kako Kushi kaze:” U stvari sve moze da bude lekovito ako se shvate osnovni principi jin i jang”

“Krtica kao ktonska zivotinja,simbolizira sve snage zemlje.Njezino grcko ime cini je srodfnom gusteru i sovi koji su kao i oni sljepi i koji kao i ona donose dobro.Za Asklepija boga iscjeljenja, se kaze da je najprije bio bog-krtica,kao sto je u Indiji bio Rudra,bog strjelac- iscjeljitelj.Krticnjak sastavljen iz podzemnih hodnika,mogao je takodje posluziti kao obrazac labirinta u Epidauru,posvecenog Asklepiju;taj se labirint istodobno poimao kao grob i kao podzemno boraviste boga.

Krtica se pojavljuje i kao simbol uvoditelja u tajne zemlje i smrti,a to uvodjenje kad je postignuto,stiti od bolesti i ljeci.Sa fizickog plana,na kojemu je krtica zivotinja ratarskih kultova,taj simbol omogucuje da se prijedje na duhovni plan,na kojemu je ona ucitelj sto vodi dusu kroz mrak i zavoje podzemnog lavirinta i ljeci je od njezinih strasti i smutnji.”Rijecnik Simbola.J Chavalier-A.Gheerbrant
naravno postoji i niz politickih ciljeva kojima makrobioticari zele uvesti mir u svjetu bilo putem filozofije ili zakona,ili drugih uticaja na drustvo u cjelini.
avatar
ILIJA
senior
senior

Broj postova : 696
Age : 31
Registration date : 26.06.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Gost on ned pro 23 2007, 16:46

Fazlija je napisao/la:Mislim da ste se malo van teme uhvatili makrobiotike i atrologije, a o jedenju kose, miseva i krtica da ne govorim... To ne bih uopce mogao komentirati, jer doista ne znam da li makrobioticari jedu takve stvari li ne. osobno ne bih bio posve uvjeren u takve stvari, ali niti je to vazno za raspravu koju sam svojim prilozima potaknuo.
Ne bi se slozila s tim da nije vazno za diskusiju,jer je to cjela zivotna filozofija,u tome je problem.Ravnoteza izmedju tjela i uma se na jedan drugi nacin uspostavlja a ne abagloojbiskim metodama,iza kojih stoji astrologija.Moramo kusati duhove koji na okduzuju.Ispitivati nije grijeh.
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Gost on ned pro 23 2007, 17:09

Fazlija je napisao/la:Mislim da ste se malo van teme uhvatili makrobiotike i atrologije, a o jedenju kose, miseva i krtica da ne govorim... To ne bih uopce mogao komentirati, jer doista ne znam da li makrobioticari jedu takve stvari li ne. osobno ne bih bio posve uvjeren u takve stvari, ali niti je to vazno za raspravu koju sam svojim prilozima potaknuo.

Hvala Ti Fazlija, puno si ulozio truda da nam na jednostavan nacin prikazes neke varijante zadrznog poduzetnistva koja uz pluralizam takvih istrazivanja nove etike zajednistva u koje jedan dio istrazivaca polaze nade kao sredstvo pridonosa svjetskome miru u sukcesiji slicnih istrazivanja..
U svakom slucaju pitanja makrobiotike se mogu posebno raspravljati iako je ishrana bitan dio svjetske politike ...
Hvala svima koji su se zalozili i u ovim pitanjima koja ce naci svoje mjesto u drugim topicima.
Ok
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Euro on ned pro 23 2007, 18:03

Slažem se sa tobom Abrahame da je Fazlija uložio veliki trud u obrazlaganju svojih razmišljanja o doprinosu miru, prosperitetu čovjeka i evoluciji duhovnosti u svijetu. Zato sve naknadne besmislene rasprave o makrobiotici i astrologiji ne zaslužuju mjesto na ovom topicu.

Čovječanstvo ima svojih dubokih problema sa kojima se jedva nosi na početku ovog 21-og stoljeća. Nama koji ipak živimo na jedan puno bolji način nego ljudi "trećeg svijeta" potrebno je stalno podsjećanje na to što se to strašno zbiva u svijetu.

Kada govorimo o ratu i miru, nasilju te o ishrani obratimo pažnju na slijedeće podatke koji se odnose na cjelokupnu svjetsku populaciju tj. na cijeli svijet:

- svake 102 sekunde u svijetu jedna osoba pogine u ratu,

- svake 61 sekunde jedna osoba bude ubijena,

- svakih 39 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo,

- svakih 26 sekundi jedna osoba pogine u prometnoj nesreći,

- svake 3 sekunde jedna osoba umre od posljedica gladi,

- svake 3 sekunde umre jedno dijete mlađe od pet godina.


O takvim bi dešavanjima valjalo porazmisliti i dati svoj komentar. U stvari, pitam se na kraju kuda sve to vodi?


pozdrav

Euro
avatar
Euro
stručnjak
stručnjak

Broj postova : 863
Age : 51
Registration date : 31.03.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Gost on ned pro 23 2007, 19:00

Euro
O takvim bi dešavanjima valjalo porazmisliti i dati svoj komentar. U stvari, pitam se na kraju kuda sve to vodi?
Jesu li ova desavanja znak zalaza svijeta ili samo jedna depresivna prolazna etapa?
Dok s jedne strane vidimo rasipnost veceg dijela zapadnog svijeta koji u konzumizmu kopa sebi grob jerpopstaje bescutan i pored velikih intelektualnih i etickih resursa
Euro ukazuje na pokazatelje o strahovitom trendu svijeta;

Današnji je svijet različit od svijeta iz vremena ekumenskih skupština u Baselu i Grazu, tada je Europa tražila put slobode i ujedinjenja. Nije se očekivalo da će se veoma brzo morati sučeliti s terorizmom, s povećanjem jaza između bogatoga Sjevera i siromašnoga Juga, sukobljavanjem između kultura i religija, velikim seljenjem stanovništva; nije se moglo očekivati da će znanstveni i tehnički razvoj sa sobom donijeti tako važna etička pitanja, s drugačijim viđenjem ljudske osobe. To su izazovi za Europu i svijet: ne možemo se više zadovoljiti svjetlom koje dolazi iz stoljeća Umova, odnosno Prosvjetiteljstva, tehničko-znanstvenim svjetlom svjetske moći; traži se nova svjetlost, zelimo li to svi koji tradicionalno poznajemo evandjelje ili uopce želimo li svjedočiti i tražiti tu svjetlost a da iz nje vec unaprijed iskljucimo odgovornost za zaustavljanje zalaznog trenda svijetau kojem kao da zaista nema avangarde koja bi odusevila vecinu naroda..
Fijaskom socijalizma i marksizma nastalu dekadentnu prazninu jos nije popunila ni jedna kompletna pokretacka ideja nade koja pokrece narode..
Fazlija se potrudio naci jednu varijantu pozitivnih rjesenja na ekonomskom planu..No kako gigantski kapital oduseviti za jedan eticki solidarizam - transferizam kojim bi svijet mogao prezivjeti eticka usaglasavanja..

Jedan podatak : svakih petnaest sekundi krsti se uranjanjem jedna osoba - ?
Mislim da denominacijske doktrine zaostaju za vremenom..
Njihova socijalna eshatologija nije u skladu sa evandjeoskom odgovornoscu za sudbinu bliznjih..
One ne zagovaraju moderno zlatno pravilo razdiobe dobara..
Da li se zaista radi o novorodjenju koje nije zainteresirano za duse u svijetu, zar spaseni nisu odgovorni?
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Fazlija on uto pro 25 2007, 19:17

Human civilization has now reached a critical stage of
transition. Exploitation of one human being by another
has assumed alarming proportions. At critical
junctures in the past, when exploitation had reached
the zenith point, history witnessed the emergence of
mighty personalities who were able to overcome the
problems in society. Today also, the guidance of
mighty personalities with a comprehensive ideology is
required to lead humanity away from the edge of
disaster towards a glorious future. The emergence of
such personalities is an indispensable necessity of
history.

P.R.Sarkar, 1969
avatar
Fazlija
senior
senior

Broj postova : 724
Age : 49
Registration date : 21.01.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by jakob on sub pro 29 2007, 15:24

Ali, kako dalje:

'Oko Kosova se stvara eksplozivan presedan'
'Stvoren je opasan presedan za međunarodno pravo i sigurnost, presedan koji može učiniti eksplozivnom situaciju u nekoliko područja', rekao je Gorbačov.

MOSKVA - Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov optužio je Zapad da zaobilazeći rezolucije UN-a u pitanju Kosova stvara "opasan" i "eksplozivan" presedan za Europu.

Bivši sovjetski predsjednik izrazio je žaljenje što Europska unija i NATO u pitanju Kosova žele zaobići Vijeće sigurnosti UN-a.

"To je nečuvena odluka, bez temelja u političkom pogledu, a da ne govorimo o moralu", ocijenio je Gorbačov u članku objavljenom u dnevniku Rosijskaja Gazeta.

Rusija je tradicionalan saveznik Srbije i protivi se neovisnosti Kosova, koju bi kosovski Albanci trebali proglasiti početkom iduće godine.

Srbijanski parlament protivi se namjeri Europske unije da pošalje civilnu misiju na Kosovo koja bi trebala zamijeniti UN smatrajući da bi odluku o tome prethodno trebalo donijeti Vijeće sigurnosti UN-a.

Moskva međutim prijeti vetom ako Vijeće sigurnosti UN-a pokuša podržati neovisnost Kosova.

avatar
jakob
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 185
Age : 59
Registration date : 22.10.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Idemo li ususret Papinskoj revoluciji preraspodjele dobra?

Postaj by Gost on ned sij 06 2008, 17:12

Fazlija je napisao/la:Human civilization has now reached a critical stage of
transition. Exploitation of one human being by another
has assumed alarming proportions. At critical
junctures in the past, when exploitation had reached
the zenith point, history witnessed the emergence of
mighty personalities who were able to overcome the
problems in society. Today also, the guidance of
mighty personalities with a comprehensive ideology is
required to lead humanity away from the edge of
disaster towards a glorious future. The emergence of
such personalities is an indispensable necessity of
history.

P.R.Sarkar, 1969

Kako uspostaviti univerzalni poredak pravednog i održivog razvoja?

Predstoji li nam dramaticna globalna preraspodjela dobra
na primjeni principa nade ili tragedija ...:

Idemo li ususret Papinskoj revoluciji preraspodjele dobra?

Papa: Sve jače dolazi do izražaja nepravedna podjela dobara

U globaliziranom svijetu sve jače dolazi do izražaja nepravedna podjela dobara, povećavajući tako očaj, rekao je papa Benedikt XVI. u propovijedi na svečanoj misi koju je u nedjelju, na svetkovinu Bogojavljenja, predvodio u bazilici Svetog Petra
Primjetivši da su i danas aktualne prorokove riječi prema kojima jaka magla zahvaća narode, Sveti je Otac kazao da se ne može reći da je globalizacija sinonim svjetskog poretka.
"Sukobi radi gospodarske prevlasti i zgrtanje energetskog, vodnog blaga i sirovina otežavaju posao onima koji rade na stvaranju pravednijeg i solidarnijeg svijeta", upozorio je Papa i dodao da je potrebna velika nada koja će dopustiti da se izabere zajedničko dobro sviju umjesto luksuz manjine i bijeda mnogih.
"Postaje sve očitije da će samo trijeznim načinom života, popraćenim ozbiljnim nastojanjem oko ravnopravne podjele dobara, biti moguće uspostaviti poredak pravednog i održivog razvoja. Da bi se moglo tako radikalno izmjeniti gospodarski poredak potrebna je velika nada, koja proizlazi samo od Boga i to ne bilo kojeg Boga, već Boga s ljudskim licem, koji se očitovao u betlehemskom Djetetu, na Križu i u Uskrsnuću", rekao je Sveti Otac.

----------------

Papa Benedickz XVI je u propovijedi ukazao na Umjerenost kao stil života koji zahtjeva globalnu preraspodjelu..
No , radikalna racionalna promjena stila života od konzumizma ka umjerenosti koja bi dovela do preraspodjele 80% bogatstva koje drži u svojim rukama 17 % stanovništva ne može se započeti bez reforme u katoličkoj crkvi jer njeni vjernici su također posjednici svjetskog bogatstva..No ako krene reforma u KC morat ce krenuti reforma i u protestantskim crkvama , a to znači reforma Američke ekonomije koja je vezana za sadašnji položaj Amerike u svijetu..
Papa bi morao imati jaču ekonomsku, političku i stratešku dimenziju svoga autoriteta..Kako će to ostvfariti ako ne tako što će pokrenuti siromahe u ekonomsku i socijalnu nadu koju je nekada obećavao komunizam ...
avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Pravednik on ned sij 06 2008, 22:33

Kada se odvojila Eritreja od Etiopije, zar to nije bio presedan?

S jedne strane se ujedinjujemo, a sa druge strane se razjedinjujemo.
Nacionalizmi, rasizmi, seksizmi i sve moguće podjele rijetko kada su donijele nešto dobro.
Do kada ćemo trebati isticati što smo? Ujedinjena Europa, a zatim ujedinjeni Svijet bi trebali biti san svih nas ljudi. Svijet gdje nije važno koje si nacije, već jesi li čovjek u smislu dobra i zla.
avatar
Pravednik
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 181
Age : 48
Localisation : EU
Registration date : 25.09.2007

Korisnički profil http://www.bezrespekta.com/

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Gost on ned sij 06 2008, 23:48

Pravednik je napisao/la:Kada se odvojila Eritreja od Etiopije, zar to nije bio presedan?

S jedne strane se ujedinjujemo, a sa druge strane se razjedinjujemo.
Nacionalizmi, rasizmi, seksizmi i sve moguće podjele rijetko kada su donijele nešto dobro.
Do kada ćemo trebati isticati što smo? Ujedinjena Europa, a zatim ujedinjeni Svijet bi trebali biti san svih nas ljudi. Svijet gdje nije važno koje si nacije, već jesi li čovjek u smislu dobra i zla.

Amen!

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by apostol on pon sij 07 2008, 00:01

Ovako je nastala Oda radosti:

avatar
apostol
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 167
Age : 55
Registration date : 31.12.2006

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Gost on pon sij 07 2008, 00:07

Samo da ne bude ovako:

avatar
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by ILIJA on pet sij 11 2008, 17:05

"Nema mira opakima," kaže Jahve. Izaija 48,22

"Nema mira grešnicima!" govori Bog moj. Izaija 57,21

Za put mira ne znaju oni, nema pravice na kolotečinama njihovim. Sami idu samo krivim stazama, i tkogod ide po njima, ne zna za mir.

Izaija 59,8A vi, koji ostavljate Gospoda, koji zaboravljate svetu goru moju, koji postavljate sto bogu sreće i vino mirisno prinosite kao naljev božici sudbine,

Vas određujem za mač. Vi ćete svi pripasti na klanje, jer nijeste se odazvali, kad sam zvao, jer nijeste slušali, kad sam govorio, nego ste činili, što je zlo u očima mojim, i izabrali ste, što mi se nije dopadalo."

Zato ovako veli svemogući Gospod: "Gle, sluge će moje jesti, a vi ćete gladovati Gle, sluge će moje piti, a vi ćete žedni biti. Gle, sluge će se moje veseliti, a vi ćete se stidjeti.

Gle, sluge će moje klicati od radosti u srcu, a vi ćete jadikovati od žalosti u srcu i ridati iz duha slomljena.

Imena svoja ostavit ćete izabranima mojim za ukletvu. Svemogući Gospod ubit će vas, a slugama će svojim dati drugo ime. Izaija 65,11-15

Gospod daje moć narodu svojemu. Gospod blagosliva mirom narod svoj. Psalam 29,11 Kako su krasne na gorama noge glasnika radosti, koji navješćuju mir, koji donose radosnu vijest dobra, koji oglašuje spasenje, koji govori Sionu: "Bog tvoj kraljuje." Izaija 52,7
avatar
ILIJA
senior
senior

Broj postova : 696
Age : 31
Registration date : 26.06.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Rat i mir ili rat ili mir

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.